Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 415
  • 480
  •   1
Отговори
# 405
Нашият Матей яде на 50 Мин без сили и гърди останах. Като чета за деца с такива режими на 2-3 часа и ми се струва недостижимо. Сега с коликите и не спи дори през тези 50 минути

Тери, може би не изяжда достатъчно, за да огладнява толкова често.. моята е доста лакома и цока сравнително кратко (15-20 Мин, понякога и по-малко), но явно се наяжда добре, спи през нощта, през деня повече будува и рядко придрямва.
Единствено бих ти предложила изцеждане и хранене от шише, за да знаеш, че изяжда достатъчно. Така ще успявате и да се почивате между храненията и да се организирате по-добре, но зависи какво е и твоето мнение за този тип хранене.
Аз започнах да замествам някои кърмения с хранене от шише, защото малката започна да преяжда на всяко хранене и исках да контролирам малко количеството. От тогава се нормализираха нещата.

# 406
Тери,може капацитетът на гърдите ти да е по-малък и заради това да трябва да презареждаш по-често (като може да си с големи гърди и малък капацитет,няма корелация). Това го гледах от една лекция на Елена Василева,че различните жени са с различен капацитет и тези с по-малък трябва да кърмят по-често.
Друга причина може да е заради коликите да го боли коремчето ако яде повече наведнъж и затова да иска на порции.
Третата причина,за която се сещам, е слабост поради жълтеницата и да няма сили да суче. И за трите неща помага изцеждане и даване от шише,както Тинки е написала.
И ние имахме период с хранене през час, скок в растежа,но беше за ден и половина-два, след него ми се удвои кърмата, явно е бил нужен и за двама ни.
А относно грамовете-бебо качи чак към края на четвъртата седмица и съвсем се промени,стегна се,натежа, така че не е равномерно наддаването по дни според мен.

# 407
И баткото преди, и малката сега ги кърмя навън. Нищо не се вижда, вдигам бузата, мятам пелена и я храня. Бая време сме навън и се съобразявам с голямото дете, на което му се играе. Ако мога, си я кърмя вкъщи.
  Ние днес пътувахме на по-дълго разстояние и претърпяхме леко птп. Слава Богу всички сме добре, бебка дори не се събуди, само батко й много се уплаши. Бяха си в столчетата и нищо не им се случи, но всички много се стреснахме. Прибрахме се с пътна помощ, а синът ми сигурно милион пъти попита защо се счупи колата Grinning

# 408
На 9ти направихме месец, давам на бебо кърма от шише 120мл. Си ги изяжда, но не знам по колко трябва да яде..

# 409
Моята бебка стана на един месец вчера и сега се чудя по колко храна трябва да й давам. Ние сме на смесено хранене, защото нямам достатъчно кърма. С помпата изцеждам около 30-40 мл от двете заедно за около петнайсет минути на всяка. Първо я кърмя и след това й давам адаптирано мляко по схемата на кутията минус 30 мл, заради кърмата. По 6 пъти на ден през около три часа. Сега на кутията пише по 150 мл по 5 пъти на ден. Трябва ли да намаля храненията на пет пъти на ден, въпреки, че я кърмя? Пред чудене съм, защото пък нали кърменето било на поискване. Много ми е сложен въпросът за храненето а двама педиатри ми казват различни неща. Колкото детето си искало или да следвам указанията на храната. А обикновено я будя, за да я храня и не мога да бъда сигурна, кога всъщност е гладна. Вчера вечерта и днес сутринта даже отказа адаптираното мляко и след сто зора изпи някаква част. Не е повръщала, за да се каже, че е преяла. Ще съм благодарна за някакъв съвет.

# 410
Не гледай кутията. Води се по детето. По 100-120мл ядат на тази възраст, но не насилвай детето, колкото иска, толкова. Когато е гладно, храни. Не кутиите пише безумни неща

Иначе за кърма. Аз смятам, че не можех да напълня гърдите добре, затова детето яде н кратки периоди и не усещам никога напрежение в гърдите.
Реших да направя сесия power pumping. Дават, че за два-три дена има резултат. При мен има ефект още на другия ден. Гърдите ми са пълни и напрегнати, даже изтичат сами.
Направих 20 мин цедене с помпа, 10 мин почивка, 10 мин цедене, 10 мин почивка, 10 мин цедене.прави се веднъж на ден

# 411
И моят бебок е на месец, но и аз нз колко точно трябва да яде, давам по описание от книга 110-130, но явно си е гладен, на втория час търси, изцедих повече в шишето, изяде към 145мл. Мисля, че е много, знам ли и аз, лакомо си е детето

# 412
  • София
Моят бебок е на месец и яде около 100 мл., доскоро 90. Нека само покаже детето. Моя пуска биберона или пищи от глад.
Аз се опитвам да организирам погача за 40 ден, вие ще правите ли? Първо молитва в църквата, после няколко приятелки на гости. Търся къде да поръчам хубава, домашна погача, с хубави продукти в София, някой може ли да препоръча място?

# 413
Мами, будите ли бебчовците за хранене?
Никога не сме спазвали “правилото” за кърмене на всеки 3 часа, т.к. през деня обикновено си се храни на 2-2.5 часа. В последно време обаче взе да прави сериозни паузи между последното вечерно хранене и първото нощно - 4+, понякога и 5+ часа. Сега ѝ е време за хранене, опитваме се да я събудим и освен, че ни е гузно, защото детето си спи сладко и спокойно, дори не отразява гърдата…
Вие как постъпвате при тскива ситуации?
Относно количеството храна - консултантката по кърмене, при която ходя, каза, че за 2 месечно бебе нормата е от 90- 100мл, като отново всичко си е индивидуално.

# 414
Не будя никога. Вчера легна в 11 вечерта и стана в 10 сутринта, яде в 10:30. Дори при това положение не будя, наддава си доста добре и през останалото време наваксва с ядене. Но тя е на АМ.

# 415
И аз не будя, но тя прави по две 4-5 часови паузи през нощта, а през деня яде на 2,5-3 часа.
Момичета имам проблем с кърмата. От вчера гърдите ми са доста меки и мисля, че са празни. С всяко следващо цедене, излиза все по-малко, особено от едната гърда. Сега на последното цедене от нея излязоха едва 10мл и не знам какво се случва. Когато слагам бебето да суче видимо се изнервя и пуска.. някакви предположения защо се случва това и как да оправя нещата? До онзи ден изкарвах по над 200мл на цедене. Започнах от днес следобяд да цедя стриктно на 2 часа, за да стимулирам повече, но засега няма ефект..

# 416
Няма жива сила да ме накара да събудя спящо бебе за да яде. Моята фръцла направи 40 дни на 11ти. Яде 6 пъти на ден между 90 и 120мл. Рядко изпива 120. Тя е на адаптирано мляко от началото. Сноши яде 21:30 последно и после чак в 4 сутринта. През деня си хапва на 3ч горе долу плюс минус половин час.

# 417
Tinki_Winki, цеди дори нищо да не пуска. За да стимулираш. Моите гърди са като пихтии и едва го карах да засуче. Слагах го легнал хоризонтално и се надведмсем над него, за да захапе дълбоко.
Виж още няколко дена как ще е положението. Слагах бебето на гърда често. Ако не се върне кърмата, пробвай с power pumping

# 418
Момичета, след раждане как разбрахте, че ви е дошъл цикъла след лохиите? Имаше ли пауза след лохиите, по обилно ли кървяхте? При мен имаше лохии 38 дни и имаше пауза от 1-2 дни и започна по - обилно кървене с наситено червен цвят като при цикъл и имам съвсем неразличимо неразположение ниско в корема.

# 419
Момичета, след раждане как разбрахте, че ви е дошъл цикъла след лохиите? Имаше ли пауза след лохиите, по обилно ли кървяхте? При мен имаше лохии 38 дни и имаше пауза от 1-2 дни и започна по - обилно кървене с наситено червен цвят като при цикъл и имам съвсем неразличимо неразположение ниско в корема.
Същата история, само дето нямаше пауза. Цикълът си продължи 8 дни....

Общи условия

Активация на акаунт