💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 441
  • 757
  •   1
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Идеи за закуска
Скрит текст:
Захранване с жълтък
Скрит текст:
Комбинации с жълтък
Скрит текст:
Препоръчано месо в порция
Скрит текст:
Глутен
Скрит текст:

Линк към предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1730810

# 1
Честита Баба Марта, пролет в душите да ви е🌷

Нз дали е съвпадение или не, но откакто яде повечко през деня има само 1 нощно будене. Гледам да има повечко въглехидрати и мазнини. Например в пюрето слагам червена леща малко или ориз или киноа + повечко зехтин ( не мога масло все още). Варя ѝ елда, овесени ядки и тн и слагам в тях кокосово масло. Три пъти на ден яде и то над 130/140гр затапва си с малко мляко ( според мен по навик) .

Купих си една книга “Ултрапреработени хора”, доста бавно напредвам защото се опитвам на свежа глава да чета, та там обясняват как дори на даден продукт състава да е относително чист трябва да се вземе предвид как е обработено. Например, ако пише банан на прах - окей, просто банан. Ама за да стане на прах е минал обработка, която го прави вече ултрапреработена храна. То е близко до акъла, но обяснявят самите химични процеси и някак си още по-внимателно започнах да чета етикета. Вече като зная какво седи зад думата “нишесте” и не ми се струва безобидно. Та спрях вс каши и варя разните неща, защото така или иначе в тоя сезон сме си повече у дома и имам възможност да спестя тази преработена хряна. Аз мн обичам нехудожествена литература и ако имате препоръки за подобни книги ще се радвам😊

# 2
Честита Баба Марта! Здрави, румени и засмени!
Благодаря и за новата тема ❤

Лина, колко мазнина слагаш? Аз вендъж добавих в кашата много малко кокосово масло и сякаш стана много мазно и не се хареса. Не съм пробвала пак. Със зехтина беше същото и спрях. В зеленчуково пюре с месо слагаш мазнина, с жълтъка не, нали?

# 3
И с жълтъка слагам бее😂😂😂  една чаена лъжичка слагам от кокосовото , а зехтина г/д толкова пак ама на око. Може да зависи от самото масло, нз. Аз взех някакво на зоя, био. Такова имаше в ебаг

# 4
Моето е на дм, зехтина е Коста Доро (май). Ама нали жълтъка е мазнина и уж не трябвало да се добавя… да луднеш просто 🤣

# 5
Капацитетът ми е ограничен напоследък😄 каквото такова😂

# 6
С голямото дете много внимавах какво давам, намирах домашно кисело мляко, сирене после прясно мляко, плодове и зеленчуци от градини, не ядеше сладко преди 3 годишна възраст (зъбите му бяха после леш), мъжът ми само ме гледаше отстрани и клатеше глава... Така... Записах го на държавната кухня, много я харесваше, там слагаха Домлян и прясно и кисело мляко (отврат) , аз все още не употребявам млечни продукти от супер маркета, но като цяло храната ни е ужасна, въздуха също, децата се раждат с микропластмаса в организмите си... Та сега вече ми е все тая, подкрепям с две ръце всички, които искат да живеят по-здравословно, но ако не си произвеждаме всичко само, не знам как ще стане а и почвата просто е отровена... Тъжно, нооо честита Баба Марта, нека да сме здрави, бели и червени, весели засмени Simple Smile. Все пак живеем в по-добрата част на света, което с всеки ден се питам, дали наистина е така...

# 7
То това е така. Всичко е индустрия и всичко е отровено, но поне се опитваме да ядем нещо по-добро. Не успяваме винаги, няма и как да си го гледаме, но поне малко от малко. Не можем да избягаме от света, който ни заобикаля, а и не искаме напълно.

# 8
Честита Баба Марта! Здрави, румени и засмени!
И моето дете заспива докато суче и го люшкам, изобщо не иска по друг начин, като съм пробвала. Ако не е да е на гърда изобщо няма да заспи сигурно. Не знам как ще го отбивам и как ще се приспива тогава, но все ще стане някак.

Lina Аз от сайта на зоя тъкмо накупих различни брашна, за да приготвям каши, че никак не ми звучи добре думата "инстантни", макар че е много по - лесно и бързо, като имам време и мерак реших, че ще правя традиционно варени каши. Ти брашна ли използваш или зърна елда например?

# 9
Честита Баба Марта,бъдете здрави,румени и засмени.
Аз докато съумея да ви прочета и вече имаме нова тема.Благодаря davisgirl .
Ние днес бяхме на ортопед.В началото отидохме малко по-късно,та ни казаха на 9месеца профилактичен,а тя утре ги навършва.Трябвало да носи пантофи като започне да се изправя по-често.Тя сега е успяла 1-2 пъти да се изправи но мисля че все по-често ще се случва.Много е активна,върти се постоянно,сяда стабилно.Лази като тюленче,въобще не се мъчи за пълзене.Хич не я бързам и да прохожда,че и малкото ми спокойствие ще приключи.Казаха ни че с тия пантофи по-бавно щяла да проходи,но се налагало да се носят.Нещо свързано със стъпалото да се държи стабилно и да не се изкривява крачето навън.
Ние си имаме едно нощно кърмене и въобще не я виждам как след 3 месеца ще я отбия.Искаше ми се лятото вече да не я кърмя,но надали ще се случи.Като цяло няма заместено хранене,след всяка каша или пюре иска да суче.Напоследък тия горните венци много я мъчат и съвсем не иска да яде и вода не иска,та предимно сме на кърма.Искам и аз да спирам тия каши и да й правя,мисля да заложа на цели зърна които ще ги кисна първо и после ще ги варя.
Мислите ли за въвеждане на ядки.Иска ми се да започна скоро да добавям примерно бадемов тахан в следобедното хранене,обаче малко ме шубе.Знам че са силен алерген,въпреки че тя досега е нямала реакция към някоя храна.

# 10
Ако пробваш с бадемово брашно? Мисля, че тахана е по-наситен. С бадемовото брашно може да направиш някакво печиво и така няма да е толкова силно. Така си мисля, не знам дали съм права. Това за начало. И после вече да дадеш тахан. Аз не съм мислила за ядките, много са ми далечни 😃 Мисля, че някои майки от майската тема бяха дали вече тахан.

# 11
Аз фъстъчен тахан вече и давах, нямаше реакция. Ще почакам още 1-2 седмици само на него и ще вкарам и бадемовия, но може би също с брашно, просто, за да мога да разнообразя. Simple Smile

# 12
Честита баба Марта и в тази тема, момичета! Бъдете здрави и вие, и вашите семейства!

Радина, описаното от теб с ядене и без шанс да се пропусне кърменето, е абсолютно същото и при нас! 🤷‍♀️

Дейвис, това на мен ми се случва, и мисля че е жажда, давам вода и втората част от нощта е мирна. Глътка може да е, но минава номера. После пак се кърмим де, къде ще пропуснем 🤪

Анника, моля те, кажи ми повече по темата с микропластмасата, с която се раждат децата ни. Това малко ме стресна и не мога да си го обясня. 🫣

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:04 от КремонаЛиза

# 13
Аз големия син не съм го захранване с ядки , директно като беше голям да си ги дъвчи сам е ял. Сега се чудя, не съм и помисляла, че и с това трябва да се захранва детето .... Всички ли ще захранвате с ядки?

# 14
Честита баба Марта!♥️ 🤍
Пожелавам да са ни доволни, ухилени бебетата с румени бузки Hug

davisgirl и моята от седмица-две отново започна да се събужда през нощта и да прави бонус хранения... Уж мина последният скок в растежа, не знам на какво се дължи. Обмислям да започна да ѝ давам скоро каши, въпреки че имам съмнения, че е рано за нея (от месец я захранвам, вече мина на месо). Ама все пак трябва да се експериментира! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт