Априлски бебчета 2022

• 40 031
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Здравейте. От 2седмици пия Утрогестан на+нош па. Колко време продължихте да пиете конкретно нош пато?
Ако не е упоменат срок от АГ, си приемам всичко до следващия преглед.

Специално Но-шпа в момента го пия само при нужда (когато ме стегне корема/менструални болки). Но и не ми е изписвано изрично. Просто ми каза, че мога да го пия.

# 481
Аз съм в 10 седмица,записах се на женска консултация и докторката ми каза че ще ми пусне болничен от другата седмица. Все още не съм наясно как се процедира, понеже ми е първа бременност, и не мога да дам повече информация.

[/b]
Момичета знаете ли от коя седмица може да се излезе в болничен за да ти стигнат 180 дни които могат да се ползват преди 45-те дни преди термин аз вече на работа не издържам а още не съм им казала и ми е много тежко имам ужасни колежки които ми спират тока , гади ми се нямам почти почивка Sad

# 482
  • Sofia
Момичета знаете ли от коя седмица може да се излезе в болничен за да ти стигнат 180 дни които могат да се ползват преди 45-те дни преди термин аз вече на работа не издържам а още не съм им казала и ми е много тежко имам ужасни колежки които ми спират тока , гади ми се нямам почти почивка Sad
Според моето АГ от 12 гс.
Обаче по мои сметки (45-те дни преди термин не влизат в тези 180 дни) като преброиш 180 дни преди 45-те дни, се пада някъде към завършена 8гс, налото на 9гс. Но това е само ако не си ползвала болнични по други причини през годината.

# 483
Болничните са 180 непрекъснати. Прекъснати могат да се ползват до 360 дни за 2 или 3 години, не помня точно.
Аз имах 14 дни след инвитрото, после работих 2 седмици, после след болницата 30 дни болничен, след тях ще имам 10 дни отпуска и после съвсем спокойно си ползвам тези 180 без прекъсване.

Мисълта ми е че можете по всяко време да излезете с прекъсване. А без прекъсване трябва да сметнете 180 дни + 45 дни до термин. Общо взето от вторият месец може. Но доколкото знам за бременност им е по-лесно да издават след 12 г.с. и сте записани на ЖК.

# 484
Реално можеш от 7-8 г.с., но за АГ е по-лесно от 12 г.с. заради ЖК.

# 485
От втори месец може да се излезе болничен. Малко се мръщят толкова рано, но по принцип може. Аз лично съм рискова бременност и съм в болничен вече. Първо е за 14 дни, а след това се удължава за по 30 дни. Преди това в годината съм ползвала болничен от друг специалист, това няма общо. Единствено трябва като ти дава болничен Аг да имаш поне 1 работвн ден преди това, да не се слива назад с друг болничен. Но и това можело по принцип, просто ставало по друг начин. Така ми казаха.

Има ли някой друг от вас, който също като мен е избрал да се следи при частен АГ? Интетесно ми е каква е разликата в парите горе долу между проследяване на частно и чрез ЗК. На мен ми казаха, че разликата не е голяма.

# 486
Аз се записах за женска консултация при лекар по здравна каса, и отделно всеки месец ще ходя на преглед при моя гинеколог, който работи само на частно. Живи и здрави всичко да е наред, планувам при него да раждам.
Не знам все още как ще действаме всеки месец, той ми каза да се запиша по здравна каса, за да може да са ми по-евтини изследвания и т. Н.

# 487
  • София

Здравей, моята АГ каза след 1вия скрининг , тоест след 11/12 седмица. Не съм излизала болничен от години, така че дни не съм “харчила” . Каза ми да си взема амбулаторната карта от ЛЛ ( която дори не знам дали имам ) и там щели да се вписват. Но все още не знам за колко време ще ми е 1вият болничен , за 2 седмици или за цял месец.

# 488
Ами ЗК покрива 2-3 прегледа с ехограф и някои от кръвните изследвания. Общо взето май е това (някой ако знае повече да ме поправи). Всичко останало се плаща допълнително. Аз лично се следя на частно, защото ми е по-лесно така. Имам и допълнително здравно, от което възстановяват пари за бременност и раждане.

# 489
Амбулаторна карта може да си купите от книжарница, която продава такива и да си я попълните и подпечатате при ЛЛ. Който няма да си я набави.

# 490
По ЗК са 2 ехографски прегледа, 3 ако сте на възраст над 35 години. Има и безплатни изследвания.
Аз ще се следя по ЗК и на частно.

# 491
Някой беше питал за резус фактор... Не съм много запозната, но да, действително се бият инжекции, за да няма проблем с бременността и при следващо забременяване.
Аз ще се следя само по ЗК. По правило е точно така както сте написали. Само 2 ехографски прегледа. Е, с миналата бременност също бях само по касата, но моя АГ ме викаше всяка седмица до 5-ти месец, за да следим бебето, че бях високорискова бременност. После през около 2 седмици. Не съм платила и стотинка за прегледите, нито за изследванията, които ми е пускал. Сега пак съм при него и пак по ЗК. Вика ме през две седмици. На 29-ти ми предстои БХС на мен.
За казването... С дъщеря ми успях да се скрия почти до край. Хаха, дори съседите разбраха към 8-мия месец, когато ме бяха изписали за ден от болницата. С тази бременност, коремът ми порасна много бързо и тъй като бях с плочки и плосък корем, веднага ме заподозряха всички. Питат ли ме, не лъжа. Само се моля всичко да е наред.
Добре дошли на новите момичета и лека бременност.
Трябва да устискаме още малко и ще преминем в следващия триместър, в който ще сме много по-спокойни.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 15:52 от Ponytail

# 492
Аз съм на преглед другата седмица и нямам търпение да разбера какво се случва, защото вече нищо не усещам, даже и сутрешно повръщане нямам от 3 дена.

Моят доктор работи със ЗК, но ако трябва да си заплатя за нещо допълнително - ще
си го.

Ние казахме още след първия преглед на родителите, на работа знае работодателят ми, така ми е по-спокойно. Приятели и познати - по-нататък, може би след 3 месец жив и здраве. Simple Smile За тях има време, даже може да изчакам да ми проличи и тогава.

А за отрицателен резус фактор до колкото знам е рисков при втора бременност, защото вече има образувани антитела, които могат да “атакуват” плода, докато титърът им през първа бременност е нисък.

# 493
По ЗК са 2 ехографски прегледа, 3 ако сте на възраст над 35 години. Има и безплатни изследвания.
Аз ще се следя по ЗК и на частно.

А аз като се следа на частно и на чстния АГ съм дала своето направление 3 за регистрация, как мога да отида да се след и по ЗК? Вие как се следите и на двете места ?
При мен моя АГ отскоро не работи вече със ЗК, но пък аз държа да се следя при нея, затова ще продължа.

# 494
Аз май не те разбрах. То е като нормален преглед с направление - не плащаш преглед и частен преглед, при който си плащаш.
Този на частно не работи по ЗК, всичко ще си плащам. При другият ще се запиша с направление.

Общи условия

Активация на акаунт