Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 417
  • 480
  •   1
Отговори
# 390
Госпожицата се роди 3630, а батко й за първия месец на кърма качи 2 кг. Не съм се притеснявала, че е много. Той сега е толкова слаб, че си мечтая да качва Grinning

# 391
Моят бебок си поспива и  е качил 900 грама за 1 месец, сега е точно 4 кг. Затова се учудих на вашите над 5 кг. Не бих се притеснявала,ако хапва много,по-скоро ако хапва малко и не наддава.

# 392
На нас ни казаха да изчакаме за ортопеда поне 20дни,че до 3тия месец можело да го заведем, заради вируса ни каза да почакаме малко за да не се редим сред хората. Витамин К не даде, каза, че няма нужда щом е родено без проблеми и е здраво

# 393
Моето бебе се роди на 07.07. 4020г, на 05.08. я претеглиха 4500, на 12.08. вече беше 4870, на 07.09. - 5400, лекарката твърди, че е ок, на мен ми се струва, че наддава малко. Но пък се успокоявам, че бебетата, които се раждат едри, по-малко грамчета качват.

Относно дрехите - пазя я само от вятър, оттам нататък студ, слънце, дъжд - навън сме, най-удобни са ми ромпърите с дълъг ръкав, но заради разходките я обличам така, че всичко да се сваля - сутрин - около 10:00 - боди с дълъг ръкав + суичър и задължително чорапи + ританки, държа крачетата да са й винаги на топличко, като около обяд или когато аз се стопля, свалям суичъра. Завивам само с една лятна пелена засега, като идеята е не да топли, а да пази от вятър.

# 394
Привет момичета, аз пак казус с кърменето - осмелявате ли се да кърмите навън или носите шишета? Първите месеци много ми се иска да избегна момента със силикона, но не си представям да кърмя навън, камо ли като захладнее и дрехите станат повече 🙇🏾♀ Което пък много ограничава времето за разходки 🤦🏾♀

# 395
Bellini, аз от няколко дни редувам кърмене и хранене от шише. Успявам да изцедя доста кърма и така винаги имам поне за 2-3 хранения в хладилника. Като излизам, гледам да е след хранене и взимам едно шише с мен ако се наложи да имам. Аз лично не мога да се пречупя да кърмя навън. Обаче забелязвам проблем - откакто давам и от шише, малката започна доста плитко да захапва, дъвче зърната и боли повече и отнема време докато я наглася да захапе правилно.

# 396
Мислех, че няма да се пречупя никога да кърмя навън, докато пред Инфекциозно отделение болното ми дете не огладня. Преди това нямаше сили за ядене. Такова щастие ме обзе, че права, насред нищото заголих гърда и нахраних детето си на ръце. Това е момента, в който осъзнах реално чувството да си майка. Оттогава не ми пука кой и къде ще ме види.
Днес бяхме на педиатър. Бебчо не наддава добре. Под допустимия минимум е. Ще изчакаме още една седмица и при нужда ще се сменя режима на хранене. За момента докторът иска да види дали не е забавил наддаването заради мастита, после диария, антибиотик.

# 397
О, Teri, със сигурност в такива ситуации няма срам и т.н. Стискам палци всичко да влезе в норми при вас ❤ Между другото, как се познава диарията при бебета, и на мен напоследък ми се струва, че му е по-течно акото, но все пак има и оставащи неща по памперса, та не знам..

Tinki Winki, точно да не разваля засукването се притеснявам и аз, понеже напоследък искам - не искам започнах да давам биберон и забелязвам, че понякога се чуди какво да прави. За щастие засега и биберонът не му харесва, дано не свиква прекалено много, но усещам, че има влияние :/
Изцедената кърма иначе не я замразяваш, така ли? Трябва да прочета малко повече колко време издържа и как се съхранява явно, че няма как вечно да бързаме да се прибираме, като огладнее

# 398
Беше си чиста водичка изхождането. докато му сменях памперса, просто текна.
Нормално е да има по-течна част и твърди частици. Изхождането на кърмаче много варира, това което описваш, звучи нормално

# 399
Замразявам, когато събера повече шишенца в хладилника - горе долу по едно пликче (150мл) на ден. Иначе гледам да не задържам над 24 часа в хладилника. За навън държа студена в термочанта и изваждам малко преди хранене, за да се постопли.
Биберона и при нас не се уважава особено. Рядко го засуква, в повечето случаи го изплюва на метър от нея..  Joy
Аз от седмица си мисля, че бебето е с разстройство и не мога да преценя дали си внушавам, или наистина е такова. Много е течно и на всяка смяна на памперса ака. Но пък иначе добре се храни и няма други проблеми.

# 400
Много е течно и на всяка смяна на памперса ака. Но пък иначе добре се храни и няма други проблеми.

Същата история, да не навлизам в излишни подробности, но даже ме опръска, при неподходящо подбран момент за смяна на  памперса 😅🤦🏾♀

# 401
Звучи като разстройство, но май доста кърмачета го имат. Ние влязохме в болница, защото мислехме, че има температура. Оказа се прецакан термометър...
Само гледайте да ги кърмите често, за да не се дехидратират. Може и малко водичка да предлагате

# 402
Гледам да излизам след хранене,и да се прибирам за следващото, и понеже аз давам от шише кърма, ако сме на по далече и с колата нося помпата с мен🤣🤣 изцеждам за 10мин и сме готови.

# 403

Същата история, да не навлизам в излишни подробности, но даже ме опръска, при неподходящо подбран момент за смяна на  памперса 😅🤦🏾♀
Ужас е, постоянно перем пелени и подложки за повиване. Нашата винаги се сеща да се напъва, когато реша да сменям памперс и в началото, когато не и бях свикнала още, всичко беше оакано всеки път. Сега, като тръгна да сменям я изчаквам 5 минутки с разкопчан памперс да си свърши работата и тогава мия и сменям..
Храня, когато тя поиска - на 2-6 часа, иначе предлагам чай от копър между храненията.

# 404
Нашият Матей яде на 50 Мин без сили и гърди останах. Като чета за деца с такива режими на 2-3 часа и ми се струва недостижимо. Сега с коликите и не спи дори през тези 50 минути

Общи условия

Активация на акаунт