Априлски бебчета 2022

• 40 143
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Хана не знам какво са ти казали от клиниката, но реално още няма плацента обазувана, от неправилно взет секрет най-вероятно са раздразнили шийката на матката и от тази епител имаш зацапване. И също утрогестан е прогесерон, който хормон е един от тези, които хранят бебочето в първите месеци докато няма още плацента, помага срещу “отлепяне”.
.
Не знам,защо така ми казаха, че било леко отлепяне на плацентата и затова съм имала това кафяво течение,при движение и повече вървене. Иначе започнах от днес да го пия и се надявам всичко да се оправи. Sad

# 331
  • Sofia
Най-вероятно имат предвид отлепване на сакчето. За плацента е още рано, тя тепърва ще се оформя.
И аз бях със зацапване преди седмица, предписаха ми утрогестан и зацапването засега го няма. На мен ми казаха, че се е появило, защото бременността ми не е стабилна.
В тези случаи просто си взимаме прогестерона/почиваме си и чакаме.
Друго не може да се направи.

Някои жени имат кървене и пак си раждат живи и здрави бебета.

# 332
Хана, възможно е да имаш кървене при взимане на цитонамазка, ако шийката на матката е разранена. Утрогестанът е прогестеронов препарат и спомага за задържане на бременността. Почивай си и си приемай лекарствата.
Мина и моя преглед днес. Записах се на ЖК. Източиха ми доста кръвчица, взеха ми урина, цитонамазка и микробиология. Бебето вече си прилича на оформено човече. Подскачаше си вътре. Утре влизам в 11 г.с. и си записах час за БХС. Нямам търпение.
А от изследванията, някои вече са готови. Хемоглобинът ми се оказа нисък, а никак не ми се яде месо или яйца. Зеленолистните, поради високото съдържание на вит. К, който сгъстява кръвта и предвид моята тромбофилия, също не са препоръчителни и май ще се налага да пия желязо... Ако вие знаете друг съвет, ще се радвам да споделите!

# 333
Здравейте, дами!
Аз съм в 9г.с и имах отлепяне  и зацапване в продължение на наколно дена в 7ма. Изписаха ми дуфастон и но шпа и една седмица само лежане. Когато отидох след седмица( вече 8ма гс) беше останало много малко отплепяне на плодния сак, започнах работа, но я карах по- полека и при последния преглед вече всичко е окей, но продължавам с лекарствата изписани ми. 😊

# 334
Ранен биохимичен скрининг на мен ще ми правят в 13г.с. казаха ми, че тогава е най-подходящо.
Аз имам пък ниско ЖСК. Днес пуснах и аз допълнително излседвания и още чакам.
Желязо и хемоглобин в норма, а това ЖСК ниско. Някой идея какво може да е ?

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 17:25 от Гери75

# 335
Здравейте, дами!
Аз съм в 9г.с и имах отлепяне  и зацапване в продължение на наколно дена в 7ма. Изписаха ми дуфастон и но шпа и една седмица само лежане. Когато отидох след седмица( вече 8ма гс) беше останало много малко отплепяне на плодния сак, започнах работа, но я карах по- полека и при последния преглед вече всичко е окей, но продължавам с лекарствата изписани ми. 😊
Много се радвам,че при теб се е оправило това отлепяне,да се надяваме и при мен да е така.

# 336
Момичета, не се притеснявайте всичко ще ни е наред Heart Exl

Да ви попитам някоя ще прави ли пренатест или нещо от подобните?

# 337
  • Sofia
Ако всичко е наред до тогава, да, ще правя Пренатест + Джийнсейф.
Имайки предвид възрастта ми, не мога да си позволя да не ги направя.

# 338
Момичета, я пак кажете за гастрита. Аз съм в 9г.с и от няколко дни всеки следобед имам зверски болки с корема високо горе. Отдавам го на нездравословно хранене, защото от около 4 седмици съм с доста гадене и повръщане и не мога да се храня добре. В общи линии ям хляб, паста и картофи. От време на време яйца. От салата направо ми се повдига. Най-много някоя по-кисела ябълка да изям. Та, как го регулирате това чудо?

# 339
Момичета, я пак кажете за гастрита. Аз съм в 9г.с и от няколко дни всеки следобед имам зверски болки с корема високо горе. Отдавам го на нездравословно хранене, защото от около 4 седмици съм с доста гадене и повръщане и не мога да се храня добре. В общи линии ям хляб, паста и картофи. От време на време яйца. От салата направо ми се повдига. Най-много някоя по-кисела ябълка да изям. Та, как го регулирате това чудо?

Киселите ябълки не са препоръчителни. Сладки хапвай. Аз ядох по време на зверските болки печени филийки с яйце и сирене, варени картофи, сок от моркови, но по малко хапвах, за да не тормозя стомаха. Чай от мента, лайка и днинджифил също (проверих, при бременни са позволени). Може и на късмет да ми е минало, но сега направо ме е страх да не хапна нещо нередно и пак да имам болки. Другото, което гледам да правя е да се храня бавно и ако усетя, че ми става тежко спирам и после си довършвам. През почивните дни, когато ме сполетяха болките се бях наяла до пръсване. Grinning

# 340
Мерси! Ами ще опитам малко от малко да вляза в релси, че не си е работа това. Като ме заболи корем чак не мога права да стоя.

# 341

дано вс е наред и аз ще прявя , предния път правих и сега ако вс е наред дотогава

Момичета, понякога боли ки ви кръста и корема, дали енот разтягането на матката, нз , не е май като при цикъл, но дали и ма вас ви се случва , че се стрескам.

# 342
И аз имам от 2 дни леки болки все едно ще ми дойде. А от време на време ме боли ниско в дясно, но питах гинеколожката ми и тя каза, че е нормално заради уголемяването на матката. Каза ако болката е постоянна над 1 час да се свържа с нея.

# 343

За тестовете бях твърдо ЗА, но след няколко разговора с лекари май ще го решавам впоследствие и разбира се всичко да е наред. Това което си мисля е да мине задължителният скрийнинг, мисля в Майчин дом и взависимост от резултата ще реша.

За болките и аз имам по-рано повече ниско долу като за цикъл, но тези дни основно кръстът ме боли.

# 344

Да, спряла съм се на Invitae, не е много известен и по необясними причини е доста по евтин.

Общи условия

Активация на акаунт