Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 43 890
  • 747
  •   1
Отговори
# 525

Втори въпрос - откъде е посоката туристи - От Соренто на север към Позитано, или от Салерно на юг към Позитано. Коя посока да изберем, още се колебая, чета разнопосочни мнения.
Понеже тук пътуващите обикновено хващат едната посока, няма как да сравняват, затова давайте накъдето ви е по сърце. Simple Smile Ако ще избирате нощувка между Соренто и Салерно, според мнения в нета Соренто е по-красиво.
Ако може, поне избегнете уикенда. Свърши „авантата“ с ковида, народът тръгна, американците са плъзнали на тълпи.
На летището следобед си работеше магазин с алкохол/парфюми.

# 526
Ще сме от понедленик до петък и ще спим в Неапол. Писах и преди, че Позитано, Равело и Амалфи трябва да ги видим в един ден. Та още се чудя дали да хванем около 6 часа сутринта влак за Соренто иили за Салерно. И двата града ще са само отправна точка, няма да губим време в тях.
О, щом следобед е работел магазин за алкохол, няма да чекирам багаж. Благодаря много Flowers Sunflower

# 527
  • София
Утре заминаваме. Първея ден ще нощуваме н Неапол. Във вторник хващаме ферибот за Соренто. От Соренто трябва да се предвижим с влак до Помпей. Маля за линк да онлайн резервации. Във вторник ще нощуваме в Помпей. От Помпей в сряда трябва да се предвижим до Неапол и от там до летището. Нькъде си загубих линка с разписанието на влаковете и не ми е много ясно как да си купя билети.

# 528
Линията Соренто  - Помпей е местна, не трябва резервация, билети се купуват на гише.

# 529
3мимка,
мисля си, че толкова рано няма да има туристише
Излизате от гарата в Соренто и отпред е автобусът за Позитано, сядате от дясната страна, там са гледките.
Аз в предковидните тълпи съм била и зорът беше от Позитано към Соренто да се качиш. Ако разгледате първо Позитано и продължите нататък с нещо друго, си мисля, че лесно ще се качите на автобус за връщане през Соренто.

# 530
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, в момента сме в Италия- направихме страхотна обиколка Алтамура, Матера, Бари,  Алберобело, Мартина франка,   Остуни . Тази вечер в един прекрасен ресторант се оказа ,че  сертификатът на мъжа ми  не е валиден, защото вчера са минали точно 6 месеца от втората доза ваксина, а няма бустер. Сега се чудим дали на летището ще мине  без тест, тъй като в България неговия сертификат си важи все още.

# 531
  • София
Линията Соренто  - Помпей е местна, не трябва резервация, билети се купуват на гише.
На гишето от гарата ли? А има ли някакво разписание?

# 532
Змимка,
сетих се да ти кажа, вземете влака от Неапол от първата спирка, за да седнете, Наполи централе не му е първата, май Порта Нолана се казваше другата. Те са съвсем близо една до друга.

# 533
3мимка,
мисля си, че толкова рано няма да има туристише
Излизате от гарата в Соренто и отпред е автобусът за Позитано, сядате от дясната страна, там са гледките.
Аз в предковидните тълпи съм била и зорът беше от Позитано към Соренто да се качиш. Ако разгледате първо Позитано и продължите нататък с нещо друго, си мисля, че лесно ще се качите на автобус за връщане през Соренто.

Пълно е с туристи, уви. В Позитано за Соренто просто подмина горните спирки. Така че Змимка, може да пробва да направи кръгова обиколка: Неапол–Соренто–Позитано–Амалфи–Салерно–Неапол.

# 534
Да, идеята ми е да тръгнем Наполи-Салерно и надолу към Соренто, с прибиране от Соренто, или обратното - Наполи-Соренто и после Салерно-Наполи. Без да се връщаме назад, защото си е загуба на време. Интересуваше ме на юг или на север е големият поток, за да хванем другия. Наполи-Соренто и Наполи-Салерно са долу горе еднакви като време и цена, гледах. Просто още не мога да реша Салерно или Соренто да ни е отправната точка.
Day Tour от Неапол все още ми е опция. Излиза със 100 евро повече от парите, които ще дадем за транспорт за него ден. (100 евро тотал за двамата)

# 535
Позитано-Соренто е зорът, нищо друго. Направете така, че да не се прибирате от там. На другите спирки, които са след Позитано ще се качите спокойно в посока Соренто, но пък вие не искате да се връщате, преценете си.

# 536
  • Манчестър
Да, идеята ми е да тръгнем Наполи-Салерно и надолу към Соренто, с прибиране от Соренто, или обратното - Наполи-Соренто и после Салерно-Наполи. Без да се връщаме назад, защото си е загуба на време. Интересуваше ме на юг или на север е големият поток, за да хванем другия. Наполи-Соренто и Наполи-Салерно са долу горе еднакви като време и цена, гледах. Просто още не мога да реша Салерно или Соренто да ни е отправната точка.
Day Tour от Неапол все още ми е опция. Излиза със 100 евро повече от парите, които ще дадем за транспорт за него ден. (100 евро тотал за двамата)

Какво ще правиш в Салерно?. Аз лично ходих и го писах загубен ден….Спокойно можеш да го пропуснеш. Също и нощувките в Неапол, освен, ако не са свързани с ранен или късен полет са безсмислени. Или разглеждаш Неапол и нищо друго, или Соренто, Капри и изобщо Амалфийското крайбрежие. Нощувки в Соренто като отправна точка е идеално.

# 537
На гишето от гарата ли? А има ли някакво разписание?

Има линк в първия пост, но не се отваря сайта в момента, явно има проблем, редовни са влаковете, през 20-30 минути

# 538
Виждам, че по време на престоя ни ще има два дъждовни дни. Някакви идеи как да ги уплътним по най-добрия начин. Ще сме в района на Бари и ще разполагаме с кола.

# 539
Здравейте,
Вчера малко импулсивно взех билети Laughing (цената беше много ниска) за Неапол през август
Скрит текст:
(имам рожден ден и търсех нещо за този период, та случайно ми попадна Неапол, не че не е красиво или не искам да посетя Южна Италия, просто не ми беше в списъка за скорошно посещение)
, след това обаче се сетих, че първо най-вероятно ще е много горещо и второ ще има адски много хора, нооо тъй като вече е късно започнах да се оглеждам за хотел и да се интересувам. Рано е, но аз съм от хората, които обичат да планират нещата от доста по-рано.

Та въпроса ми е какво можем да видим за 3 пълни дни, знам, че времето е малко, но ми се иска да направя програмата така, че да видим възможно най-много.
На мен ми се иска да посетим Соренто, о.Капри, Амалфи, Позитано, Равело, Неапол въпроса е къде да спим и дали да е само на едно място и да пътуваме или да нощуваме на различни места? Доколкото успях да се ориентирам в Неапол хотелите са най-евтини, но пък ако сме там за 3 нощувки трябва да пътуваме по 1-2+ часа в посока до другите места и става малко загуба на време.
Вероятно няма да стигне времето за всичко, което искам да видим, затова моля да съвет кое може да отпадне или да остане за друг път?
Мислех да наемем кола, но прочетох някъде, че в този период е много сложно с шофирането и най-вече паркирането и изобщо не е добра идея, затова остава варианта с градски транспорт, което не е проблем за нас, но пък може би ще губим повечко време за път.
Ще съм благодарна ако ми дадете съвети или някаква примерна програма (която сте спазвали вие), за да се ориентирам как да наредя нещата, да оптимизираме времето и да видим максимално много неща за краткия период от 3 дни.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт