Априлски бебчета 2022

• 39 951
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Аз също бих се включила във фб групата ако са и скрити участниците. От предната бременност си бяхме направили чат, в който малко по малко отпадаха момичета и сега останахме 5-6. Виждаме се по почивки като си ходим по градовете, пишем си ежедневно и ги чувствам много по близки от някои приятели. 3г сме си споделяли какво ли не - за децата и не само. Така че съм много ЗА 🤗

# 571
  • София
Здравейте мами , първо може ли линк към групата във фб ?

Аз не знам дали съм за март или април месец , тъй като днес бях на БХС и измериха 12+6 което идва 29.03.2022. Докторката каза, че може да се измести. Другият месец ще е по-ясно.

Понеже обещах да обясня как премина БХС .

Първо да споделя, че аз се следя във болница Вита в София. 48 часа преди прегледа бях на кръвни изследвания, които бяха направени също там.
Изследванията бяха пуснати в събота около 08:30 сутринта , резултатите излязоха същият ден към 3.
Докторката при която се следя е Мариана Мирчева. Много я харесвам тъй като много обяснява и то на женски език, а не на докторски. Предразполага и отговаря на вайбър , малко бавно, но все пак отговаря.
Прегледа протече около 30 минути, бебето при мен шаваше изключително много и беше трудно за измерване. Всеки път измерваше по няколко пъти, прегледа коремче, органи , мозъче , артерии , крачета , ръчички , челюст , ностна костица както и костицата зад вратлето, която е много важна. Сподели ми, че на този етап моце да се предположи пола на 75% , но при мен нямаше как тъй като бебо не се спря да се върти .. дори на челна Стойка застана. Подготви документ за мен , снимки плюс болничен за 2 седмици. След две седмици ще отида за нов, който ще е за месец.

Насрочиха ми следващ преглед след месец , каза да си допия фолиевата киселина и мога да я спра както и че има препоръчителна ФМ между 20-23 г.с.

Мисля че, горе долу това обобщава. Ако на някоя мама й предстои и има въпроси , може да ми пише.

Прекрасна седмица и леко бременеене на всички ❤❤❤

# 572
Аз я намерих тая сутрин прилагам ти снимка, че от телефона не мога да копирам линк.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 17:00 от Krasimira Ilieva 679597

# 573
  • Sofia
Аз също бих се включила във фб групата ако са и скрити участниците.
Скрити са участниците.
Аз съм Тома Неверни и след като се присъединих и писах в темата, накарах ММ да провери дали не се вижда нещо от неговия профил, като мой "приятел". Нито групата видя, нито публикацията. Но и аз доста съм си ограничила настройките на профила и гледам да споделям възможно най-малко неща.

# 574
Аз за сега ще пиша само тук и ще се въздържа от присъединяване в групата по същите причини като вас.

Моят втори преглед е утре и се вълнувам да разбера какво ще излезе от изследванията и какво се случва с бебето, че тези дни много ме е оставило да си почивам и не ме е притеснявало.

Единственото, което установих тези дни, е че съм отслабнала с 3 килограма, но то и не успявам да се храня много с този периодичен дисконфорт в стомаха. Вие как сте с килограмите?

# 575
Щях да задам същият въпрос Simple Smile
Аз съм в началото на 11 седмица и съм килограм нагоре. Започнах много въглехидрати да ям(сладолед, тутманик и данонино 🙄 на повторения),  само те ми понасят в момента, и съм зациклила на салата Капрезе. А съвсем в началото ми се ядеше по-скоро мазно. Успокоявам се, че и доста плодове хапвам.

# 576
  • Sofia
За съжаление и аз минах на тестени (тях ги понасям най-добре в момента) + много сирене и кашкавал. Само някои плодове (например от пъпеш ми се гади). От зеленчуците само доматите минават. Понякога карфиол и броколи. Но чушки и авокадо вече не мога да погледна (а по принцип много ги обичам и консумирах почти ежедневно).
Теглото ми не е мръднало. Слава богу не съм свалила засега. По време на предишните бременности отслабвах с по 3-4 кг през първото тримесечие.

# 577
Здравейте! Днес бях на преглед, лего човечето е почти 3 см:hugs: запазих час за ФМ  в Марков при Д-р Елена Павлова. АГ ме насочи към нея. На 13 октомври в 13та седмица 😂

За ФБ групата и за момичетата, включително и аз за които ище ни е рано може да помолим някоя от вас, която е там да ни добави.

# 578
Аз я намерих тая сутрин прилагам ти снимка, че от телефона не мога да копирам линк [img ]

Би ли махнала или коригирала снимката? Виждат се снимките на участници и не съм сигурна колко им е приятно.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 17:14 от alayne

# 579
  • София
Относно яденето и килограмите , аз през първите няколко седмици свалих около 3/4 кг. Нямах никакъв апетит и не съм повръщала изобщо. В момента ми се гади от месо и всякакви миризми ( даже любимият парфюм ). Ям главно паста , зайо байо , плодове.

# 580
https://www.facebook.com/groups/2884585415128868/?ref=share

Ето линк към групата. Няма да се види,ако сте вътре, а скоро няма да може и самата група да се намира. 🤗
А за това,че има още една, не съм гледала,но ще има поне още три 😂 обикновено така става.

# 581
Здравейте мами , първо може ли линк към групата във фб ?

Аз не знам дали съм за март или април месец , тъй като днес бях на БХС и измериха 12+6 което идва 29.03.2022. Докторката каза, че може да се измести. Другият месец ще е по-ясно.

Понеже обещах да обясня как премина БХС .

Първо да споделя, че аз се следя във болница Вита в София. 48 часа преди прегледа бях на кръвни изследвания, които бяха направени също там.
Изследванията бяха пуснати в събота около 08:30 сутринта , резултатите излязоха същият ден към 3.
Докторката при която се следя е Мариана Мирчева. Много я харесвам тъй като много обяснява и то на женски език, а не на докторски. Предразполага и отговаря на вайбър , малко бавно, но все пак отговаря.
Прегледа протече около 30 минути, бебето при мен шаваше изключително много и беше трудно за измерване. Всеки път измерваше по няколко пъти, прегледа коремче, органи , мозъче , артерии , крачета , ръчички , челюст , ностна костица както и костицата зад вратлето, която е много важна. Сподели ми, че на този етап моце да се предположи пола на 75% , но при мен нямаше как тъй като бебо не се спря да се върти .. дори на челна Стойка застана. Подготви документ за мен , снимки плюс болничен за 2 седмици. След две седмици ще отида за нов, който ще е за месец.

Насрочиха ми следващ преглед след месец , каза да си допия фолиевата киселина и мога да я спра както и че има препоръчителна ФМ между 20-23 г.с.

Мисля че, горе долу това обобщава. Ако на някоя мама й предстои и има въпроси , може да ми пише.

Прекрасна седмица и леко бременеене на всички ❤❤❤

Мерси за инфото. Аз съм на ранен скрининг на 6.10.в клиника Оскар в София. По телефон не ми казаха, че трябва предварително да съм дала кръв. Предварително ли трябва ? Някакви резултати веднага ли излизат или се чака за тях ? Благодаря!
А за храненето - има ли и други сред вас, които не обичат месо? Аз не ям месо и не знам как ще успея да си закрепя желязото. А иначе коремът вчера и днес ми е много твърд и издут, тежи ми много. Явно си е до физиология, защото при мен много си личи вече, изобщо не може да се скрие.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 16:23 от Гери75

# 582
Аз я карам на картофи, ориз, паста, тестени неща, много ябълки (помагат за киселините), краставици, грозде, банани и горе-долу това е. Само като си помисля за тежки ястия с много подправки и мазнина и ми става лошо. Месо принципно ям, но не бих казала, че съм фен, сега почти не ми се яде. В крайна сметка ям това, което ми се яде, без да се насилвам. Сладкото също не ми понася много, дразни ми стомаха.

На мен също не са ми казвали да давам предварително кръв, ще ми направят всичко на място, когато отида, така разбрах.

# 583
Аз съм си същите килограми, но коремът ми е вече много издут и от дънките и панталоните почти нищо не мога да обуя вече. Имам чувството, че започва да ми личи и хората ме гледат в корема.

# 584
Аз не ям месо и честно казано желязото не ме притеснява. Пълно е с добавки с желязо. Повече ме притесняват протеините, които са по-важни в случая от въглехидратите и мазнините. Има протеини за бременни, първо са много скъпи, второ според мен пак няма да е достатъчно.

На мен все още не ми личи, като седна повече ми се закръгля корема и тогава може да се забележи нещо. Дънки абсурд да обуя, стягат ме яко, карам на рокли, поли и широки панталони.

Общи условия

Активация на акаунт