Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 785
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Винаги си правя Помощ при пътуване. В момента Евроинс и Лев инс имат покритие за ковид със сигурност.

# 436
Привет и от мен! Ние сме горе долу с програма на angala и също пътуваме с Wizz.
Ден 1-ви  Матера и нощувка в Бари.
Ден 2-ри  Остуни и Алберобело, Мартина франка ,
 Ден 3-ти  Полиняно а маре и отново нощувка в Бари.
Ден 4-ти рано отпътуване

Пътуваме цялото фемили с децата - на 14г. и 22 г., а аз при пристигането съм юбилярка.  Stuck Out Tongue Домакинът ми предложи 5-6 различни типични итал. ресторантчета в Бари, но ми се искаше да чуя и мнението на хора от тук.  
- La Uascezze,  La Tana del Polpo, La Cecchina  и - 98rto,  Mavì Bistrot  това са част от предложенията.

Другото е ,че сме точно на техния Великден и се радвам , защото ще е много тържествено, но дали ще работят заведенията, турист. обекти и други?
Ние ходихме в La tana del polpo. Няма да ви допадне за празнуване, просто не е такъв тип. Аз бях запазила маса по телефона за 20ч и не ни пуснаха преди това. Беше претъпкано и някак припряно вечеряхме. Според мен може да се причисли към графата “туристически капан”. Може да се разходите и просто да си харесате ресторантче на приятно място, може би ще става и за навън.

# 437
  • София
Пиша без връзка с горните постове, но си бях наумила, че ще споделя в темата когато се върнем в България. Simple Smile
Ние разгледахме стария град на Бари съвсем набързо. Имах 2 неща, които бях запланувала да направим там задължително. Едното беше да опитам сандвич с октопод - бях прочела за него тук, в темите.
Не знам къде предлагат най-божествените сандвичи в града, но аз опитах в Rosticceria Lo sfizio del borgo antico- https://www.google.com/maps/place/Rosticceria+Lo+sfizio+del+borg … 8706889,52m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x1347e8f8f3078d6f:0x87254066a3908e1!2z0JHQsNGA0LgsINCY0YLQsNC70LjRjw!3b1!8m2!3d41.1171432!4d16.8718715!3m4!1s0x1347e981febe97e5:0x964461dc83cfaa97!8m2!3d41.1266829!4d16.8708257  - силно непретенциозно място, на което попаднахме съвсем случайно, но сандвичът ми беше просто прекрасен.

# 438
За грийн пасовете за област Кампаня - за трите ни дни го искаха само във вила Руфоло в Равелло и днес на летището. Всеки ден ядохме по заведения, автобус за Амалфи, влак за Соренто и корабче до/от Капри. На летището днес много опашки преди проверките, много чакане. Много туристи още сега по Амалфийското крайбрежие.
Руфоло

# 439
  • На морето!
Записвам се при вас, взехме си билети за юни месец- има много удобни и евтини полети на Райънер. Пристигаме в неделя рано сутринта (надявам се все пак да има влакове в неделя) и летим обратно в сряда късно вечерта (това са ми любимите часове за полети, дано не ги променят).
Имам нахвърляни идеи, но тепърва започвам да ви чета и сигурно ще има промени.
Първи ден мисля да оставим раниците на гарата или в квартирата и да отпрашим директно за Монополи и Полиняно а маре, вечерта се прибираме за нощувка в Бари.
Втори ден- Мартина Франка, Локоротондо и Алберобело.
Трети ден- Матера
Четвърти ден в Бари и вечерта летим за България.
И ние ще сме с децата и не мислим да вземаме рент-а-кар, ще търсим предимно влакове.
Приемам всякакви корекции и препоръки, планът ни е в съвсем суров вид.

# 440
Здравейте , моля за инфо относно придвижване между Наполи и Бари. Колебая се между  влак  и автобус.
 От линка на първа страница разгледах влаковете , почти всички са с по 1-2-3 прекачвания и се пътува дълго. Линк за автобуси и някакво разписание не намирам . Може ли помощ , благодаря !!!

# 441
Здравейте , моля за инфо относно придвижване между Наполи и Бари. Колебая се между  влак  и автобус.
 От линка на първа страница разгледах влаковете , почти всички са с по 1-2-3 прекачвания и се пътува дълго. Линк за автобуси и някакво разписание не намирам . Може ли помощ , благодаря !!!
Потърсете във flixbus.it

# 442
Пет превозвача по маршрута ми дава Rome2Rio: Marino autolinee, Itabus, Sita, SitaSud и Flixbus. Проверете си ги един по един.
Много пъти съм писала, Rome2Rio е прекрасен инструмент и понякога вади неща, които ги няма в Гугъл мапс.

# 443
От опит мога да кажа, че билетите на Sittabus са най-евтини и свършват първи. Ние пътувахме с Мarino bus и мога само да ги похваля. Спазват разписанието, автобусът беше чист и нов и бяхме по 1 на седалка за спазване на мерките. Имайте предвид, че автобусите на различните компании тръгват от различни места в Неапол. Ние си купихме билети и тръгнахме от една малка автогара зад Napoli centrale.
За нас влакът не беше алтернатива - пътува бавно, с няколко смени и на значително по-висока цена.

# 444
Здравейте, момичета,

имам нужда от Вашия съвет. Ще посетим крайбрежието, като нощувките са в Соренто. Притеснява ме обратния полет, който е от 9,15ч. По разписание най-ранния автобус тръгва в 6,30 и трябва да пристигне на летището в 8,00ч, което би било точно навреме. Въпросът е доколко разписаниято е точно? Някой пътувал ли е с автобус от Соренто до летището? А пък и ако нещо се случи по пътя - я задръстване, ч катастрофа и т.н. - край....Приемам съвети Simple Smile

# 445
Някой ползвал ли е автобус от летището в Неапол до Соренто?
10 евро е билетът и ми се струва по - бързо и лесно без прехвърляне от автобус на влак.
https://www.curreriviaggi.it/

Daisy07, нашият полет е 6.30 сутринта и с такси ще стигнем до летището.През букинг даде добра цена .

# 446
Някой ползвал ли е автобус от летището в Неапол до Соренто?
10 евро е билетът и ми се струва по - бързо и лесно без прехвърляне от автобус на влак.
https://www.curreriviaggi.it/

Daisy07, нашият полет е 6.30 сутринта и с такси ще стигнем до летището.През букинг даде добра цена .

Колко излиза таксито от Соренто до летището на Неапол. Проверих само за личен трансфер - около 90 евро.

От всичко което прочетох с автобуса е по-бързо и евтино. И ние ще го ползваме Simple Smile

# 447
Ние сме шестима.40 евро е през букинг.
Но нямаме избор рано сутринта .

# 448
Ние сме шестима.40 евро е през букинг.
Но нямаме избор рано сутринта .

Сега проверих, през букинг ми го дава 87 евро и то с 10% отстъпка.....Neutral Face - ние сме двама възрастни с дете...
защо има такава голяма разлика?

# 449
40€ от Соренто до летището за шест човека е просто без пари. Че то от Неапол гарата таксито е 20-25-35€ в зависимост от часа.
Понеже бих си вдигнала нервите с ранния автобус да го мисля ще стигне ли точно навреме или не, затова този уикенд спахме две нощи в Соренто и една в Неапол. Тъкмо да си припомня неаполското гето.
Ако обичате да ядете в заведения за местни и не ви пука, че не говорят английски, в събота вечеряхме в едно местно смешно кръчме тип махленско Torna a Surriento Trattoria. Не е лукс. С един хахав сервитьор, дето само се смееше и забавляваше. Имат дърво с банкноти на бара, дадохме им 2 лева, дето вече не са валидни, онзи умря от кеф.
С моя испански към първо ниво и пет думи на италиански се разбрахме. Евтино за града и вкусно. По центъра въобще не сме яли, много ни е туристическо там.
Другото заведение беше през приложението the fork, ама то съвсем стол се оказа, но пък биваше храната – пълно в петък вечер с карабинери и местно население. През приложението може да се запазва маса, че и с 20% отстъпка само за храната, без напитките. Минусът - няма много заведения в приложението.
Малко да си балансираме бюджета, че цените в Амалфи и на Капри бяха от 20 € за порция паста и нагоре.

И ако ходите из Амалфи и Позитано с билетите за един ден по 10€, те се купуват в момента само в един бар – този.

Автобусът за Амалфи и Позитано тръгва от под тази лампа. На отиване се сяда отдясно, за да се гледат красоти.
Ние успяхме за ден да направим Соренто-Амалфи, там веднага автобус за Равело, вила Руфоло и кафе, автобус за Амалфи, обикаляне и обяд, автобус за Позитано, обикаляне, сладолед, лежане на плажа и автобус за Соренто. Часове си бяхме записали за всички автобуси и успяхме да ги хванем. Припряно се получава, да. Аз не обичам така. Бих отишла с кола, но от към паркинги е много зор и огромна скъпотия. Пътят е невероятна емоция и красота. В Позитано чакайте автобуса на долната спирка, защото горните две ги подминава поради липса на места в автобуса.
Не знам какво се случва през лятото, но още сега има много хора. Бяхме в събота. В неделя Капри. Там е по-рахат. Но и корабът до Капри на посока е средно двайсетина евро.

Общи условия

Активация на акаунт