Априлски бебчета 2022

• 40 093
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Някой запознат ще сподели ли как протича БХС? На вас за кога ви го насрочиха, моят е на 6.10

# 391
Аз нямам все още насрочен , защото не се знае с точност още в коя седмица съм. Иначе скрининга си протича като един съвсем обикновен преглед с видеозон, малко по-дълъг. След прегледа се взима кръв. Според измерванията на бебето и резултатите от кръвните изследвания дават статистически риск за генетични увреждания

# 392
Ние започнахме с опитите края на миналата година и ми беше фикс идея, което според забави нещата и отне 7 месеца. Бях на 100% сигурна че ще ми дойде, мъжът ми беше този, който даде зор за теста. И след 2 бледи черти…пак не вярвах, чак след дигиталния на другия ден се съгласих с него Grinning

Относно предпочитанията, искам момиче, но нямам никакво усещане за момента. За имена не смея да мисля, както каза някой по-горе, живея преглед за преглед… много ми е притеснено все още и ми е свито под лъжичката.

Четейки за симптомите ви…не знам какво да кажа. Аз нищо не усещам нищо, осен от време на време по някой спазъм. Нямам някаква осезаема умора, но се уморявам по-бързо от преди и когато стане започва да ме боли кръста. Става ми лошо и ми се гади в някакви неопределени моменти, нооо не бих го броила за кой знае какъв симптом. Чак започвам да се филмирам, че нещо не е наред…

# 393
Ние започнахме с опитите края на миналата година и ми беше фикс идея, което според забави нещата и отне 7 месеца. Бях на 100% сигурна че ще ми дойде, мъжът ми беше този, който даде зор за теста. И след 2 бледи черти…пак не вярвах, чак след дигиталния на другия ден се съгласих с него Grinning

Относно предпочитанията, искам момиче, но нямам никакво усещане за момента. За имена не смея да мисля, както каза някой по-горе, живея преглед за преглед… много ми е притеснено все още и ми е свито под лъжичката.

Четейки за симптомите ви…не знам какво да кажа. Аз нищо не усещам нищо, осен от време на време по някой спазъм. Нямам някаква осезаема умора, но се уморявам по-бързо от преди и когато стане започва да ме боли кръста. Става ми лошо и ми се гади в някакви неопределени моменти, нооо не бих го броила за кой знае какъв симптом. Чак започвам да се филмирам, че нещо не е наред…
Не се притеснявай. При мен също няма симптоми. Бях много притеснена дали всичко е наред, но на прегледа си отдъхнах. При мен гадене има само като огладнея и минава като хапна и леко ме боля гърдите, но не всеки ден. Даже малко ме е страх да се зарадвам, че протича така лекичко за сега, но определено си е плюс за нас и трябва да се наслаждаваме, че не се знае и до кога ще е така лекичко 😊
 Иначе аз БХС няма да правя. Доктора ме посъветва да го прескоча защото създава само тревоги, а не дава категоричен резултат и само шашка майките. Директно ще си направя пренатест Invitae. Мисля да го направя в началото на 13г.с.

# 394
Аз също не съм решила за БХС. Със сигурност ще направя скрининг, но за кръвните все още не съм решила.
Иначе ние бяхме започнали 2м по-рано с опитите и честно казано изобщо не го очаквах толкова рано. Не съм следила овулация и тн, за да не се вглъбяваме. Няколко дни преди датата на цикъла ми обаче започнах със странни вкусови комбинации, съчетани с резки промени на настроението, отиващи всеки път към рев. 🤣🤣 Ей това ме накара да се светна и направих тест, който излезе с толкова бледа, че почти беше невидима тази черта, но просто вече бях сигурна.

# 395
Аз също не съм решила за БХС. Със сигурност ще направя скрининг, но за кръвните все още не съм решила.
Иначе ние бяхме започнали 2м по-рано с опитите и честно казано изобщо не го очаквах толкова рано. Не съм следила овулация и тн, за да не се вглъбяваме. Няколко дни преди датата на цикъла ми обаче започнах със странни вкусови комбинации, съчетани с резки промени на настроението, отиващи всеки път към рев. 🤣🤣 Ей това ме накара да се светна и направих тест, който излезе с толкова бледа, че почти беше невидима тази черта, но просто вече бях сигурна.

А реално този скриниг дава информация за самите органи на бебето, дали всичко правилно се е развило, нали така ?

# 396
Момичета не знам дали от Утрогестана или от самата бременност,но ми излязоха външни хемороиди, болезнени. Имате ли представа с какъв мехлем е подходящо при бременност да се маже за облекчение?

# 397
И аз мисля да направя пренатален, защото и годините ми са напред. Но ще правя и БХС, защото изчисляват и риска от прееклампсия.
За симптомите иначе както казах с гаденето се започна от съвсем рано, но към 6г.с. се засили, не съм повръщала, но ми беше много гадно и то денонощно, лесно се изморявах и мн ми се спеше. Получовек се участвах. Още повече, че и миризми ме дразнят, започнах да сменявам душ гелове, омекотители, кремове, никакви по-силни миризми не понасям. Сега ми е доста по-добре, да видим нататък как ще е. Но иначе често ми се преяждат странни неща, които не съм яла с години.

# 398

Не се притеснявай. При мен също няма симптоми. Бях много притеснена дали всичко е наред, но на прегледа си отдъхнах. При мен гадене има само като огладнея и минава като хапна и леко ме боля гърдите, но не всеки ден. Даже малко ме е страх да се зарадвам, че протича така лекичко за сега, но определено си е плюс за нас и трябва да се наслаждаваме, че не се знае и до кога ще е така лекичко 😊
 Иначе аз БХС няма да правя. Доктора ме посъветва да го прескоча защото създава само тревоги, а не дава категоричен резултат и само шашка майките. Директно ще си направя пренатест Invitae. Мисля да го направя в началото на 13г.с.

А за София някой знае ли коя лаборатория може да го направи?

# 399
Гери, гледат органите, мерят една гънка някъде около носа и лицевия ъгъл. Мерят и кръвотока в една вена. В някои случаи дават предположение за пол. Много ми беше вълнуващ този преглед предния път и нямам търпение 🤗

# 400
Аз вчера бях на преглед.  Всичко е наред, слава Богу. В 7г.с. +3дни съм и най-важното за мен -чухме сърчице ❤ Не можех да се зарадвам истински преди това.  Най-накрая казахме и на каките.  Не смеехме, преди прегледа.  И сега малката крещи в лицето на всеки "Мама има бебе в корема,  истинско бебе!" 😂😂

# 401
Здравейте и от мен Simple Smile Записвам се с термин 25ти Април . Радвам се че има вече такава тема тук, както и група във фейсбук, но там ще се присъединя със сигурност малко по-късно,че да не видят приятелите ми във фейсбук. Вече чух сърчице в началото на 7ма седмица. Това ми е втора бременност. Ами май това се сещам за сега с представянето ми… изключително ми е приятно да съм сред вас Heart

# 402
Здравейте и от мен! Вси още не сми чули сърчицето и ми е много напрегнато, но  ще имам час във вторник или сряда. За разлика от предишната бременност, тази е по-лека, което пък си ме притеснява. Симптомите, които имам са, лека болка в областта на яйчниците, лека умора и сънливост, но придружена от безсъние. Пишкам през 30-40мин и това са. Нито миризми ме дразнят, нито ми се гади. Двете неща, които ме успокояват са топлината в областта под пъпа, където е матката, както и липсата на желание да пия кафе( а го обожавах преди), така беше и предишният път.Това ме кара да мисля, че вътре всичко е добре.
За прегледите: при моята АГ, всеки път си прави измерванията, без значение дали е време да специален преглед или за обикновен. Винаги ми пуска снимки, показва ми триезмерни образи, цветни... по нейните думи от предишната бременност "ние всеки път си правим фетална морфология". Дали така протичат и вашите не зная, но приятелка я гледаха 3 пъти на видеозон за цялата бременност +1 преглед за фетална морф. при друго АГ. Та...каквото ми каже АГ, че се прави, го правя.

# 403
Здравейте мамиииии... и на мен ми е притеснено все още тръпна за вторник, защото още не сме чули сърчице нямам търпение ... искам всичко де и наред,че след предната неуспешна ми пиперижи под лъжичката стискайте ми палци. Повръщала сам само 1 път другото си е само гадене .. иначе съм като парцал. Стискайте ми палци всичко да е наред 😇🥰

# 404
При нас и с баткото, и с това бебче се получи от 1-вия път. Искрено се надявах да е станало, не мога да кажа дали съм имала предчувствие. То така като много го иска човек, някак си не може да разбере дали има предчувствие или желанието е голямо 😃
За пола - с баткото бях на 100% сигурна, че е момиче, може би защото много исках 😃 баща му от началото си повтаряше, че ще е момче, и в крайна сметка той позна. Сега за това бебче още като видя теста, мм каза, че ще е момиче. Аз вече мълча, защото явно нямам никакво предчувствие за тези неща. Иска ми се да е девойка, да, но важното е да е живо и здраво. Странно, но някак с първото имах по-голям зор да е момиченце, сега като имам един малък мъж и ми харесва, няма да се сърдя ако имам още един 😁 но все пак се надявам някой ден да имам момиченце ❤ Ние искаме поне 3 деца, така че има шансове 😃
Иначе аз сънувах, че ми казват пола на ФМ, и беше момиче. Малко след това свекър ми сънувал супер ясно, че е момиче, и каза, че си чака внучката, убеден е, че ще е такава 😃 но да видим...

Общи условия

Активация на акаунт