Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 71 218
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Имам още 3 замразени ембриона. Но се чудя дали качеството им е добро. А да ги размразяваме и замразяваме отново, за да им правим ПИД, не ми се струва добра идея.
Дали има още какво да се направи или просто да действаме и да се надявам на чудо. Sad
По статистиките процентът успеваемост над 40г. не е особено висок, а и с моята ендометриоза, не знам...

# 376
  • София
аз след 3-4 опита се отказах да търсим причина.
на 8 опит взе че се получи.
за мен лично всичко е късмет, след като са премахнати стандартните проблеми.

# 377
Имам още 3 замразени ембриона. Но се чудя дали качеството им е добро. А да ги размразяваме и замразяваме отново, за да им правим ПИД, не ми се струва добра идея.
Дали има още какво да се направи или просто да действаме и да се надявам на чудо. Sad
По статистиките процентът успеваемост над 40г. не е особено висок, а и с моята ендометриоза, не знам...
Дай шанс на всичките си ембриони и без това в БГ изследването ПИД не се прави, както трябва.

# 378
  • София
Честно казано към момента единствено д-р Станулов от Афродита не ми е правил негативен коментар за възраста.

Моят опит е 1:1 като твоя. За Турция получавам мнения и в двете крайности - една позната използва думата "конвейер"...  не знам.. за сега съм обнадеждена за БГ и доктора и не съм мислила сериозно за натам, пък да видим какво ще стане... И честита Баба Марта BlushBlushBlush

# 379
Да се запиша и аз в темата. Здравейте. На 41 години съм. От две години праеим ин витро опити. Вече трети опит. С мъжки фактор сме. Толкова мъжки, че ползваме донор. Вече обаче нещата май станаха ясни, че и аз май не правя качествени Я. Преди два дни ми беше пункцията и този път извадиха 5 Я, от които само три годни за оплождане. Чакаме сега. Треперим. Първият ни опит приключи с 6 годни но нито един развил се ембрион. Вторият- 5 годни и един бластоцист, който пък приключи с мисед. Отчаяна съм толкова много. Сега чакаме да видим какво ще стане с трите Я. Песимист съм. И трите опита са ни в една и съща клиника. Може би трябва да я сменим. Може ни трябва да мина към донорски Я. Може би … толкова съм отчаяна. И някой като каже ама виж колко жени забременяват след 40. Виж.. виждам. Но някъде нещо бъркаме може би. Може би е време да се сменя клиниката. Просто споделям. Днес и вчера са ми ужасни дни. Ако някой има опит с донорски Я, моля да ми разкаже- каква е процедурата. Записваме се някъде да чакаме, колко струва горе- долу. За да не спамим темата- може и на лично. Както прецените. Просто се нуждая от кураж, надежда и разбиране. Благодаря ви. Знам, че тук подкрепа ще срещна. 🙏🏻❤🍀❤❤

# 380
Здравейте. От дълго време следя темата, но нямах регистрация. Пиша за да благодаря на многото момичета, които споделят опита си, и дават надежда, че все някой от опитите ще е успешен.
Вече съм майка на две момиченца, но забременях след седм трансфера. При всичките шест опита, винаги резултата беше отрицателен. Нямаше и опит за имплантация. Забременях на 41 години, след всички възможно изследвания, цветни снимки, офис хистеро, имунология, биопсии, кариотип, изследвани ембриони, фертилити тест и т.н.
Всички изследвания показваха, че няма проблем. Изпитвах страх, когато ми казаха, че ще изследват ембрионите, защото въпреки, че изглеждат добре, имат хромозомни аномалии. Оказа се, че ебриончетата бяха без аномалии.
Ще споделя за последния, успешен трансфер, защото много момичета пишат, че имат проблем при имплантацията. Беше със замразени ембриони (един изследван, и един неизследван). На естествен цикъл. Следих ме овулация, и лигавица. Доктора ми изписа да пия и два антибиотика - азитрокс и валтрекс. И чудото се случи след всички отрицателни резултати и липсата на каквито и да било индикации за проблем.
Пожелавам успех на всички 🍀

# 381
Rainbow123, благодаря от сърце за поста ти! Толкова надежда и светлина донесе! Да сте живи и здрави цялото ви пълно семейство! ❤🙏🏻

# 382
Здравейте. От дълго време следя темата, но нямах регистрация. Пиша за да благодаря на многото момичета, които споделят опита си, и дават надежда, че все някой от опитите ще е успешен.
Вече съм майка на две момиченца, но забременях след седм трансфера. При всичките шест опита, винаги резултата беше отрицателен. Нямаше и опит за имплантация. Забременях на 41 години, след всички възможно изследвания, цветни снимки, офис хистеро, имунология, биопсии, кариотип, изследвани ембриони, фертилити тест и т.н.
Всички изследвания показваха, че няма проблем. Изпитвах страх, когато ми казаха, че ще изследват ембрионите, защото въпреки, че изглеждат добре, имат хромозомни аномалии. Оказа се, че ебриончетата бяха без аномалии.
Ще споделя за последния, успешен трансфер, защото много момичета пишат, че имат проблем при имплантацията. Беше със замразени ембриони (един изследван, и един неизследван). На естествен цикъл. Следих ме овулация, и лигавица. Доктора ми изписа да пия и два антибиотика - азитрокс и валтрекс. И чудото се случи след всички отрицателни резултати и липсата на каквито и да било индикации за проблем.
Пожелавам успех на всички 🍀

Благодарим ти за споделения опит!
Тези два антибиотика за какво ги изписват? Просто се чудех по какъв начин подпомагат трансфера.

# 383
Не знам как подпомогнаха трансфера. Доктора не знаеше вече какво се случва с мен. Каза, че при друга пациентка се е получило, и пробва и при мен. Беше ми записал час при друг инвитро специалист, защото той вече не знаеше с какво да ми помогне.
Най-вероятно е имало скрито възпаление, инфекция, която е била подтисната чрез антибиотиците. Така си мисля, защото през цялата бременност имах завишено ЦРП, и след седмия антибиотик спрях да ги броя.
А биопсиите, хистерото, фертилити теста, цветната снимка последната беше преди трансфера, не даваха индикации, че има възпаления или бактериии.
Всички казваха, че е от възрастта, и яйцеклетките.
Редактирам за да отговоря:
Д-Р Цветков. Опитваше различни изследвания, и лекарства. Също всеки път променяше по нещо. Когато видя, че при мен не се получаваше без стимулация (имаше негодни яйцеклетки), премина към вариант стимулация. Сменяше и лекарствата. Когато ме стимулира с Гонал Ф, винаги ембрионите спираха развитие след трети ден. Също така лепила, промивки, променяше всеки път. Отказа се и от замразени трансфери с естроферм. При мен не доведе до положителен резултат. За пръв път лигавицата не нарастваше, увеличи дозите, и ми изписа и глобули с Виагра. Повече от 8 мм., лигавицата не нарастна.
За мен е невероятен доктор, и много добър човек. Винаги ме окуражаваше да не се отказвам.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 21:28 от rainbow1234

# 384
Rainbow, браво за успеха, евала и на лекарят, че е намерил разковничето. При кой лекар правихте опитите?

# 385
Rainbow123, честито!
Аз съм на 41 и в момента съм на 7-ми трансфер (предишните без имплантация), на естествен цикъл, но с тригериране.
Кога точно трябваше да пиеш двата антибиотика? Също колко стимулации направихте, ако нямаш против да споделиш.

# 386
Вчера направих редакция, но ще я сложа и в този пост, и ще допълня с отговори на другите въпроси:
Д-Р Цветков. Опитваше различни изследвания, и лекарства. Също всеки път променяше по нещо. Когато видя, че при мен не се получаваше без стимулация (имаше негодни яйцеклетки), премина към вариант стимулация. Сменяше и лекарствата. Когато ме стимулира с Гонал Ф, винаги ембрионите спираха развитие след трети ден. Също така лепила, промивки, променяше всеки път. Отказа се и от замразени трансфери с естроферм. При мен не доведе до положителен резултат. За пръв път лигавицата не нарастваше, увеличи дозите, и ми изписа и глобули с Виагра. Повече от 8 мм., лигавицата не нарастна.
За мен е невероятен доктор, и много добър човек. Винаги ме окуражаваше да не се отказвам.
Имах пет стимулации, една инсиминация, и два на естествен цикъл с фемара.
При успешния трансфер, неизследваното ембрионче беше шест дневно и с клетки (наричах ме го Квазимодо, но се роди прекрасно бебе).
Днес потърсих и епикризата, но в нея е описан само трансфера, без подготовката за него. Азитрокса го пих по едно хапче от трети ден на цикъла (общо шест), обаче за Валтрекс нямам спомен за схемата. И него го пих от трети ден, мисля, че трябваше да купя три опаковки, като от последната трябваше да изпия едно или две хапчета. Направиха ми и промивка на единайсти ден от цикъла. Също нямам спомен с какво лекарство. С доктора бяхме се разбрали, при бременност да му напомня към десета седмица отново да ми изпише антибиотик, но ми се наложи по-рано да вляза в болница, и не знам какъв антибиотик е щял да ми изпише.

# 387
Здравейте, момичета. Имате ли препоръки за клиники в чужбина, които са добри за ИЯР със собствени яйцеклетки? Без Турция, защото нямам партньор.
В България обиколих доста клиники, стимулация с инжекции никакъв ефект, с фемара и кломифен пак така, винаги вадим по 1 яйцеклетка от един фоликул. За щастие успях да събера 4 бластоциста замразени след доста опити на спонтанен цикъл. Трансфер не съм правила още - предстои, но понеже не им правено PDG или какъвто и да е скрийнинг не съм много обнадеждена, четейки опитите на другите в темата.
Та вече мисля за следваща стъпка, може би има добри клиники с по-иновативни терапии в чужбина.
Бих се радвала някой да сподели, ако има опит или информация.

# 388
Здравейте искам да попитам нещо ако знаете.Ако има ЗФ от предния месец и съответно висок Е2 в началото на цикъла,възможно ли е да се пукне с овулацията /ако има/или със Хориомон .Знам за вариантите с противозачатъчни или Дуфастон,за този питам конкретно ,ако някоя от вас го е правила Simple Smile .

# 389
  • София
Възможно е да се пукне сам с о или ц
възможно е да се пукне с хориомон
възможно е да не се пукне и да му направят пункция
възможно е след тази пункция да продължи да си расте и обърква хормоните дълго време
възможно е също да ви дадат ок за 3-6м за да борят зф, който също е възможно да не се повлиява от тях

Мой опит. Само веднъж имах зф до сега, за сметка на което всичко гореизброено беше приложено със съмнителни успехи.

След толкова стимулации и трансфери май понякога я откачат.

Здравейте искам да попитам нещо ако знаете.Ако има ЗФ от предния месец и съответно висок Е2 в началото на цикъла,възможно ли е да се пукне с овулацията /ако има/или със Хориомон .Знам за вариантите с противозачатъчни или Дуфастон,за този питам конкретно ,ако някоя от вас го е правила Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт