Априлски бебчета 2022

• 40 107
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Нана , ние говорихме хипотетично. До 2/3 ми каза по спомен, но аз й казах че имам ли зацапване повече от ден ще отида да ме види. Изчетох всичко възможно и течение било то бледо или тъмно , повече от 4/5 дни и то след прием на лекарства не е добре. Не искам да те тревожа просто аз съм с една неуспешна бременност зад гърба си и ако бях ма твое място бих отишла веднага до АГ , ако не при твоята то при първата възможна.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 13:06 от babyboo

# 376
Здравейте, момичета, на мен ми е още притеснено да се запиша, че имам един мисед миналата година и сега също си имам проблеми. В 8+5 г.с. съм след инвитро.
Искам да кажа, че според повечето лекари кафявото зацапване не е опасно и обикновено показва стара кръв, която се изчиства в момента. По-опасна е ярко червената кръв.
Аз до тук имах доста зацапвания, кафяво, червено, лежах в болница за задържане. Терапията наистина е Утрогестан и Нош па и преди всичко почивка, дори лежане. След като излязох в болничен и наистина се спрях, с повече лежане без вдигане на тежко, проблемите спряха.
Моята снаха с второто дете около 7-8 седмица имаше кафеникаво зацапване за няколко дни и й бяха казали, че няма нищо страшно. Наистина е често срещано.
И все пак аз бих препоръчала преглед, защото човек никога не знае, пък и за свое спокойствие. При такива зацапвания, прокървявания може да посетите и спешен кабинет.

# 377
А на мен лекаря ми каза, че в болницата  не правят нищо, защото няма какво да се направи в толкова ранна бременност. Казва, че се приемат заради клиничните пътеки. Два пъти имах зацапване и дозата Дуфастон беше увеличена от 2х1 на 3х1.

# 378
  • София
А на мен лекаря ми каза, че в болницата  не правят нищо, защото няма какво да се направи в толкова ранна бременност. Казва, че се приемат заради клиничните пътеки. Два пъти имах зацапване и дозата Дуфастон беше увеличена от 2х1 на 3х1.

Добре а за това зацапване само при един доктор ли си ходила ? Питам защото аз лично съм от хората, които ходят на второ мнение.

# 379
Чета оплакванията ви от киселинк, които аз още нямам ( моля се така да продължи), ноо има деуг проблем.. констипация 😩😩
Пих един сироп и нищо, повече фибри- нищо
Препоръки🙃

# 380
Чета оплакванията ви от киселинк, които аз още нямам ( моля се така да продължи), ноо има деуг проблем.. констипация 😩😩
Пих един сироп и нищо, повече фибри- нищо
Препоръки🙃

И аз имам същия проблем. Sad Щом от сега започва, не ми се мисли по-нататък.
Някъде бях мернала преди време, че има и група у фейсбук. Ползвате ли я ? Може ли линк към нея ? Благодаря!

# 381
Аз винаги съм имала проблеми с редовното ходене до тоалетна, но когато съм бременна е ужасно. За сега и аз не се справям никак, гледам да ям сини сливи, круши, прасковите ги ям с обелките, да уж да ме раздразнят ама не ме 🤣
Предната бременност спасението ми беше желязото, което ми изписаха. Откакто почнах да го пия станах като часовник. Обаче при повечето мамо се получава обратно действие от желязото, не знам защо на мен така ми действаше. За сега ми е в норма, а ако се налага да пия ще се радвам честно казано ако пак ми действа така 🤣

# 382
Здравейте, момичета, включвам се да споделя как я карам аз - честно казано добре, с гастрит и болки тук-там, но започвам да им свиквам, чувствам се жизнена и си действам през деня каквито задачи имам.

Още една седмица до втория преглед и нямам търпение, но най-вече се надявам да чуя добри новини и всичко да е наред с нас.

Преди да разбере, че чакате бебе имахте ли предчувствие, че сте бременни и имате ли усещане какъв ще е полът на бебето и дали имате предпочитание. Мислите ли вече имена?

Аз лично нямах никакво вътрешно усещане, че съм бременна, умората я отдавах на преработване. Нямам усещане и какъв пол ще е бебето, като цяло нямам и предпочитание, но бих се радвала на момиченце. Simple Smile

# 383
Аз бях инвитро и нямах предчувствие дали ще се получи, но мъжа ми беше 100000% че ще стане и че ще са две. В неговото семейство има многи близнаци и той от малък си е мислел, че от неговото поколение в него ще са близнаците, е оказа се че са в братовчедка му генетично, а при нас инвитро.
Аз се надявам на момче и момиче или 2 момиченца. Ако са две момчета със сигурност ще имаме още едно. Ей така да пробваме за момиче, пък каквото стане.
За имена сме говорили, ако едното е момче, аз искам да е с П-на двамата дядовци, единия Петко, другия Петър, но мъжа ми е против, защото нито едно име с П не му харесва. Ако е момиче ни харесва Никол(на зълвата) и Бояна(на мъжа ми Боян). Пък може и да си дойдат с имената.

Вие имате ли вече коремчета?

# 384
нашата точка е инвитро, много ми се искаше, но не смеех да повярвам, че ще се случи… за дъщеря ни знаех от момента, в който разбрах, че съм бременна, че е момиче. Сега нямам усещане, много ми е важно да е живо и здраво и да го добутаме до април.
За имената, дъщерия ни е кръстена на свекърва ми, ако е момче ще е на свекъра, ако е момиче на двете ни баби ( с еднакви имена са). Мъжа ми беше много изненадан още навремето, че искам да се казват като майка му и баща му, прие го, но мрънка, че поне съм трябвало да го питам Grin

# 385
Здравейте, момичета, включвам се да споделя как я карам аз - честно казано добре, с гастрит и болки тук-там, но започвам да им свиквам, чувствам се жизнена и си действам през деня каквито задачи имам.

Още една седмица до втория преглед и нямам търпение, но най-вече се надявам да чуя добри новини и всичко да е наред с нас.

Преди да разбере, че чакате бебе имахте ли предчувствие, че сте бременни и имате ли усещане какъв ще е полът на бебето и дали имате предпочитание. Мислите ли вече имена?

Аз лично нямах никакво вътрешно усещане, че съм бременна, умората я отдавах на преработване. Нямам усещане и какъв пол ще е бебето, като цяло нямам и предпочитание, но бих се радвала на момиченце. Simple Smile
Никакво предчувствие нямах, имах малка надежда, но осъзнавах, че не се получава вече година и половина... Точно в този месец ме бяха оперирали и мислех, че е невъзможно... цикъла ми беше нередовен както винаги идваше през 55 дори 60 дни.. Дори успях да отчая и годеника си, който е супер позитивен и спокоен човек 😁. Бяхме решили, че ще се ходи в Тутракан и така...
Предчувствие за пол - да, вече с таткото сме се обзаложили 😁, според мен ще е момИче, а според него моМче.
За момиче си имаме избрано име, но за момче имаме страшен проблем... Нищо не можем да си харесаме, ако аз харесам нещо той е против и обратното... Стискайте палци да е момиче, че иначе ще се наложи да се надбягвам до гишето за да запиша нещо, което на мен ми харесва 🤣.

# 386
И с предишната и с тази бременност усетих още преди да ми закъснее. Даже не беше и предчувствие, а си бях сигурна. Накарах мъжа ми вечерта да ходи да купува тестове за бременност, които излязоха положителни. Веднага се върна в аптеката и за инжекции, че е важно терапията да се започне веднага при мен.
За пол нямам никакво усещане. Дъщеря ми мислех, че ще е момче, а на феталната ясно се видяха женски полови органи. Сега, като знам, че нямам дарба да предвиждам пола, си трая 🤣
Първото ми дете си дойде с името. За това още не сме мислили. Искам да мине БХС, да се уверя, че всичко е наред, после да мине и ФМ и тогава вече може и да започнем да обсъждаме имена. Дъщеря ни не е кръстена на никого. Първата с това име и в двете фамилии. Мисля и второто, живот и здраве, да е така.

# 387

Добре а за това зацапване само при един доктор ли си ходила ? Питам защото аз лично съм от хората, които ходят на второ мнение.

Установи се, че матката ми е със сърцеобразна форма и очаквах всичко. Радвах се, че е само зацапване. С друг доктор се консултирах само по телефона (ако изобщо това е консултация), но също препоръча да увелича Дуфастона.
До края на карантината ми има още няколко дни и ще посетя специалист по рискови бременности, който основно се занимава с проблеми като моя.

А иначе сякаш и аз знаех, че съм бременна още преди теста. Не вярвах, че може да се случи още първия месец, но после така се фиксирах върху идеята. Сигурно щях да съм много разочарована, ако теста беше отрицателен.
Много искам момиченце Relaxed , но имам усещането, че ще е момче . За име още не смеем да коментираме , но си имам някакви тайни мои предпочитания.

# 388
Аз съм след инвитро, един мисед също след инвитро и двата пъти си усетих дори имплантацията. Много странно усещане, сякаш цялата кръв се събира в корема и ми става едно тежко. Още на другия ден започват едни особени болки в стомаха и ми се гади. Първият път го отдадох на хапчетата, които пия, защото не можех да повярвам, че толкова рано ще усетя, вторият път вече разпознах усещанията и дори нямах нужда от уринарен тест. Само кръвни два направих, за да видим дали се удвоява правилно ЧХГ.
За име не смея толкова рано да мисля. Видях колко бързо се объркват нещата, та това ми е много далече във времето.

# 389
Между другото не е вярно, че в болниците не правят нищо. С предната бременност имах кръвоизлив направо още след като чухме сърцето. Да съм била в средата на 7 г.с. (6+). Веднага дойдоха спешна помощ и ме откараха в болницата в рискова бременност. Сложиха системи и закрепихме положението. Като ми бяха изписали и терапия, която слагах почти до края. Спасиха доста бременности докато бях там. А аз лежах една седмица. После в 7-ми месец пак, но тогава вече и терапията е различна.
Water violet, нормално е да не мислиш толкова напред. И аз не смея да мисля. Карам я преглед за преглед. Сега с нетърпение си очаквам БХС и не знам как ще издържа до тогава. Добре, че е малката ми принцеса да ме крепи и разсейва.

Общи условия

Активация на акаунт