Аз съм приела максимата да седя от страни докато не се създаде опасна ситуация. Да си взаимодействат малко сами, да започнат да опознават този свят не само през ръката на майката.
Иначе още не виждам смисъл да ходим по площадките, защото той не може да ходи добре, не се кефи на люлки, само на пързалка го пускам. Но го водя, за да свиква с деца, да ги вижда, да бъде сред тях.
Като цяло с повечето хора намирам общ език и не се задълбочавам в комуникацията. А който ми е откровено неприятен го игнорирам с усмивка. Вчера една баба с две кучета, които се изпикаха на площадката ( тя там ги разходи всъщност). Божко обожава кучета и хукна след тях, тя му ги навря в ръцете да ги гали, много били кротки. На такъв манталитет няма как да обясня, че и моето куче е кротко, но и на нея нямам доверие, защото като я хване за опашката му ръмжи, а какво остава за непознати огромни кучета. Просто държах детето в бойна готовност да го дръпна незабавно, напрегнах се, но не искам да му внушавам страх. Бабата усети, че е нежелана и си замина.