Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 482
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Paris, France
Роналд, това с пържолата и салатата е много сложно и индивидуално. Да, може да скочи и над 8 КЗ след пържола със салата. Зависи от:

1. Стартова КЗ и инсулин. Ако са високи, маста в пържолата може да влоши изгарянето им.

2. Количество протеин, общо количество калории.

3. Колко бързо се празни стомаха ти и дали произвеждаш достатъчно солна киселина. Може да видиш ужасен резултат ако имаш stomach dump. Може и да трябва повече време докато се опразни стомаха.

Трябва да тестваш на час, 2, 3, 4.

jerami беше пускал резултати след ядене на най-различни храни. В началото на миналата тема са. Интересно е. След 300 грама месо и 100 кисели зеле инсулинът му се беше качил повече, отколкото след ориз и маслини, плодове. В 300 грама месо има около 60 грама протеин. Киселото зеле качва КЗ при някои хора. Сложно е.

А мазна и сладка торта или сладолед могат да качат КЗ доста повече от 75г глюкоза. Е, не при всички хора. При Елора, примерно, покачване на КЗ над 5 от 75г глюкоза не е имало никога, дори когато е имала тежка хиперинсулинемия с трицифрен инсулин дори на гладно.

# 466
Попи, по принцип когато си болна КЗ се покачва и затова ти се яде и налитащ на сладко и тесто тогава. Да знаеш, ако не си попадала на тази информация. 🙂
Невена, ще добавя, че донякъде зависи и от това доколко си гладен когато ядеш. 🙂 Примерно, ако човек не е съвсем гладен, но хапне въпреки това обилна порция месо със салата...

# 467
В тортата и сладоледа има мазнини. Пак се качва, но мазнините пречат да не се качва толкова.
Виж чиста глюкоза е друго нещо.
Невена, не е така. Имала съм над 8.

# 468
Еха, Елора, това са ти "интересните" резултати...😄 Какво инсулинче си имала 🙂
А за тортата е много важно и колко грама ще се изядат...едва ли обичайно едно парче торта е 75 грама. А и почти не познавам хора които да не могат да изядат по повече от 1 парче торта...
П. С. След вечерята (яйцата с добавки, салата от 235 гр домати, 200 гр краставици- овкусена със зехтин, цедено КМ+ заквасена сметана и малко вишни) КЗ се повиши с 0,77 и беше 5,6. 🙂

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 03:11 от dolce miele

# 469
  • Paris, France
Елора, извинявай. Помня някакво твое изследване, в което КЗ беше винаги 4 и нещо до 5, а инсулинът на гладно беше нещо като 100 и на първи час ставаше 400. Освен да бъркам твоите с нечии други?????? Пак, КЗ 8 при инсулин 300 си е стойност, че се и качва  до 500 на втори час пущината. Зле си била и то много.

Мазнината във ВХ храна може и да качи КЗ, но при всеки е различно.

А и почти не познавам хора които да не могат да изядат по повече от 1 парче торта...

Ами да се запознаем тогава 🥳. Приятно ми е, Невена 🤝

# 470
Невена, то сега и аз мога са о с 1 парче, приятно ми е  😃😁 Говоря за обкръжението ми. При възможност за допълнително парче, почти всички биха могли да изядат още половин-едно... 🙂

# 471
Невенче, бъркаш, ама няма проблем Grinning
Кз в грешните ми години винаги е била над 5. Обикновено 5.5.
Сега не разбира се.
Инсулина като станах от 115 на 90 кила, тогава на гладно беше 11.
И ендото вика, че вече съм добре. Да бе да, ама  що съм 90.
След режима нещата си влязоха в релси.

Долче, заквасена сметана ли сложи в омлетчето?
И това във фурната колко време го печеше?

# 472
  • Paris, France
Елора, инсулинът ли скача на 90 или 90 са килата? Не забравяй, че беше анемична, преживя операция, залежаване и не е ненормално да има влошаване. 5.5  КЗ ако е на 1 или 2 час е ОК и даже много добре.

На мене ми е трудно да изям само едно парче торта дневно ако има торта в хладилника. Все към нея гледам. Зависи и каква е, но на малиново парфе или шоколадова не прощавам. Гледам предишния ден да съм постила. Сладолед изобщо не ме блазни. Любимите ми торти са Малинов баварец, Медовик с крем от карамелизирано, кондензирано мляко, Наполеон, Гараш, Опера. Само Гараш и Опера не омитам, защото са и тежки. По рожденни дни се оливам редовно, но само с торта. Никакъв алкохол, безалкохолни, други сладкиши. Гледаме да купуваме малки тортички, от 6-8 парчета, защото така не остава почти нищо за дояждане. Рядко минавам с половин парче. Пак, добре, че сме само 4 човека у дома.

# 473
Не, когато бях 90 кила, инсулина на гладно беше 11.
Ама това отдавна.

# 474
Елора, прясно мляко и животинска сметана 36% сложих. По-назад в темата я показвах сметаната, от Лидъл е. Не е заквасена. Но и със заквасена ще стане, според мен. Пекох 30 минути някъде, с вентилатор. Мързелива работа, ако не броим нарязването и смесването на продуктите.

# 475
Почти 3 месеца на режим - 7кг. и резултатите от петък.
КЗ 4.89
Инсулин 11.8
Гликиран хемоглобин 4.31
Кажете какво мислите. В къщи мерих КЗ все около 6 как гликирания е 4.31, незнам. Или това апартче в къщи да не мери добре. Замайването май се оказа, че няма връзка с храненето.

# 476
Мама Вики, дай и по-стари резултати, да сравним. Че не ги помня. 🙂 Очевидно имаш прогрес с КЗ, кг и гликиран 🙂 И аз понякога меря най-високата стойност на гладно точно вкъщи, сутрин. Не е необичайно при ИР, отнема време да се стабилизират показателите. Първото измерване за деня ми е най-вариращо на мен като стойност, дори след толкова време (но е важен и сънят, аз не мога да се похваля с редовен, възстановяващ сън). А, забелязвам, че когато топя мазнинки (и понякога когато съм на фаст) КЗ се покачва в даден момент. Според д-р Фънг така захарта, иначе под формата на складирани мазнини, поне може да е в кръвообращението- където поне има шанс да бъде изгорена. Така че аз се впечатлявам повече от другите измервания на КЗ през деня. Ето, днес измерих 5,61 на гладно, а вчера това ми беше стойността след стабилна, засищаща вечеря... 🙃
Да имаш ниско или високо желязо? Ниското може да даде фалшиво завишен гликиран, а високото- фалшиво занижени гликиран хемоглобин.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 17:37 от dolce miele

# 477
Момичета, дайте ми изпитани рецепти за руло от тиквички и кето хляб. Знам, че темата не е за рецепти, обаче гледам най-различни и се изгубих в многото информация да ви кажа честно.

# 478
Гликирания беше 5.9 и 6.00 преди съответно 2 години и 1 година. Ама тогава това нищо не ми говореше. А иначе резултати от юни
КЗ
0м. 5.29
120м. 10.53
Инсулин
0м.10.12
120м. 60.59

# 479
Руло от тиквички правя по рецептата на Супичка, но без брашното (евентуално слагам смляно ленено семе, или сусам, или кокосово брашно). Но аз не цедя, нито изстисквам сока на тиквичките...
Плосък "хляб" правя най-често. За голямата тава на фурната слагам 6 яйца, 6-8 с. л. смляно ленено семе (+ още малко, ако е нужно), сол и малко мазнина. Може и подправки. Ако се сложи и бакпулвер, стават по-дебели "филийките". Можеш да добавиш и малко кисело мляко+ още "брашно", семена разни...Скоро не съм правила режимен хляб който да е с форма на стандартен хляб. Но този плоският се изпича добре и е лесен. 😃 Всъщност, и него не съм правила скоро 🙂
Мама Вики, инсулинът по-трудно ще мръдне надолу (на гладно поне), не му се впечатлявай твърде много. 🙂

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 16:44 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт