Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблемните Алианц

 • 940
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте,

Искам да споделя впечатленията си от една шушу-мушу работа. В тази насока дейности като тези в кредитна фирма или застрахователна компания само бледнеят.
И така. Ровя се аз във вестника ( преди време ) на нашия град и забелязвам работа за застрахователни агенти. Звъня на номера , но от другата страна ми отказват тъй като изисквали кандидати с опит. По стечение за обстоятелствата или поради някаква случайност ми се обадиха отново с тяхно намерение да отида на интервю. Може би и клошар ще вземат на такава работа. Проведе се най-странното интервю в целия ми живот без да разговарявам с човека отстреща лице в лице. Освен това се осъществи обучение в рамките на около 15 минути за това как да работя със застрахователните продукти на компанията. Явно някои хора доста са я закъсали за намирането на хора за дадена дейност.  Или по скоро отчаяни. И нещата наистина станаха интересни. Очевидно съм разговарял с Валентина Десова. На по-късен етап се запознавам с интересен господин ( по-скоро правещ се на интересен ) на име Валери Михайлов, които ми обяснява предимствата на работата като застрахователен агент и как щял съм да се хваля пред околните за новата си работа. Прави впечатление че винаги акцентира върху хваленете все едно е нещо голямо.  Съобщава ми се че трябва да се спазва точно определен час все едно съм в някаква секта и че съществува някаква странна база данни където има информация за всеки един застрахователен агент, но недосъпна за агентите. Последното дори противоречи със закона за защита на личните данни, но както и да е.  По стечение на обстоятелствата дочувам че Валентина Десова е потърпевша от така наречената система на admiral Markets, мястото където по стечение на обстоятелствата почти винаги губиш. По нейни думи около 2000 лв ( ох , горката ). Но в крайна сметка всеки го разбира след като загуби голяма сума пари от тях. Както и аз си  загубих времето с Алианц. Затова на никого  не препоръчвам да се занимава с хазарт тип търгуване с финансови пазари.
Само като чуеш че си имаш работа с хора загубили в онлайн хазартни игри се сещаш с какви хора си имаш работа. Все пак с какъвто се събереш и такъв ставаш.
Понеже бях заинтересован от Admiral Markets бях си направил регистрация в техния сайт. След известно време ми изпратиха емейл с искане да се свържа с тях. Явно наистина държат да имат клиенти за боравене с техните финансови пазари. Същото е положението и с Алианц – явно наистина държат да имат потенциални застрахователни клиенти толкова силно че започват обучения преди да се подпише договора за застрахователно посредничество.
За да проуча по-добре как стоят нещата с тази странна дейност се свързах с лице работило там преди време и ми се съобщава че от тази работа няма полза и че всичко е едва ли не загуба на време като най-потърпевшия е застрахователния агент. Разбира се не се изключват и лъжи с цел да се привлекат хора – неща от сорта на ти си сериозен човек, в тази работа се печелят много пари.  Дори и самото обучение преди да се подпише самият договор за застрахователно посредничество подсказва доста. Малко уточнение - Изключително трудно е да се намерят клиенти за този Алианц, тъй като се предлагат услугите само на една компания и дори мога да кажа че цените са леко високички. Само за сведение SDI брокер предлагат услугите на множество компании с изключение на Алианц. Тъй като се работи към Алианц е необходимо да се направи и банкова сметка към Алианц. За сравнение SDI брокер предлагат да се направи сметка към всяка една банка. Явно в Алианц има доста ограничения. Тъй като се бачка към Алианц като застрахователен агент е необходимо да се направи депозит общ финансов надзор.  За SDI брокер нямам информация за подобни такси. Последната обаче подлежи на връщане. За да се закрие банковата сметка е необходимо да се заплати такса 10 лв което е учудващо. Само да отбележа че се ходи два пъти до офиса сякаш е нещо много важно да имаш сметка в Алианц. Първият път се ходи за подаване на заявление за закриване, а втория път за връщане на самата карта. Самата такса за поддръжка на самата банкова сметка е 2лв.  С други банки, с които съм работил такова нещо не ми се е случвало.

Бях разговарял с хора бачкали в Алианц и не са изкарвали прехвалени пари, а някакви скромни суми. В смисъл от порядъка на 200 до 600 лв. Но всеки знае че ако се работи 1 една година към дадена компания се попълва годишна данъчна декларация ( за тези дето знаят ). Явно г-н Михайлов само се надява с думи да привлече потенциални застрахователни агенти. Отделно самите Алианц изработват някакви странни програми, при покриването на изисквания за застраховки и прехвърляния към техния фонд се получават бонуси. Едва ли не зарибяване. По последни данни се оказва че техният пенсионен фонд не постига добра доходност което ме накара да подам документи за прехвърляне и да нямам нищо общо с Алианц.

Накратно лъжи и отчаяни хора присъстват в офиса на Алианц в Шумен.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 21:53 от Не се сърди, човече

# 1
 • Мнения: 1 807
Всички застрахователни агенти работят на процент.За всеки продаден застрахователен продукт,се получава различен процент.Работата не е никак проста,има много учене и не е за всеки.

# 2
 • Мнения: 5
Аз съм съгласен че работата не е за всеки, но да прибягваш до лъжи и манипулации за да си набараш служители нормално ли е

# 3
 • Мнения: 5 646
Аланиац на коя точно компания се очаква да предлага услугите, ако не на себе си? Все пак Алианц си е застрахователна компания, а не брокер като SDI. Това за закриването на сметката е точно така и в други банки - първо се ходи за закриване на сметката, после се ходи да върнеш картата. Такса поддръжка на сметка пък също има в абсолютно всяка банка. Не знам ти с кои други си работил.. За пенсионния фонд също - не е номер 1 по доходност, но въпреки това, тя е доста добра в сравнение с други фондове, доколкото изобщо пенсионните фондове имат добра доходност по принцип.

# 4
 • Мнения: 3 560
Това за ЗЛД не е вярно, ама... карай.
Явно не правиш разлика между ЗК и брокер, ама... пак карай.
Иначе в Алианц съм кандидатствала точно за застрахователен брокер, даже на интервю ходих, нямах никакъв опит. Отказах се дори да започна, въпреки че бяха готови да ме назначат, защото това не е работа на заплата, а каквото изкараш.

# 5
 • Мнения: 5
Благодаря за съвета щом не е на заплата да не се навивам вече.

Аз разговарях и с други които започнаха да работят в Алианц с мен. В смисъл бяхме една група. За съжаление всеки казва че не си заслужава. Но лъжите от тяхна страна много ме дразнеха за големите пари. Така го казваха все едно участвам в някаква лотария.

# 6
 • Мнения: 3 560
Този тип работа винаги е каквото изкараш. Сам/а си поемаш и осигуровките, и ангажимента да ги декларираш и внесеш. Каквото направиш, е чиста печалба за Алианц, те имат полза от повече като тебе, а вложението им е почти никакво.
Имам спомен, че се плащаше и обучението преди няколко години, иначе не ми пречеше да го изкарам и като не стане с клиентите - просто да прекратя работата, но 100 лв искаха, даже дали не бяха повече. Сега се сетих, че точно тези пари окончателно ме спряха да започна.

# 7
 • Мнения: 5 646
Е то във всяка фирма, където отиваш на интервю ти казват, че е мега яката и как ще ти вдигат заплата с еди колко си процента и какви бонуси има. Просто малко наивно си подходил.  На това, което ти разправят на интервю или мениджърите, не се вярва. Е, понякога се оказва и истина, ама само понякога..

# 8
 • Мнения: 5
Алианц са си просто проблемни хора.

https://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=29755

# 9
 • Мнения: 19
Тези обяви на Алианц, са си отработена схема. Моя позната започна там през Януари тази година. Жената от дълго време си търси работа. Поради тази причина беше много ентусиазирана да започне. Мотивира я и това, че нейна приятелка работи към Алианц, но е по-скоро като служител на една фирма дилър на автомобили, и печелеше добре. Но де факто това от Алианц за тази жена, е нещо като бонус, а не основно възнаграждение.

Моята позната, вече няколко месеца се разправя с Алианц. Тя е наета по някаква програма, според която уж ще получава "стипендия" в размер на МРЗ. Първите 2 месеца действително получи тези суми. В началото преминала през едни обучения - дистанционно, които понякога продължавали до вечерта. После започнаха всеки месец да я натискат да си изпълни таргета. Макар и да има не малко познати, жената прибягнала до класическото застраховане на членовете на семейството. Така де факто се стигна до там, че всъщност тя дава повече пари на Алианц, от колкото реално получава. Започна да се чуди и от къде да намира клиенти, защото просто вече познати и приятели се "дърпат" така да се каже и не желаят да се занимават със застраховки и т.н. Не може да прекрати договора с тях, защото в противен случай ще трябва да върне "стипендиите", които е получила за всички тези месеци, а реално тя е получила много по-малко пари от колкото са декларирани, че са ѝ били "изплатени". Както виждате сами положението става доста объркано, след един определен момент.

Накратко казано, всичко това си е отработена схема, как да си намерят сигурни клиенти. Вместо да се мъчат да набират клиенти чрез маркетинг, те просто набират отчаяни хора за "агенти", които фактически са принудени да станат техни клиенти и да си дават, и малкото пари с които разполагат на тези "застрахователи".

# 10
 • Мнения: 5
Напълно съм съгласен с горното.

Аз само една застраховка направих и чезнах оттам. Не съм като другите глупаци да влизам в програмата за стипендии и да търся хора за застраховки.Нека те самите да си намерят.

Видите ли работа на процент или комисион не се връзвайте.

Общи условия

Активация на акаунт