Априлски бебчета 2022

• 40 036
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Аз май не те разбрах. То е като нормален преглед с направление - не плащаш преглед и частен преглед, при който си плащаш.
Този на частно не работи по ЗК, всичко ще си плащам. При другият ще се запиша с направление.

Ами не, там където ходя на частно ми взеха направление 3 за да ме регистрират за ЖК. Иначе не могат да ме регистрират. Сега реално ако реша да ходя и другаде по ЗК аз вече нямам направлението. Може би вие имате предвид, че е възможно обратния вариант - да си регистриран по ЗК за ЖК, а отделно да си ходиш на частно. А при мен е обратното - регистрацията ми е при частния АГ, на когото дадох и направлението. Тогава явно отпада варианта да ходя и другаде ?

# 496
Здравейте, днес бях на преглед. Измерванията от миналия път се потвърдиха - 10+4 дни съм, а по цикъл съм 11+6 мисля. Смениха ми термина за 10.04. Прегледа ми и кръвните изследвания, всичко било супер. Предна плацента отново, от едната страна била по-рехава, но каза, че е нормално и ще се закрепи добре. Каза да продължа с дуфастона и фолиевата и ме вика за ЖК и ранен скрининг на 28.09. Вчера и онзи ден не спах хубаво вечерта и няколко пъти корема ми става на топка от едната страна. Ама точно топка колкото един портокал. Докторката каза при такива случаи да пия но шпа. Та си чакам скрининга с нетърпение 🤗

# 497
Здравейте.Аз също се следя по ЗК заради болничните и отделно на частно при моя си гинеколог.Тук преглед с ехограф е 40 лв.,скрининга 80.Минахме и трети преглед,всичко е наред за момента,вече съм в 11 седмица.Плюс половин кило съм,честно казано ми е малко скучно вкъщи,малкият ходи на градина,а аз по цял мързелувам предимно.Почнах и да пазарувам за малкото,знам че е рано,но просто се влюбих в количката.Аз съм болничен от 6 см.,гинеколога ми каза че няма проблем,нито нужда да го прекъсвам или да се връщам на работа,след нг ще си изчистя и отпуските и излизам 45 дневния.
Скрит текст:

# 498
Гери явно работят и по ЗК, щом са ти взели направлението. Моят не работи със ЗК и няма как да ми иска направление за женска консултация.

# 499
Аз се следя в Тина Киркова, с направление съм по ЗК, обаче въпреки това си плащам пакет за следене на бременност 400 лв. Доколкото разбрах, идеята е, че ЗК покрива три ултразвука и 1 кръвни изследвания само. И трябва всичко останало да се плаща отделно, те затова са направили пакетна цена там.

# 500
Имате ли вече дневник/планер на бременноста? И от къде сте го купили?

# 501
За пръв път чувам за планер на бременността... Какво представлява и как се ползва?

# 502
Купих си такъв дневник, тип органайзер, но не ми привлече интерес да го попълвам. Някак си предпочитам в обикновен тефтер да си записвам това, което искам.

# 503
За пръв път чувам за планер на бременността... Какво представлява и как се ползва?
https://www.cosharababy.com/
Разгледай този сайт, да придобиеш представа. На мен ми се струва неудобен за близначета и ще трябва да купя евентуално 2 или да си направя сама вкъщи нещо подобно?!? Само, че още нямам идея как точно да го направя, искам да сложа и +теста и всички снимки и да си пиша всяка седмица.

# 504
Аз се следя в Тина Киркова, с направление съм по ЗК, обаче въпреки това си плащам пакет за следене на бременност 400 лв. Доколкото разбрах, идеята е, че ЗК покрива три ултразвука и 1 кръвни изследвания само. И трябва всичко останало да се плаща отделно, те затова са направили пакетна цена там.
Здравей,
Били ли споделила при кой лекар си в Тина Киркова и доволна ли си . Аз също съм се насочила към там, но съм толкова объркана, а и нямам приятелки,които да питам за отзиви. Благодаря предварително и леко бременеене!

# 505
Здравей,
Били ли споделила при кой лекар си в Тина Киркова и доволна ли си . Аз също съм се насочила към там, но съм толкова объркана, а и нямам приятелки,които да питам за отзиви. Благодаря предварително и леко бременеене!
Следя се при доктор Ралица Василева вече втора бременност. Много съм доволна, тя е приятелка на майка ми от детството и като цяло си се следим при нея и профилактично, не само за бременност. Мога само да я препоръчам Simple Smile

# 506
В емаг също продават планер на промоция е 50лв. Лично аз още не съм си купила, чудя се още.

# 507
Здравейте,кога ви беше първата фетална морфология и вижда ли се пола на бебето тогава?

# 508
  • Sofia
Здравейте,кога ви беше първата фетална морфология и вижда ли се пола на бебето тогава?
Ако всичко е наред дотогава, аз ще правя две : в 12гс точно и в 12гс +4.
При предишните бременности не съм правила ранна ФМ при специалист и не знам дали се вижда пола.
Тогава правих БХС само при следящата ме АГ, която взе и мерките на бебето (но тя не е специалист по ФМ). Тя даде само предположение, което се оказа невярно.

# 509
Ако всичко е наред дотогава, аз ще правя две : в 12гс точно и в 12гс +4.
При предишните бременности не съм правила ранна ФМ при специалист и не знам дали се вижда пола.
Тогава правих БХС само при следящата ме АГ, която взе и мерките на бебето (но тя не е специалист по ФМ). Тя даде само предположение, което се оказа невярно.

На мен във всички документи, които ми дадоха и от репродуктивната клиника и от следящия ми гинеколог пише, че ранна ФМ се прави между 16-19г.с. След това втората е между 20-23г.с. И късна ФМ е 28-31г.с.
Не е ли рано в 12-13 седмица? Пише ми, че БХС се прави в тези седмици.

Общи условия

Активация на акаунт