Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 622
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
viliv_79 аз съм също на 42г, и АМХ 0,034. Когато правя опити на естествен цикъл вадят яйцеклетка която се опложда и имаме ембрион, правим трансфер, но няма имплантация при мен. Когато имам стимулация нищо не се получава, дори яйцеклетка не може да се извади.
Моя съвет е да пробваш изцяло на естествен цикъл и само да те проследяват, без да те стимулират, може така да се получат нещата при теб, не знам в кой клиника си и при кой доктор, но най-добре го обсъди и със самия лекар. 

# 451
Благодаря за отговора Ema_e. В клиника Селена съм в Пловдив. В понеделник съм на преглед при доктора. Ще го обсъдим с него, но ми се искаше да отида що годе подготвена и да знам какво да искам.
quote author=Ema_E link=topic=1358597.msg44986101#msg44986101 date=1656661932]
viliv_79 аз съм също на 42г, и АМХ 0,034. Когато правя опити на естествен цикъл вадят яйцеклетка която се опложда и имаме ембрион, правим трансфер, но няма имплантация при мен. Когато имам стимулация нищо не се получава, дори яйцеклетка не може да се извади.
Моя съвет е да пробваш изцяло на естествен цикъл и само да те проследяват, без да те стимулират, може така да се получат нещата при теб, не знам в кой клиника си и при кой доктор, но най-добре го обсъди и със самия лекар. 
[/quote]

# 452
Аз съм на 43 г.  вадя яйцеклетка на ЕЦ или стимулиран, имам ембрион, после трансфер и накрая една голяма 0 на теста. Запътила съм се към процедура с донорски яйцеклетки. Явно нашите ембриолози толкова си могат, все ние да сме виновни с нашите "стари яйцеклетки" вече се изтърка.

# 453
Мда, винаги оправданието е в яйцеклетките, поне в България. Аз съм на 39, амх 0.4, веднага ми казаха за донорска си. Не знам как прецениха качеството - на око ли? 🙄 Настоях да пробваме с моя първо. След стимулацията извадиха две, единия ембрион оцеля до 4ти ден, другия на 5ти замразиха. Предстои трансфер другия месец. Ноо.. това, което ме изненада - две жени с мен на пункция около 30 годишни, с нормално амх - ами на едната две извадиха и двете оцеляха, свеж трансфер и резултат нула. Другата втори опит с 6 извадени, от които само две оцеляха, резултата още не знам. Толкова за качеството, възрастта и амх.. Силно се надявам да стане от първия път, но ако ли не директно се засилвам към Турция наесен.

Аз съм на 43 г.  вадя яйцеклетка на ЕЦ или стимулиран, имам ембрион, после трансфер и накрая една голяма 0 на теста. Запътила съм се към процедура с донорски яйцеклетки. Явно нашите ембриолози толкова си могат, все ние да сме виновни с нашите "стари яйцеклетки" вече се изтърка.

# 454
  • Бургас
Не знам доколко ще е от полза моето мнение, но пък дава известна надежда. И аз бях тръгнала по пътя към репродуктивните клиники след един мисед аборт и една биохимична. Оттогава ви следях...На 39 АМХ беше 0.3, другите хормони бяха в норма, но имам инсулинова резистентност, Хашимото, две миоми по около 3 см, за  които едни доктори повтаряха, че трябва да махна, други - не . Доста добавки пих, спазвах и режим, тъкмо се наканих на операция за миомите и се бях отчаяла, когато забременях спонтанно на почти 41...Може да са много малко, но има читави яйцеклетки и на тази възраст, явно е въпрос и на късмет да се уцелят. Живот и здраве, чакаме бебе края на септември. Успех на всички!

# 455
Book79, ти на каква стимулация си била? Кой протокол? Аз бях на къс с гонал, но не стана.
Elly_b успех на трансфера.

# 456
Много е полезно даже! И аз така съм чела, че с ниско АМХ е най-добре на естествен цикъл/спонтанни опити, но и аз съм след мисед и имах тотално разбъркан цикъл, който ту дойде, ту не, а и като ме наплашиха,  че време няма и се юрнах. Пожелавам ви безпроблемна бременност, леко раждане и здраво бебче. 😊
Не знам доколко ще е от полза моето мнение, но пък дава известна надежда. И аз бях тръгнала по пътя към репродуктивните клиники след един мисед аборт и една биохимична. Оттогава ви следях...На 39 АМХ беше 0.3, другите хормони бяха в норма, но имам инсулинова резистентност, Хашимото, две миоми по около 3 см, за  които едни доктори повтаряха, че трябва да махна, други - не . Доста добавки пих, спазвах и режим, тъкмо се наканих на операция за миомите и се бях отчаяла, когато забременях спонтанно на почти 41...Може да са много малко, но има читави яйцеклетки и на тази възраст, явно е въпрос и на късмет да се уцелят. Живот и здраве, чакаме бебе края на септември. Успех на всички!

# 457
  • Бургас
Миседът беше след ковид, не знам доколко имаше връзка. После не ми дойде един месец, почнах дуфастон от 16 ден на цикъла, който пих година сигурно, вече се чудех дали би ми дошло без него. Иначе стимулации не съм правила, нали се готвех за лапароскопска операция. И лигавицата ми беше тънка уж, моята докторка не ми даваше никаква надежда без донорски, даже много се учуди, че забременях.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 17:28 от rosi81

# 458
И аз два месеца я карах на дуфастон, на третия тъкмо почнах и дойде сам, надявам се вече да е така. А бихте ли споделили какви добавки сте приемали?
Аз съм си взела (всъщност след консултация в турска клиника ми ги препоръчаха) Q10,  dhea, омегите + си самоназначих ovaboost. Толкова хапове за целия си живот не съм изпила, колкото последните два месеца.. 😑
Миседът беше след ковид, не знам доколко имаше връзка. После не ми дойде един месец, почнах дуфастон от 16 ден на цикъла, който пих година сигурно, вече се чудех дали би ми дошло без него. Иначе стимулации не съм правила, нали се готвех за лапароскопска операция. И лигавицата ми беше тънка уж, моята докторка не ми даваше никаква надежда без донорски, даже много се учуди, че забременях.

# 459
Book79, ти на каква стимулация си била? Кой протокол? Аз бях на къс с гонал, но не стана.
Elly_b успех на трансфера.
Била съм и на къс и на дълъг с Мериоферт, от 150 единици, после 300. Била съм и на ЕЦ , 4 пункции, 4 ембриона, трансфери 2х2 и нищо накрая. Имам и две миоми за разкош, малки били, не пречели. Все чакаме, от процедура  на процедура.

# 460
  • Бургас
Аз съм си взела (всъщност след консултация в турска клиника ми ги препоръчаха) Q10,  dhea, омегите + си самоназначих ovaboost.
И аз същите /овабуста поне 4-5 месеца пих/+ омега 3, пикозитол и една течна формула с капкомер на вит. Д+К,  /както и еутирокс и глюкофаж, но те от години/

# 461

Здравейте, момичета. Моля ви за мнение, по е стечение на обстоятелствата, може би ще се насоча към инвитро. На 44 год., както се вижда от изследването с почти изчерпан ЯР. Ясно ми е, че ТSH също ми е високо и трябва да се смъкне. Моля само за мнение половите хормони, понеже не съм наясно дали са добре и изобщо има ли шанс за зачеване. Изследванията са правени на трети ден от МЦ. Нямам никакви други установени проблеми. Благодаря предварително!

# 462
Щитовидни се пускат на чист ден.Останалите за възрастта не са толкова зле /за инвитро /

# 463
  • Бургас
Глюкозата е висока, трябва консултация с ендокринолог.

# 464
Да, задължително ще посетя ендокринолог, по принцип пия метфогама от години и обикновено е около 5. Половите хормони са зле, може ли малко повече информация.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 21:03 от Galadriel78

Общи условия

Активация на акаунт