Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Близко съм
Видях че имам кл.тинктура и сега смятам да пия 25капки в колко вода?

# 661
Колкото искаш. Може в чай да я сложиш, може и в 50 мл леко топла вода.

# 662
  • пак там
За превенция от вируси пия витамин С от 500 мг. Щом някой вкъщи се разкиха, му се връчва едно хапче на ден и за два дни е пушка. Откакто започна цирка с ковид го правя, досега нямаме нито един разболял се.

# 663
  • Близко съм
И аз пих снощи вит. С но ме е страх, че съм чела че спира менструацията, а всеки момент трябва да ми дойде.

# 664
  • Paris, France
loveme_2016, ти все още не си никак добре. С КЗ 5.3, 5.6 и 6 след 2 квадратчета шоколад не си изобщо готова да включваш хляб, а бил той и пълнозърнест. Твоето тяло упорито държи КЗ над 5. Трябват ти поне 2-3 месеца със стабилна КЗ под 5 и тогава можеш да мислиш за следващи етапи.

Кетогенната диета, сама по себе си, ако не е с по-малко калории, отколкото изразходваш не подобрява ИР, а я влошава. Подобрението идва от свалените килограми, но след кетогенна не можеш просто така, плюскайки мазно, да включиш и ВХ.

Нр очаквай идеално ОГТТ веднага, нищо, че си отслабнала! Като тебе отслабнах с 15кг за 2 месеца, но след 6 месеца инсулинът на 1 час ми беше 80, от 190 преди диетата. След още 6 месеца спорт след ВХ беше станал 75. След още година спорт след ВХ и месец кетогенна беше 40 и след още година правене на същото влезе в норма и стана около 20. Отслабването ми отне 2 месеца, но борбата с ИР отне 3 години. Отслабване, само по себе си, помага само на силно затлъстяли хора с лека ИР. Ако някой свали 80 кила, може и веднага да се окаже с идеална инсулинова чувствителност, но 15-20 кила не са достатъчно.

ВХ се връщат както се спират. Спира се мазнината и се заменя с протеин, после протеинът се заменя с ВХ и след захранване се става и се ходи бързо, задъхана, до нормална КЗ + още 30 минути. Първите месеци можеш да върнеш около 20-50 грама мазнина. Ядат се ВХ само при КЗ под 5 и даже 4.5. Ако КЗ Е над 5, първо спортуваш за да я свалиш, ядеш и спортуваш пак. Не е лесно, но не е невъзможно.

Та, засега оправяш КЗ. Хич Не е добра.

мама Вики, инсулинът не пада бързо. Пълен глад го сваля наполовина при обезитет. Ако е под 14-15, може да падне под 5 с добавки и глад. Понеже седи висок, организмът не произвежда лесно достатъчно кето и. Решението Е външни кетони - MCT oil. Кокосовото масло не помага. Добавки пиеш ли?

# 665
Вкъщи пием клеева тинктура (капки прополис). На малката разтварям в 10-15 мл прясно мляко (в капачка от стар сироп Нурофен или друг- оставям на масата и сама си взима и гълта). Аз съм свикнала направо от шишенцето да си изсипвам 20-30-40 капки на езика, после пия малко вода. 😃 Имаме си отделни шишенца аз и детето. Ако има болен/кихащ в класа и'  давам и след училище. Същото ако сме болни вкъщи. Когато аз съм болна се "наливам" с капките през час-два.
От ковид не се опазих, обаче прекарах доста по-леко от друг човек вкъщи (за когото по едно време се притеснявахме дали ще се оправи), макар и да бях с над седмица температура. Но без секрети в нос и гърло, без бронхит и пневмония... Имах после доста високи антитела.
Също и вит. Д е важен, желязото, вит. Ц.
Беки, радвам се, че мусаката ти е харесала (разбира се, ако визираш тази която показах скоро) 🙂.
Миоки, интересно как в тази статия със симптоми на хипогликемия (мисля, че ти я беше публикувала заради симптомите) се споменава за постпрандиална хипогликемия, дори, че се дължи на повече секретиран инсулин...обаче не се и загатва, че съществува ИР 🤪 и, че не е нормално така на регулярна база да се произвежда повече инсулин след хранене...Но...да си носим задължително захарчета и бонбончета по джобовете:

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 00:17 от dolce miele

# 666
Да, да Долче, точно твоята с кашкавал, само че използвах кашкавал и сметана за заливка Blush

# 667
О, със сигурност и така се е получило добре. Не съм се сещала да правя такава заливка, звучи вкусно 😋

# 668
На мен любимата заливка ми е яйца и стърган пармезан. Става една хрупкава коричка само отгоре, не потъва в мусаката.

# 669
Само с яйца и кисело мляко също не потъва в мусаката. Тя мусаката си е добре нагрята и веднага пъхам във фурната. Но използвам кисело мляко минимум 3,6-4,5% и яйцата ги слагам студени, не ги вадя предварително от хладилника. Ще пробвам някой път и с друга заливка. 😋

# 670
  • Paris, France
Заливката за мусака я правя с кисело мляко и яйца и нищо друго. Така я правеше баба ми на мусаката с картофи.

На разни огретени слагам яйце и някакво сирене като пармезан, чедар, ементал, кашкавал ако намеря. Понякога само ръся с настъргано сирене и не слагам яйце.

Заливката никога не потъва като се залее вряло ястие накрая. Меките зеленчуци са запълнили дупките и яйцето се втвърдява още като докосне горещото ястие. Няма значение студена или гореща е заливката. 

Ох, много ме мързи да готвя. Дъщеря ми днес добре ме изработи. Излъга ме, че ще прави сърми, купи месото, забърка го с ориз и ми го теслими да пълня и навивам сърмите. Цяла кафена чаша ориз има в това чудо и май ще си ям яйцата, че нали съм кето. Хем и казах да остави малко кайма без ориз. Карай!

Искам да избягам някъде и да си живея сама на яйца и салати.

Вчера диванетата ме накараха да обезкостя сьомга и да им панирам павета и накрая почти не ги ядоха, та вчера и днес това ядем с мъжа ми.   

Омръзна ми да готвя.

# 671
А, Невена, аз слагам студени яйцата не по специална причина, просто рядко се занимавам да вадя яйцата предварително. Дори за повечето рецепти в които се слагат уж яйца на стайна температура аз си вадя пак от хладилника- застройки, сладкиши, кремове и др. 😁

# 672
Ох, заливката с яйца е много вкусна, но ние имаме проблем с тях и затова търсим варианти без.

# 673
loveme_2016, ти все още не си никак добре. С КЗ 5.3, 5.6 и 6 след 2 квадратчета шоколад не си изобщо готова да включваш хляб, а бил той и пълнозърнест. Твоето тяло упорито държи КЗ над 5. Трябват ти поне 2-3 месеца със стабилна КЗ под 5 и тогава можеш да мислиш за следващи етапи.

Кетогенната диета, сама по себе си, ако не е с по-малко калории, отколкото изразходваш не подобрява ИР, а я влошава. Подобрението идва от свалените килограми, но след кетогенна не можеш просто така, плюскайки мазно, да включиш и ВХ.

Нр очаквай идеално ОГТТ веднага, нищо, че си отслабнала! Като тебе отслабнах с 15кг за 2 месеца, но след 6 месеца инсулинът на 1 час ми беше 80, от 190 преди диетата. След още 6 месеца спорт след ВХ беше станал 75. След още година спорт след ВХ и месец кетогенна беше 40 и след още година правене на същото влезе в норма и стана около 20. Отслабването ми отне 2 месеца, но борбата с ИР отне 3 години. Отслабване, само по себе си, помага само на силно затлъстяли хора с лека ИР. Ако някой свали 80 кила, може и веднага да се окаже с идеална инсулинова чувствителност, но 15-20 кила не са достатъчно.

ВХ се връщат както се спират. Спира се мазнината и се заменя с протеин, после протеинът се заменя с ВХ и след захранване се става и се ходи бързо, задъхана, до нормална КЗ + още 30 минути. Първите месеци можеш да върнеш около 20-50 грама мазнина. Ядат се ВХ само при КЗ под 5 и даже 4.5. Ако КЗ Е над 5, първо спортуваш за да я свалиш, ядеш и спортуваш пак. Не е лесно, но не е невъзможно.

Та, засега оправяш КЗ. Хич Не е добра.

мама Вики, инсулинът не пада бързо. Пълен глад го сваля наполовина при обезитет. Ако е под 14-15, може да падне под 5 с добавки и глад. Понеже седи висок, организмът не произвежда лесно достатъчно кето и. Решението Е външни кетони - MCT oil. Кокосовото масло не помага. Добавки пиеш ли?
Nevena  Здравей!  Благодаря за отговора ти! Безкрайно полезен е. Аз и не искам да ям хляб, просто се изплаши от кз 2. Викам да не взема вместо да си помогна, да се влоша. Бях в чуденка. Не ям хляб два месеца и половина и въглехидрати и сега толко бързо да започна, не мисля. Просто не знам кое е добро за мен, защото няма кой да попитам. Ще продължавам по същият начин както до сега. Харесва ми резултата, 22 см от коремната обиколка ми я няма!!! Защо да се тъпча с въглехидрати, може някой и др плод. А отделен е въпроса, че въобще не съм сигурна във верността на апарата за мерене на кз вкъщи! Благодаря много!!

# 674
Аз днеска предадох фронта с 200 грама домашни пържени картофи. В петък пред мен колегите торти ядоха и издържах психически, обаче картофите пусто са ми голяма слабост. Навъртях после ходене 5 км, и сега вечерта ще хапна краставичка с мръвка и това е. Гузно ми е...

Общи условия

Активация на акаунт