Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 423
  • 480
  •   1
Отговори
# 375
Ние я ползваме от раждането активната гимнастика, за да я слагаме по корем и й нареждам контрастните карти около нея.
Като се загледа в тях, не плаче веднага.
Иначе някъде около 3тата седмица започна да се зазяпва наоколо, докато я кърмя, така че извадих и огледалото от гимнастиката и понякога й хваща интереса. Не съм сложила още арките отгоре обаче. Те са високи и не мисля, че ще види нещо по тях. А и играчките не са черно-бели, пък нали след 3ти месец започвали да различават основните цветове.

# 376
Кога мислите до водите бебенцата на ортопед? Чета противоричиви мнения. На някои места пише възможно най-рано след раждане, на други след първия месец, а на трети - чак на 5-ти-6-ти месец?

# 377
При нас в болницата имаше ортопед на частно и го прегледа в деня на изписването

# 378
Значе предполагам, че няма да сбъркам, ако запиша час сега в края на първия месец и началото на втория?

# 379
Да, щом моето го прегледаха още на 4ти ден.

# 380
Моето също го прегледаха в болницата, но знам, че е хубаво след третия месец да се направи още един преглед, който би бил по-обстоен и информативен. Според мен ако нямаш някакви притеснения можеш и да поизчакаш още малко.
Ние днес бяхме на контролен преглед при педиатъра ни - малката е качила 800 грама от изписването и казаха, че наддава много добре. Heart Eyes Вече се успокоих, че макар и кратко, явно суче доста ефективно щом успява да си набави нужното количество и да качва. Blush

# 381
А в болницата голи ли ги теглят, както и при педиатър. В инфекциозно ме питаха как бил теглен, за да проверят наддава ли и аз не знаех как да отговоря

# 382
  • Велико Търново
На нас сега ни дадоха направление за ортопед и после на 4 месеца пак се ходи. А вит. К даваха ли на вашите бебчета?

Да, голи ги теглят.

# 383
Тери, с памперс я теглиха малката (прясно напълнен при това 😂 ). Вит К сами ще дадем на 30тия ден. Иначе педиатъра ни предложи да отидем там да и дадат, но ние сме купили вече така или иначе..

# 384
Tinkii_Winki, а как облича днес детето за излизане в Пловдив? Нашите ми втълпиха, че аз съм простудила детето и затова сме влезнали в болница и сега се чувствам много неуверена добре ли е облечено, завито ли е. Та да съпоставя с някой по-нармалеб от мен на същите метеорологични условия

# 385
Не прекалено дебело. Тънко боди с дълъг ръкав и отгоре малко по-плътни блузка и панталонче и чорапи. В количката със средно дебела пеленка. Аз веднъж я прегрях в началото заради бабите, които на 28 градуса ме караха да я навличам с боди и ромпър и оттогава предпочитам да е по-леко облечена дори и с риск да и е леко хладно.. До вчера я оставях или само по боди в по-топлите дни (евентуално с чорапи), или само с ромпърче ако усетя, че е по-хладно.

# 386
Аз проверявам по нослето, ако е студено или го завивам ако е с дълго боди и ританки, или ако са му много студени ръцете му слагам ръкавички.

# 387
Аз обличам с боди с къс ръкав, много тънко горнище, кшинче/ританки и тънка пелена. Ако я навлича сега, зимата какво ще правя. В количката е завет, въпреки вятъра навън, а в Плевен имаше дни с много силен вятър. Ние сме почти постоянно по улиците, супер спокойна е навън. Тези дни ни предстои пътуване на по-далечно разстояние, ще видя как ще й се отрази пътя и смяната на обстановката.
 Вчера бяхме на консултация, вече е 5кг и 57 см Blush теглиха я с дрехи, затова свалям 100/200 гр, иначе е 5,200.

# 388
Boymama, леле, 5200,това на 2рия месец ли е или бебчо се е родил голям? Изгледано бебе си имате Simple Smile
При нас започнаха зверски истерии при глад,чак с чудя да не изпада в хипогликемия или е характер.
Рев от колики, рев от скука, рев от глад. Милото същество Sad

# 389
Толкова е и моята, а се роди 3500. Притеснявам се, че е качила много, но пък педиатърката нищо не каза.

Общи условия

Активация на акаунт