Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 45 412
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, някой може ли да препоръча местна рентакар компания за Бари? Цените на международните вериги ми се струват високи, сякаш 😉

# 346
Високи са в последната една година. Не се надявайте на цени като преди пандемията.

# 347
  • Sofiа
Здравейте, някой може ли да препоръча местна рентакар компания за Бари? Цените на международните вериги ми се струват високи, сякаш 😉
Правилно са ти писали, че цените на рентакар са доста високи от година насам.
Ние наехме от Leasys. Това беше най-евтината оферта, която намерихме.На летището в Бари чакахме на опашка 30-40 минути на гишето им. На гишето на Herz, например намаше нито един човек.

# 348

Ние ползвахме и сме доволни от Sicily by car, само че ги ползвахме от летището в Неапол, но ги има и в Бари.
Цената беше 19 евро на ден, Фиат панда с 4 врати, съвсем нова на 380 км.

# 349
Ние ползвахме и сме доволни от Sicily by car, само че ги ползвахме от летището в Неапол, но ги има и в Бари.
Цената беше 19 евро на ден, Фиат панда с 4 врати, съвсем нова на 380 км.
В момента, за м. Април, Май 2022,   офертите са по 70Е на ден...

# 350
А има ли опция да си наемеш кола само за през деня? Вземаш я сутринта, обикаляш няколко часа и я връщаш!?

# 351
# 352
  • София
Здравейте, изисква ли се тест в момента за влизане в Италия? Аз и съпругът ми сме ваксинирани, едното дете е боледувало, не са изтекли 6 месеца, а другото е на 6 г.

# 353
Здравейте, на първи април пътуваме за Неапол с две деца - на 7 и 3г. Всякакви препоръки за приятни за деца места (паркове? ) са добре дошли.
Чудим се също за пътуване с влак до Соренто единия ден, как е градът като цяло?

# 354

Чудим се също за пътуване с влак до Соренто единия ден, как е градът като цяло?
Като райско кътче в сравнение с Неапол.

# 355
Позволявам си отново да се върна към въпроса си за документите. Четох внимателно информацията на сайта на МВнР, но изобщо не разбрах разликата между термините "зелен сертификат" и "подсилен зелен сертификат". Описани са по един и същи начин. Всъщност, този който аз имам е за преболедуване, (без ваксина). Издаден ми е след установяване на диагнозата с положителен PCR тест и е със срок на валидност 6 месеца след заболяването. Не съм правила друг тест, с който да доказвам, че съм излекувана. А тук пише: "за преболедуване, с изтичане на карантинния период (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)"... Дали това, което имам ще ми свърши работа?
Моля, ако някой скоро си е задавал тези въпроси и е намерил по-конкретна информация, да сподели опит!
Направи ми впечатление още, че някои мерки са въведени до 31.03. Дали след това те отпадат, или трябва внимателно да се следи за свежа информация?...

# 356
  • Milano
Зелен сертификат се издава след:
- ваксина;
- преболедуване/излекуване;
- негативен пср/антигенен тест

Подсилен зелен сертификат:
- ваксинирани;
- преболедували

В момента за почти всичко се изисква подсилен зелен сертификат, който се проверява с една апликация.

Вашият сертификат си е напълно валиден, просто в Италия се нарича сертификат за излекуване, защото се прави повторен тест след карантината, и ако е негативен личният лекар ти издава сертификат за излекуване, вкарва го в системата и на следващият ден се издава Ковид сертификат за излекувани (преболедували при вас).
Просто различна процедура в сравнение с другите страни, чийто сертификати са си валидни.

И последно, да, ще има нови мерки. Подсиленият зелен сертификат (ваксинирани/преболедували) ще отпадне почти навсякъде от 01.04.

# 357
Много благодаря!

# 358
  • Златна Добруджа
Здравейте,

Ние сме сме група от 9 човека, която се нуждае от транспорт до Бомерано - началната точка на Пътеката на боговете. Принципно ще сме с рентакар, но идеята ни е да оставим колите близо до края на пътеката, а някой да ни заведе с негов транспорт до началото й. Проверихме варианти за автобус, но не открихме удобен такъв. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 359
  • Варна
Момичета, помагайте! Ще бъдем само два дена в Бари. Единият ще се разходим там, но другия кое да изберем. Алберобело или Матера? Не мога да реша!

Общи условия

Активация на акаунт