Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 466
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Paris, France
Хора, пектин не ви трябва изобщо. Като искате фибри, яжте си сурови, безвъглехидратни зеленчуци, че поне ще приемате и витамини и ензими от тях.

Малък, суров морков, среден домат са в пъти по-полезни от разни боклуци, които само ще ви дърпат витамините.

На мене ми казаха да не ям никакви добавени фибри. В 200те калории от листа има предостатъчно. За 50 лева ще си купите магданоз и спанак, киселец и лапад, които поне ще ви помогнат да си набавите липсващите К1, Ц итн.

Хляб и рула ще седна да правя точно никога 🥳. Мързи ме.

# 496
Миоки, това като нашия кмет, който обяви, че във водата ни има БЕЗВРЕДЕН уран 🤣🤣🤣🤣

Елора, ако е течно мога да стисна зъби и да го изгълтам, ама такова твърдо... Освен да измисля с какво да го комбинирам, защото така чисто няма да мога. Или пък да си взема празни желатинови капсули и да си го набухам на хапчета 🤔😁

Ама ти три капки вода ли слагаш? Joy

Невена, не им трябва, ама като искат да пият.

# 497
Snow Angel, ако искаш, можеш да го разтваряш в кисело мляко или някакъв "бъркоч" със заквасена сметана, горски плод, ядки и подобни. Но самостоятелно не знам за какво ти е...
И аз се замаях от тази цена на пектина 😄
Кристи, по-назад по рецептата която дадох за плосък хляб в тавата от фурната, става си приличен- особено когато е с бакпулвер. Без бакпулвер е нещо между крекер (нехрупкав, освен ако не го запечеш повторно) и тънък хляб. То по същество съм си адаптирала от рецептата за 90-секундното хлебче 😁😃
Втори пореден ден съм с КЗ 5,61 на гладно, обаче втори пореден ден отчитам и по-голям минус на кантара 😉
Невена, то тези рецепти- разнообразните, са доста често на периоди. Аз когато свикнах с режима бях на такава вълна- правех често нвх "хляб", изпробваха ми се разни нови неща...После минах на много дълъг период в който изобщо не ми се занимаваше да правя печива или пък по-сложни рецепти, а и честно казано, нямах и нужда (защото просто не ми се ядяха подобни неща). Сега само от време на време ме обхваща някаква муза да готвя...😄
Скрит текст:

Вечерята вчера беше пакет зелен боб (замразен от Лидъл), около 400 грама кралски печурки (бяха намалени в Лидъл, не че не може и с други) и 2 средни глави лук. Нарязах гъбите и Лука, наредиха в тава с кухненска хартия и метнах отгоре смес от 2 яйца, сметана 36%, 1-2 лъжици зехтин, подправки и пуснах да се пече около 30 минути. Отделно имахме сварено месо от пуешки бутчета за "гарнитура". Много приятно се получи. Преди печенето, нямам друга снимка:

# 498
  • в сърцата на децата <3
Елора, какви три капки, в чаша 330 мл сложих 2/3 вода и 1/3 мляко плюс дозата пектин и мака. Блендирах с фрапе миксера и тва като се сгъсти, не може да мине през сламка 🤣🤣🤣

Долче, за утре с кисело мляко ще пробвам, имам и микс берита във фризера. А като видях снимката на манджичката се сетих за една много хубава - зелен боб със сметана и пиле. Ако не я знаеш ще ти я метна на лични, с нея "проядох" зелен боб 😂

Не знам какво коригира пектина, но факт, че дори при изпита не повече от 1/4 чаша огладнях чак към 2 и то не особено. Може би за утре ще си направя значително по-малко (нали все с голямата кошница тръгвам). Пък вчера вечерта след 24 часа фаст КЗ 4.7 😁😁😁 Сутринта (след по-въглехидратна вечеря) беше 5.2, което не е прекрасно, но след почивката и тоталното омазване по въпроса с въглехидратите, бях стигнала до 6.4... Така че на тези стойности съм ок. Днес патешки сърца на тиган и на шишче (на тиган са по-добре) плюс салата домати със зехтин и малко сирене Дунавия. Според мен на тези сърца ще ходи повече зелена салата.

# 499
Все пак имай предвид, че ти трябва малко, но с висока хранителна стойност храна, не празни калории каквито е тоя пектин в най-добрия случай. Разбирам, че сигурно си имаш достатъчно собствени мазнини, но за изграждане се нуждаеш от протеини, витамини...

# 500
Оф, ми използвай лъжица.
Пектина желира, то е известно.
Аз съм го ползвала само с вода.
Да, засища. Приемала съм го на гладно сутрин и от него не се огладнява така.
Не се увличай, после да не пискаш за липса на витамини, че други неща ще ти се стоварят на главата.

# 501
Snow Angel, мятай на ЛС рецептата 😃 И откъде ги намираш тези патешки сърца???
Да, пектинът желира и затова го слагат и в сладката...
За днес ще е мусака с 2 вида тиквички, кралски печурки, лук, морков и кайма. За другите друга мусака+ картофи. Но няма да ям много рано, така се очертава...Дотук съм на 2 кафета и ме излъгаха да пробвам един пъпешов сладолед- хапнах съвсем малко, само защото е много харесван и много мразен в лидълската тема 😅 Нормален ми беше на мен (макар и доста мек като консистенция, а и можеше да е подсладен по-малко), но няма да повторя де. 🙂

# 502
  • в сърцата на децата <3
Елора, като гледам как не ми е особено по вкуса, не вярвам на успея да се увлека... Аз полезните неща се напъвам насила да взимам относително редовно, та това ли 🤣 Ще си изпапкам пакета, пък после кога и дали ще се сетя да искам друг...

Долче, сърцата са от квартален селски магазин, бяха огромен пакет около 1 кг. Мисля, че 10 лева килото. Харесаха ни повече от пилешките, на мен главно заради по-малкото чистене и врътня. Пилешките ги варя, пък тогава ги пържа, тези бяха толкова крехки, че направо в тигана, захлупих и после отворих да се зачервят мъничко. Много крехки и вкусни.

Миоки, от всичко може да е, ама от глад няма да загина скоро 😁 Всъщност от вчера се водя "в норма" откъм килограми, но ще съм доволна едва когато сваля поне още 10. Да си видя аз 5 като първо число, за второто не претендирам твърде да е под средата на десятката...

# 503
  • пак там
Рися, този хляб има вид на порция ядки микс Rolling Eyes Хич не изглежда да има консистенция на хляб. Аз лично купувам готови - единият е безглутенов и много кето (с по-лош вкус, според мен), другият е със семена и прилично количество въглехидрат (достатъчно вкусен ми е). Правила съм и по рецепта, но най-сполучливо ми е 90 секундното и разни кето питки. Хлябът ми остава глетав вътре, без значение какво сложа вътре.

Ами не го яж тогава.

# 504
  • в сърцата на децата <3
На мен пък ми изглежда като нещо, което би ми харесало на вкус. Само че с такива работки обикновено се оливам в количества, затова не правя често.

Скрит текст:
Купих си една супа 3в1 от местното магазинче. Нещо не ми е комфортно, нещо средно между тежест и гадене. Залагам, че са наблъскали брашно в бульона... Това е чорба от шкембе, сърце и език, много вкусна като я правя вкъщи, но само аз ям и ме домързя... Да се знам в идиота, що купувам такива неща...

# 505
На такива супи, брашното им е най-малкия проблем.

# 506
  • в сърцата на децата <3
Че какво друго? Откъм хигиена е добре, при нас всички се познаваме и ако има подобен проблем никой няма да купува. Нататък като състав - карантията, вода, мляко и запръжка. Просто аз ползвам сметана, а те (вероятно) са сложили мляко и брашно за гъстота.

# 507
Ааа, аз реших, че си си купила готова супа в опаковка...
Иначе за тези готвени в кухня, които продават принципно са малко по-добре, но съм убедена, че ползват растително олио и то не е зехтин.

# 508
Много рядко купувам готови храни от магазина.

# 509
  • в сърцата на децата <3
Не знам ако си направя заготовки и във фризера или в стерилизирани буркани? Наистина е много врътка за една порция, а примерно довечера няма да ми се яде пак... Свекъра като идва готвя обикновено, че и той обича и се изяжда. Но само за себе си не ми се разправя. Другия вариант е следващия път просто да си направя супа от телешко рагу и това е. Тя също търпи чесън, оцет и люто, а се прави значително по-бързо и лесно, освен това съпружието също я яде, а за децата отделям само месце със сол. Оф много ми е кофти Sad

Общи условия

Активация на акаунт