Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 390
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • пак там
Добре де, обяснете ми разликата между киселото мляко и кефира? Кой какви ползи има и какви вреди?

# 601
Здравейте! Много моля да коментирате моите резултати от днес. И да ме насочите към читав ендокринолог.
За мен е ясно, че ще променя изцяло режима си. Но ме интересува до къде е стигнал процеса. Примерно няма референтни граници за инсулина на 1 и 2 час посочени. Ако някой знае ще ми е полезно. Изобщо приемам съвети понеже лекарите те гледат като банкомат в общия случай.

# 602
Петко, мисля, че при гликиран хемоглобин 6,5% диагностицират диабет...трябва да се стегнеш и да коригираш храненето, има какво да направиш. Най-общо казано, при ОГГТ инсулинът на гладно трябва да е под 5, на 60 минута- до 5 пъти от тази стойност, а на 120 минута- до 3 пъти стойността на гладно. Инсулинът ти не изглежда особено зле поне на хартия. Но, голямо НО- може да означава и, че панкреасът се е поизтощил и вече не смогва с по-големи количества инсулин...КЗ на гладно трябва да е под 5 (допустими са инцидентни отклонения, но не и регулярно да ти е почти 6 на гладно). Какви симптоми те накараха да направиш изследванията? Имаш ли излишни кг? Как се храниш?
За ендокринолог- не казваш откъде си?

# 603
Здравейте,
нова съм в темата, записвам се, понеже има съмнение за ИР при мен, но все още не са ми направени пълни изследвания.

За момента, имам направен гликиран хемоглобин, който е 5 - реф.стойности 4,8 до 5.9.

# 604
От Варна съм. Нямам излишни килограми, но усещам повече умора от нормалното и жажда, също леки рани зарастват бавно. Храненето ми е с доста въглехидрати и ще ги спра.

# 605
Добре де, обяснете ми разликата между киселото мляко и кефира? Кой какви ползи има и какви вреди?
При едните бактерии ферментират (кисело зеле, сурова туршия, кисело мляко или напитки от шипки, червено цвекло, джиндифил и др.). Бактериите "изяждат" захарта.
При други "гъби" правят ферментацията т.е. "изяждат" захарта. За кисело мляко и кефири съм виждала в аптеките да продават, а има и готови пре- и пробиотици под формата на капсули. Всички тези неща ги съхраняват в хладилник.
А каква е ползата: има много и най-различни източници и информация.
Петко , точно такива бяха симптоми и гликиран хемоглобин при моя мъж. За 6 месеца на НВВМХ всичко влезе в норма, без лекарства.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 14:39 от tania6

# 606
Здравейте,
нова съм в темата, записвам се, понеже има съмнение за ИР при мен, но все още не са ми направени пълни изследвания.

За момента, имам направен гликиран хемоглобин, който е 5 - реф.стойности 4,8 до 5.9.

Приличен ти е гликиранитя, което не изключва наличие на проблем за съжаление. Може да имаш висок инсулин, който ти държи захарта под контрол.

Петко, може да си с метаболитен синдром и диабет и без излишни килоглрами.. Общо взето килограмите са един от симптомите, но не задължителен.

# 607
Сега се връщам от личната… общо взето с малко завишен инсулин над горна граница не те взимат на сериозно, което адски ме дразни защото сега нещата са обратими, ако хвана диабет ли вече ще ме “лекуват”?!?
Нямам думи, ще си следвам вашите съвети и след няколко месеца ще се тествам отново.

# 608
Тц и тогава няма да те лекуват. Тогава ще ти обяснят, че е нелечимо и рано или късно ще стигнеш до хапчета (ако откажеш да ги пиеш, а искаш да опиташ с промяна на храненето), до биене на инсулин и т.н.

# 609
Мда, за съжаление, в голям процент от случаите е така. Много, много рядко е да ти обърнат внимание, преди да си се превърнал в развалина и сдобил с куп хронични заболявания, в сериозен стадий... или докато не получиш инсулт/инфаркт, от които може и да не се възстановиш. Ако случайно оцелееш, започва тъпчене с хапове, третиращи симптоми и довеждащи до още проблеми, отгоре на настоящите и качеството ти на живот отива в кофата Rage

# 610
Неслучайно тук често предупреждаваме, че основната инициатива трябва да е лична- не само когато се отнася за ИР. Не е никак излишно човек да се информира и сам.
Скрит текст:
Съсед на 65 г почина от диабет. С много наднормено тегло, лилави крака, биене на инсулин, хемодиализа...в крайна сметка, не разбрах дали е починал точно от усложненията на диабета или от ковид. Но изглеждаше много по-възрастен от годините си, поне с 10 г повече...не можех да повярвам, че е бил само на 65! На толкова ми изглеждаше преди 10-15 г...

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 16:40 от dolce miele

# 611
Неслучайно тук често предупреждаваме, че основната инициатива трябва да е лична- не само когато се отнася за ИР. Не е никак излишно човек да се информира и сам.
Скрит текст:
Съсед на 65 г почина от диабет. С много наднормено тегло, лилави крака, биене на инсулин, хемодиализа...в крайна сметка, не разбрах дали е починал точно от усложненията на диабета или от ковид. Но изглеждаше много по-възрастен от годините си, поне с 10 г повече...не можех да повярвам, че е бил само на 65! На толкова ми изглеждаше преди 10-15 г...

Те затова хората казват, че на младини изглеждаш така, както природата те е благословила, но след една определена възрадт изглеждаш така, както сам си си заслужил. А човек как да изглежда добре, като не се чувства добре...

# 612
Благодаря за отговорите! Ще се радвам да ме посъветвате и за доктор от гр. Варна. Търсих в нета информация за референтни стойности на инсулин за 1-ви и 2-ри час, но не намерих. Някой знае ли? Благодаря предварително.

# 613
  • пак там
А каква е ползата: има много и най-различни източници и информация.

Да бе, Танче, аз съм изчела сума ти статии за ползите от кефира. Интересува ме точно в план кисело мляко - кефир.
Ако някой знае, че ме мързи да ги сравнявам.

# 614
Здравейте и от мен! Аз имам един въпрос, ако някой е по запознат може ли да ми отговори?! Значи днес на обяд към 11 ядох малко сирене, домат, и две кюфтета. Сега пак ядох салата, с мн магданоз, сирене, кюдтета две и три пържени яйца. На половини час мерех кръвната захар беше 2. Според вас това добре ли е!?  Нормално ли е? Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт