Ваканцията след ОСМИ клас - част 5!

• 26 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Между гори и планини
Аз бях много навътре в образованието докато работех в книжарницата. Дори ми мина мисълта да уча начална и предучилищна педагогика, но първата класна на Стивън ме разубеди. Иначе съм давала уроци по английски на деца на приятелки, проверявах домашни, изпитвах. Научих ги да чуват изговора на думите, за да ги изписват правилно, а не да ги зубрят. В гимназията преподавах по литература на дъщерята на приятелка на майка ми. Всичките си литературни анализи, реферати по литература, биология и история продадох. Де да съм знаела да ги пазя. По едно време започнах да пиша роман, имах над 200 стиха, намерих и редактор, но нямах пари, за да издам стихосбирка... И така всичко оттече. Като капак имам нежелаещо да чете дете и всички предмети ( с изключение на биология) които на мен ми бяха любими, за него са мъка. За сметка на това е техничарче, явно се е метнал на баща си, аз и крушка не мога да завия без да ме удари ток.

# 676
Хах, във фег с бумащината действат като Сталин няма бумащина - няма проблем. Днес пак леко им набрах на тема липса на информация.

# 677
  • София
🤣🤣🤣
Е айде сега, лято е. Да си отпочинат малко хората.
Нещо важно ли не са дали като информация?

# 678
Олеле, а аз си мислех, че само провинциалните университети не смеят да сменят нещо.
Вярно процедурата е тромава - хорариуми, програми, акредитация.., обаче...

# 679
Ами Мария дават ти да проектираш съоръжение, за което си учил само, че има и такива с пет реда пояснение. Цял живот учим, едно с едно не съвпада. И като ти дойде една странна геология.

# 680
  • София
Между другото съм се питала как пък с всичките тези строителни специалности в нашия университет на никого никога не е хрумнало да въведе съвместни студентски курсови проекти по части, както е в действителността.

# 681
Red, дано има промяна вече, все пак аз съм завършила отдавна.

# 682
🤣🤣🤣
Е айде сега, лято е. Да си отпочинат малко хората.
Нещо важно ли не са дали като информация?
Оказа се, че не всички класове са били уведомени за лагера по програма "Отново заедно". В някои е имало подбор, а в други - който желае.
Преди няколко дни питах класната кой ще им е класен и кой ще им води фе. Отговори, че не знае. Днес разбрах, че съседен клас знаят тези неща, та явно е въпрос кой учител се интересува и кой - не. А е нормално да излезе централизирано това инфо, както прави нпмг например.

# 683
Ние се отказахме вчера от лагера за малкия. Mного се увеличават случаите на Ковид, а и разбрах за огнище на вируса в детски лагер в Приморско.

# 684
  • София
При нас в нито едно от трите училища не се чу дори за лагери по тази програма.

Много благодаря на този, който спомена за подводницата в Белослав! Ходихме онзи ден с дребните и много ни хареса. Музеят на стъклото също видяхме, но подводницата ни впечатли повече. Вечерта видяхме набора, страхотно шоу ни изтанцуваха. На него му беше и за първи път да танцува и с певица- Прея беше част от програмата. Вечерта пък групата му ни помолиха да останем да спим в Албена, за да може той и последната вечер да купонясва с тях. Освободиха ни стая, за да има къде да спим. Много беше мило и нямаше как да откажа. Навръщане към Градина се повреди колата, та днес бяхме на майстор в Бургас. И понеже имам лек задух от около седмица, реших докато съм в Бургас да отида на лекар. Ейййй, видях се в приключение да намеря някой, който да ме прегледа ( за платен преглед говоря). В крайна сметка намерих де. Човекът потвърди това, което подозирах- постковид+ наднормено тегло+ пушене (спряла съм, но годините с цигара си казват думата) + влага и жега.

# 685
И аз съм с филология - славянска и българска. Отказах обаче курса по педагогика, имахме такава възможност. Иначе давам уроци по английски на деца в нашето село. Учила съм по всичко и с моите. Обичам да го правя, но не мисля, че ще ми е ок пред цял клас.
Нямам спомен и в нашето училище да са ни информирали за безплатния лагер

# 686
Нашият клас е уведомен и на никого не е отказано участие, но въпросът е принципен. Съседни класове разбраха за лагера вчера при заминаването на учениците.
А пък лагерът от рисуването не събра желаещи, защото просто са питани единици деца. Какво пречи с общо писмо в Школо да се уведомят всички за двете възможности, да се обявят критериите, да се даде срок за кандидатстване и да се направи и обяви класиране? Де факто всеки клас е бил различно уведомен: за едни е който желае, за други е имало покана по успех (в критериите на мон има и други възможности, една от които финансови), а трети изобщо не са разбрали. Зная, че е дребно, но не коства нищо да се направи по нормален начин и затова реагирах.

# 687
Много е неприятно, когато няма публично обявени критерии и информация.
Не мога да разбера защо ги оставиха тези лагери за края на лятото, вероятно изчакаха да мине по- активния сезон. Без никаква мисъл за здравето на децата.
За малкия ми син офертата беше за хубав хотел на Нестинарка. Всичко изглежда прекрасно, но не и в тази ситуация. Предполагам, че ще се съберат деца от различни училища, ще има смесване на потоци и ще се създаде благоприятна среда за разпространение на вируса.

# 688
  • Пловдив
Амандичка, мисля, че се притесняваш повече от излишно, но все пак е въпрос на лично решение, малкия сигурно е много разочарован. А са ги оставили за сега, за да напълнят целия сезон на хотелите, в топ сезона нямат нужда от групи. Нали го направиха заради туристическия сезон повече, за децата е само бонус.
И нас не са ни информирали за лагери, но така и така нито едно от децата не би отишло. Набора беше много тъжен 2 дни, гаджето го било зарязало(той твърдеше, че няма). Разбира се, понеже мацката е от Сценични кадри, не може да не изтъкне суоер модерна причина - била "аромантик". Тц, тц. Слава богу, де, не му е време за жени. Мина му, защото свга имал среща с някакво друго момиче уж по приятелски. И решил да става спортен журналист. Ужас.

# 689
Бясна съм..при 200/ 100 000 децата минават на ДО, обаче кръчми, барове и молове няма да се пипат..
В София още тази седмица са 180/100 хил.
Ами предпочитам да не вижда бабите си, отколкото да не ходи на училище, щото нали тях пазим според Кунчев и компания. И не може ли да ги заразим бабите и ние с баща му, защото ходим на работа.. Пфф.. Бясна съм!

Общи условия

Активация на акаунт