Априлски бебчета 2022

• 40 136
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Hana при мен има съсирек точно до мястото където ще се образува плацентата, който е обградил мехурче с кръв и докато се изчисти ще е така.

# 316
С предната бременност се мазах с кокосово масло и до 9ти месец нямах никакви стрии.  И така един ден си легнах нормално и се събудих все едно тигър ме е драл. Целият ми корем беше покрит със стрии,  та явно си е до кожа. 😁

# 317
Стефи, същата работа и аз 😃 мазах се с гъша мас, било някакво чудо против стрии, изнамерих си я, до 38 г.с. нито една стрия и после целият ми корем се нацепи жестоко за 2 седмици... а качих общо 8 кг за цялата бременност, а принципно съм си слаба, просто явно си е до ген... майка ми е качила 25 кг когато е била бременна с мен и няма нито една стрия. Явно не нося нейния ген де, това е сигурно 😂

# 318
Как сте днес момичета? Няма ли някоя на преглед? Аз утре ще ходя...
Да ви споделя, че вечер приспивам дъщеря ми, която е 10 кг и е на година и три месеца, полулегнала и тя върху мен я гушкам и тя заспива, обаче започнах да се притеснявам и за бебето в корема, да не го смачкаме! Някоя друга приспива ли и гушка ли така по-голямото си дете. Сама не иска да заспива, нито в баща си...

# 319
В 8с. И 3дни съм аз, утре съм на преглед. На моменти се чувствам много изтощена, уморена, просто нямам сила да мръдна от леглото. Случва се да изпитвам много силен глад, започва да ми се повдига дори ако не хапна на момента, не знам при някой друг случва ли се? 😁 Като цяло други оплаквания нямам, надявам се утре всичко да е наред! 🙂

# 320
Здравейте мамиии по мой сметки съм в 8г.с.  ходих в края на 5 началото на 6та някъде видя се само сакче ... вие на какъв етап стееее

# 321
Аз съм в 7 седмица и 2 дена, на преглед съм чак след две седмици. Док каза, че ще ми вземат тогава кръв, ще изследваме щитовидна жлеза, цитонамазка и може би още нещо, но в момента не си спомням.

За разлика от миналата седмица, когато се чувствах добре, тази не особено, почивните дни ги изкарах в легнало положение и ужасен гастрит и болки, както никога до сега. Като цяло смятам, че тялото ми е станало много чувствително и податливо на всякакви промени.

По напред някой беше питал за гастрита, аз днес се чувствам по-добре, няма я болката, свързах се с док и той не ми е казвал нищо да пия щом болката е отминала. Аз се опитах да хапвам по малко и само храни, които са допустими. Чукам на дърво да не се случва повече, не го пожелавам и на вас, защото това беше истински стоицизъм. Бъдете внимателни какво хапвате. Simple Smile

# 322
Аз днес бях на преглед. В 8+3г.с. съм. Кой знае какво не каза, всичко било нред, чухме сърдечна дейност за първи път. 20мм е
Терминът ми е 15 април. Реално ме регистрира, направиха ми талон. Запазих си за ранен биохимичен скриниг за началото на октомври в клиника Оскар в София. Казаха, че струва 190лв. Някой друг правил ли е / ще прави ли там ?

Реално 8+3 коя седмица се води - 8 седмица или 9 седмица??

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 17:32 от Гери75

# 323
В 9та г.с. си . 8+3 означава, че вече са минали тези 8 седмици и си 3 дена в 9та.

# 324
Аз днес бях на преглед. В 8+3г.с. съм. Кой знае какво не каза, всичко било нред, чухме сърдечна дейност за първи път. 20мм е
Терминът ми е 15 април. Реално ме регистрира, направиха ми талон. Запазих си за ранен биохимичен скриниг за началото на октомври в клиника Оскар в София. Казаха, че струва 190лв. Някой друг правил ли е / ще прави ли там ?

Караш 9 седмица.
Аз съм 8+2 т. е. Минали са 2 дена от 9та седмица.. Моя преглед е на 09.09 и съм с термин 20.04.22г. Вече нямам търпение да ви се похваля и аз със сърчице 😊

# 325
  • Sofia
Аз съм 6гс+4. На прегледа ми казаха, че съм била 7гс.
Днес чухме сърчице. Дано и зацапването да не се върне повече.

# 326

Аз с предната бременност ходих там при доктор Янкова, страхотен специалист. Тази също съм при нея.

# 327

Аз с предната бременност ходих там при доктор Янкова, страхотен специалист. Тази също съм при нея.

Мен ме пращат при д-р Виолета Стратиева. Някъде началото на октомври трябва да ида

# 328
Здравейте мами!  В началото на 9г.с. съм.Днес бях на преглед при друг гениколог,моето кафяво течение се оказа от леко отлепяне на част от плацентата,вследствие на неправилно взета пробва за влагалищен секрет (в понеделник). Бебето е добре,развива се. Но съм много ядосана заради тази случка от гинеколога. Изписаха ми Утрогестан 3х1т до 15г.с. и повече почивка. На някоя мама случвало ли се е подобно нещо и оправя ли се от това лекарство. Доста се притеснявам,дали ще помогне.

# 329
Хана не знам какво са ти казали от клиниката, но реално още няма плацента обазувана, от неправилно взет секрет най-вероятно са раздразнили шийката на матката и от тази епител имаш зацапване. И също утрогестан е прогесерон, който хормон е един от тези, които хранят бебочето в първите месеци докато няма още плацента, помага срещу “отлепяне”.

Общи условия

Активация на акаунт