НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 231
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Тук... някъде
Кокондрела, супа, основно и десерт по 200 гр. ли не й стигат? Аз давам обикновено супа около 50-100 мл и оснавно 200 гр.
Детето не е теглено малко повече от мекец. Миналата седмица исках да отида, но педиатърката ме върна, че имало много болни деца.
Аз й давам основното за обяд, десерта го пропускам,защото е със захар, правя й каша или баница или палачинки за СЗ, а супата я давам към 18:30.

# 196
Аз започнах да квася мляко и почти всяка вечер давам около час преди кърменето около 100 мл. Да подсиля кърменето преди заспиване, че не знам колко изсуква. Може и да не стига. По два пъти кърмя в денонощие. По-рядко по три.

# 197
А аз какво да кажа като малката яде около 120 гр много рядко 150 гр на хранене, сутрин даже още по малко. Много лошо свикна тя яде малко, но след 2 часа пак е гладна. Не мога да я науча повече, но по рядко да яде. Ето как ни е ежедневието:
Сутринта кърмене около 7:00 часа
Закуска което е яйце, палачинка или каша около 9:00 часа, но макс 100 гр ако не и по малко.
Обяд месно ядене, зеленчукова манджа или супа  около 11:30-12:00 часа 120гр много рядко 150 гр
Кърмене около 13:30 преди обедния сън
Следобедна закуска около 16:00 часа плодове или каша с плод
Вечеря повечето пъти пропуска ако много ѝ се спи тогава само кърмене ако иска да яде супа или манджа  около 19:00 часа пак около 100 гр
Кърмене преди нощния сън
После кърмене н на брой пъти през нощта Joy може би 4-5 пъти.
Как ви се струва ?
Последния месец почти нищо не качи 100 гр, но в първите месеци качваше по 1.5 кг и според педиатърката е нормално сега да не качва. На 10 месеца е 8.5 кг.

# 198
Аз тотално вече не гледам колко давам, знам, че 200-220 гр, не стигат. Има пъти, в които изяжда близо 300 гр, че и повече. Миш-машът е любима манджа и със сигурност омита повече от 300 гр, но не го ограничавам, колкото му се яде. Нямам притеснения, че ще стане трътльо, защото не се спира, а и на килограми не е фрапиращо - преди половин месец беше 8600, което не е нещо притеснително.

Сутрин често му давам овесени или ръжени ядки, в различни комбинации, с плодове, като и там порцията е към 300 гр, идеално идват и държат ситост до обяд. С млякото след 2 часа е гладен.

Следобед и аз гледам да разнообразявам - палачинки, кус-кус, киноа, качамак, овесени ядки, бебешката баница (от KOKONDRELLA май беше)... Гледам винаги да има разни плодове през деня.
Опитах няколко пъти вечер да дам айран, но... Изпива половината и после с мъка, сякаш не му допадна колкото очаквах, а кисело мляко си хапва.

Има ли вече ноемврийчета, които да се престрашават да се пуснат да ходят сами? Съвсем скоро очакваме да има тази смелост, защото сега ни радхожда по стаите като ни държи с едната ръка за пръста, един път направи плаха крачка сам и после пак се хвана за нещо. Чудя се как да го стимулирам, за да придобие увереност... Все иска да ходи бързо и да тича, но не му идва на ум, че трябва по-бавно в началото Grinning

# 199
  • София
О, аз какво да кажа Simple Smile

Моите само сутрин и следобед ядат по-така. На обяд и вечерта си делят едното ядене и малко хляб или ако съм правила нещо. Това прави към 160гр на ядене. Ама не ги насилвам. Ще ходим на консултация следвашите дни да ги видим.

# 200
Apricity, моят не е Ноемврийче, края на Октомври е роден. Вече си ходи из цялата къща сам. Като видях, че има мерак сам да ходи, просто го слагах пред мен и му пусках ръцете - първо една-две крачки, след няколко дни 5-6 и след месец вече ще правим прощъпулник.
Сочих му с пръст "Къде е тати", " Къде е котката", нещо интересно, което иска да достигне и той тръгваше. Или пък да седнете с мъжа ти на земята и да ходи от единия към другия и обратно.
Иначе сам се изправи и започна да ходи по мебелите на 7++, мислех, че по-рано ще проходи, на 9 месеца за първи път ми пусна ръката да стои прав, на 10 почна с крачките и сега на 11 вече няма спирка.

# 201
Ухуу, не съм влизала отдавана, доста сте писали.
Аз го записах на държавната кухня като стана на 10м, но вече не вземам. Не я хареса, опитах първа и втора група, много е течна, продължавам аз да му готвя. Също не му стигаше.
Защо бързате да замените млякото с кисело, в АМ има много повече полезни вещества от КМ? Дори се препоръчва даване до 3г (естествено след определена възраст в чаша).

За прохождане - Калоян се пусна сам на 15.09 направи няколко стъпки и след това не спря. От няколко дни почти не пълзи, а само ходи. Вчера му правихме прощъпулник  - хвана химикал, после четка за рисуване. Вчера стана на 11 м. Не съм го учила по никакъв начин сам се научи.
За сега ума 2 зъба, но много го мъчат още и последните 2 седмици мрънка постоянно.

# 202
Здравейте мами .
Бебо е на 11 месеца.
До сега е ял Пуешко,заешко и пилешко месо под формата на пюрета.
Аз искам да ви попитам дали вече мога да въведа телешко месо пак като под формата на пюре на хип.

# 203
Здравейте мами .
Бебо е на 11 месеца.
Аз искам да ви попитам дали вече мога да въведа телешко месо пак като под формата на пюре на хип.
На 11 месеца би трябвало вече да яде всичко, включително и обща кухня без много подправки и сол. Така че спокойно можете да въвеждате всичко. Стига да няма някакви алергии

# 204
Здравейте мами .
Бебо е на 11 месеца.
На 11 месеца би трябвало вече да яде всичко, включително и обща кухня без много подправки и сол. Така че спокойно можете да въвеждате всичко. Стига да няма някакви алергии
[/quote
Здравей .Много ти благодаря.

# 205
Браво на проходилите!
Хелинор, с две кърмения Как поддържаш лактацията?
Аз кърмя 3-4-5 пъти, но е малко като количество и продължителност. А не искам да спираме с кърменето и се чудя как да удържа още.

# 206
При нас положението е подобно, откакто яде по 4 пъти на ден и спрях да цедя, усещам, че много е намаляла, сякаш ще спре.

# 207
Е и при мен е много намаляла, даже гърдите ми вече си върнаха размера от преди бременността, въпреки че все още кърмя на поискване ( т.е. между храненията има кърмения, а понякога и след храненето с твърда храна). Може би е физиологично, намаляването на кърмата като количество. И аз съм си мислила , че може да нямам достатъчно вече, но след няколко по-дълги паузи между кърменията се уверих, че не е така

# 208
  • София
Не намалява толкова лесно,за жалост или не.
Аз в неделя ги бях оставила за 6 часа и после гърдите ми щяха да се пръснат.
А си мечтая за по-дълги нощни паузи... къде ти.

# 209
При мен вече го няма това напълване, дори и само сутрин и вечер да го кърмя. Със сигурност много е намаляла, но сигурно и така може да се изкара доста време.

Общи условия

Активация на акаунт