💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 442
  • 757
  •   1
Отговори
# 15
Аз големия син не съм го захранване с ядки , директно като беше голям да си ги дъвчи сам е ял. Сега се чудя, не съм и помисляла, че и с това трябва да се захранва детето .... Всички ли ще захранвате с ядки?
Хора, ако ви кажа как я карам през просото.. захранвайте и давайте каквото и както го чувствате! Само свинско, боб, леща и суджуци още не е яла 😁 онзи ден гриза ореха- аз го взех, но тя го устърга с наличните си зъбки. Снощи правих солен кекс, дадох й една хапка от коричката да се плюнчи там. В него има белтък и хлебна сода, останалото го е яла. Хлебната сода е антибактериална. Но то беше една хапчица. Общо взето, гледайте си кефа и не му мислете чааак толкова. Не казвам да сте нехайни, казвам да ви е готино, че сте майки и да се наслаждавате на това! 🥰

# 16
Ами аз доста неща и давам, 3 заместени хранения има, вечер понякога също и давам по нещо да гризе с нас на масата, ако вечеряме преди тя да заспи... не знам. Доста си е намалила порциите, което според мен води до този глад.
Иначе е жажда има със сигурност, защото често минава само с водичка. Даже вече е почнала да мляска за вода и я познавам.

Кремона да ти кажа, първо ми е ама от един момент нататък с яденето и аз съм малко през просото. Няма случай последния месец да ядем пица и да не и дам коричка да си дъвче. Grinning Мъжа ми откакто се е родила я чакаше да почне да яде, че да и предлага само някакви неща. Онзи ден ябълка и даде. Цяла, но обелена за сцепление Grinning голяма игра падна.

# 17
Ваня, добра идея да се въведе с брашно, вместо тахан, благодаря 😍 Наистина така ми звучи не толкова концентрирано. Аз още риба не съм дала, не за друго ами не съм купила пюре. Искам да е с треска или хек, сьомгата не я одобрявам. Или пък да дам чиста риба?! Аз обичам мерлуза/хек на пара или на фурна без никакви подправки. Ще помисля.

У дома ядем основно домашни/ фермерски продукти, но да си призная на него предпочетох да дам в началото магазински, взех на LB. Малко по- натам ще го включа в домашните. Ясно е, че не можеш от всичко да се опазиш, но колкото успееш, все има файда.

RadinaV Не знам при кой ортопед сте били, но препоръката е да прохождат боси и обувки с подметка след като станат по-стабилнк. Някои наистина живеят в миналия век.

# 18
Ами аз доста неща и давам, 3 заместени хранения има, вечер понякога също и давам по нещо да гризе с нас на масата, ако вечеряме преди тя да заспи... не знам. Доста си е намалила порциите, което според мен води до този глад.
Иначе е жажда има със сигурност, защото често минава само с водичка. Даже вече е почнала да мляска за вода и я познавам.

Кремона да ти кажа, първо ми е ама от един момент нататък с яденето и аз съм малко през просото. Няма случай последния месец да ядем пица и да не и дам коричка да си дъвче. Grinning Мъжа ми откакто се е родила я чакаше да почне да яде, че да и предлага само някакви неща. Онзи ден ябълка и даде. Цяла, но обелена за сцепление Grinning голяма игра падна.
Оо, сега ме подсети и ние сме й давали коричка от пица, е с малко доматенце останало от соса де. Мъжа ми каза, че втора употреба ядала, втора смяна ли нещо такова 😂😂

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:54 от КремонаЛиза

# 19
Люси, аз ще захраня с риба от пюре, но ти го караш и по ЗВБ метода, за това, че според мен спокойно може да си дадеш домашно приготвена риба. Мен от домашната риба само би ме притеснило дали ще успея да я почистя добре от малките костици.

И на мен честно казано малко ми писна да съм толкова стриктна с яденето. Определено, ако имам второ ще съм по-смела в захранването, ама като ти е първо и трепериш дали всичко правиш правилно. И всеки месец й правя месечинки с цветя или нещо друго. И това ми писна. За второто вече имам идея 🤣🤣🤣🤣

# 20
Потвърждавам и аз за ортопеда и на мен ми каза, колкото може повече боса да я държа. Иначе една позната ми даде вълнени скъпи пантофи с които детето и прохождало, препоръчани и от ортопед.

# 21
Да, и на нас ни каза да прохожда боса. Пантофи не знам кога се слагат. Сигурно за яслата чак.

# 22
Хахахах Ваня, жестоко е това 😂 Интересно е, че при мен е в обратен ред. С първото бях по-смела, с второто може би по- малко и сега с Игор много на сигурно го играя и съм доста предпазлива. Иначе никога не съм била по тези снимки, просто не мога да се организирам 😂
Дилемата с пюретата знаете ли каква ми е- че тези, които взимам са от био земеделие, тоест рибата ще е гарантирано чиста. За нас все гледам зоните на улов FAO, но тази на килограм не я знам откъде е. Дано не е край Фукушима само...

# 23
Аз днес дадох риба. Взех пюре на Гербер с риба треска и зеленчуци. Дадох само 30-40 гр, достраша ме повече, че с тази атопична кожа, която ни се появи така и не разбрах дали от храна се предизвика. Иначе и аз станах по-смела в захранването и ми е много по-приятно така 😄 Взела съм сухари и един кус кус и скоро мисля да дам със сирене и масло, но още обмислям кога 😀

# 24
Хахахах Ваня, жестоко е това 😂 Интересно е, че при мен е в обратен ред. С първото бях по-смела, с второто може би по- малко и сега с Игор много на сигурно го играя и съм доста предпазлива. Иначе никога не съм била по тези снимки, просто не мога да се организирам 😂
Дилемата с пюретата знаете ли каква ми е- че тези, които взимам са от био земеделие, тоест рибата ще е гарантирано чиста. За нас все гледам зоните на улов FAO, но тази на килограм не я знам откъде е. Дано не е край Фукушима само...

И Владимирова го каза това, че поне рибата да е от пюре, защото там бил голям контрола. Та да, дай си от пюре, за да ти е мирна главата.

Иначе сигурно си била доста по-малка с първото и казват, че тогава по-лесно се гледа бебе, защото не му мислиш толкова. Аз съм на 36 и е ужас. Със сигурност щях да я изгледам по-лесно, ако бях родила с връстничките ми.

# 25

И Владимирова го каза това, че поне рибата да е от пюре, защото там бил голям контрола. Та да, дай си от пюре, за да ти е мирна главата.

Иначе сигурно си била доста по-малка с първото и казват, че тогава по-лесно се гледа бебе, защото не му мислиш толкова. Аз съм на 36 и е ужас. Със сигурност щях да я изгледам по-лесно, ако бях родила с връстничките ми.

Да, ние с теб сме набори, помня аз, но да - бях на 27 с първото. Определено няма да го нарека по- лесно. Единственото е, че не бях толкова обременена тревоги от типа " Ами ако....", с които в момента се боря 😬 Иначе търпението ми в момента е на ниво 5000 Про Плюс Ултра Турбо. Другото е, че сега мога да се насладя напълно на бебето, а тогава само се молех да порасне по-бързо и се самосъжалявах как не мога да направя това и оновА. А то не бяха някакви грандиозни дейности както се досещаш, просто изведнъж да забравиш за абсолютно всичките си нужди и удоволствия в комбинация с непрестанно ревящо закачено за теб бебе и баща, който тогава вятър го вееше на бял кон (аз патката не знам защо не му сеивах сармите по-редовно), беше ужасно тежко в емоционален план. Но се справих напълно сама и сега ми е виновно, че вместо да си лежа с бебето и да се гушка е, аз се тоемозех за къщата или че не мога да прекарам малко време без нея (колко тъпо - 27 години без нея и сега на 2ия месец да се тръшкам).

# 26
Елдата си я взимам не на брашно, ами така цяла си. Май на “био класа” е.

А за ортопед - и нашия каза боси максимално мн време

# 27
Скрит текст:

Да, ние с теб сме набори, помня аз, но да - бях на 27 с първото. Определено няма да го нарека по- лесно. Единственото е, че не бях толкова обременена тревоги от типа " Ами ако....", с които в момента се боря 😬 Иначе търпението ми в момента е на ниво 5000 Про Плюс Ултра Турбо. Другото е, че сега мога да се насладя напълно на бебето, а тогава само се молех да порасне по-бързо и се самосъжалявах как не мога да направя това и оновА. А то не бяха някакви грандиозни дейности както се досещаш, просто изведнъж да забравиш за абсолютно всичките си нужди и удоволствия в комбинация с непрестанно ревящо закачено за теб бебе и баща, който тогава вятър го вееше на бял кон (аз патката не знам защо не му сеивах сармите по-редовно), беше ужасно тежко в емоционален план. Но се справих напълно сама и сега ми е виновно, че вместо да си лежа с бебето и да се гушка е, аз се тоемозех за къщата или че не мога да прекарам малко време без нея (колко тъпо - 27 години без нея и сега на 2ия месец да се тръшкам).

Ти поне вече си усъвършенствала търпението, а на мен те първа ми предстои. Просто се усещам как искам да се случи нещо бързо, а то няма как. Опитвам се да й се радвам, защото още малко ще е бебе. Определено ми липсват някои неща от стария ми живот и се опитвам да свикна с новите ми ангажименти, но понякога е трудно. Не, че ти е било по-лесно тогава, по-леко, може би… и да, не толкова обременена. Абе май няма идеална възраст, в която да станеш майка. Всякак е трудно. Спомням си моята най-добра приятелка как все ми завиждаше, че си живея живота и излизам по заведения. Тя роди на 24 първото и на 27 второто си дете. Сега аз й завиждам, защото децата са й големи и тя си пие вечер виното на спокойствие 😀 Няма угодия.

# 28
Честита баба Марта и от мен.

Абеее, все си мисля, че вече енергията ми съвсем я няма и де да бях по-млада(на 32 съм). Понякога ме заболява кръста, понякога китката(от тежестта на беба). И хем искам по-бързо да порасне, хем се вайкам, че скоро ще порасне и няма да е бебе. 😂

# 29
Осъзнах, че всичко, което ми липсва не е важно,не е есенцията на живота. Есенцията, колкото и да е клиширано, е времето с тях. Без значение от възрастта им.

Общи условия

Активация на акаунт