Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 183
  • 718
  •   1
Отговори
# 645
Ние ползваме кутии mepal. Чанта за храна не носят, имат шкафчета в училище и си оставят папките с учебниците и тетрадките. В петък се взимат само българския и математиката, физическото. Ежедневно си носят големите раници, макар и не толкова пълни, но постоянно някой учител иска нещо да се носи, храна, вода, несесер, домашно, проект и т.н..

# 646
За раниците - малкият ми син, както и по-голямата част от класа му, са с Gabol. Сега ще е в 3 клас - не е мръднала. В Плд ги разгледахме на място в магазин Сиси. По-удачна се оказа от тази на големия ми син, която е с твърдо дъно тип кутия.

# 647
Аз се колебая между Топгал и Кулпак за раница. Мешка за спортните неща съм взела вече. Чанта за храна няма да купувам, само кутия/и за някаква закуска. Ако храната в стола се окаже лоша, ще търся по-комплексен вариант за кутия, за да слагам различни неща. Не може само на сандвичи...

# 648
# 649
В ИКЕА също има голям избор на кутии за хранене.

# 650
  • София
Чудя се още за чантата за храна каква да е. Нещо не мога да избера... Бихте ли споделили вие какво сте харесали или от коя сте доволни?
Нужна ли е наистина чанта за храна - няма стол в училището ли? Ако има стол и детето ще обядва там, бутилка с вода и подкрепителни закуски за сутринта и за следобяд според мен е по-удобно да се носят в училищната раница, а не да се добавя още една чанта, която детето да мъкне и да се чуди къде да държи в класната стая.

За съжаление да, тъй като е ужасно капризна и не яде почти нищо... Вечно беше гладна след градина, а в училище да давам пари за стол, който няма да яде, не виждам никакъв смисъл. Уж говоря постоянно, обяснявам, давам примери и всеки ден след градина пак ми излиза с номера "Ами изядох само бульончето на супичката", демек нищо - 2 лъжици. Направо се чудя едно време ние как сме "оцелели" като сме ходили на стол. Такива кутии и храни никога не съм си носила, а и никой от съучениците ми.
Тя реално и домашната храна няма да е кой знае колко разнообразна, просто защото детето е такова, но поне ще хапва нещо и няма да стои цял ден гладна. В градината им дават хляб на капризните (не че го одобрявам), но в училище няма кой.

# 651
  • София
Моите са всеядни, не са капризни и пак не харесват храната в стола. Отвратителна е и не само според моите. Мине се не мине и има оплаквания от родители, правят измислени проверки и “храната отговаряла на рецептурника и изискванията”, а че всичко е желирано, студено, на каша…явно изискванията са готвят като за след коремна операция.
Големият ходеше със старите чанти на Maped- много удобни бяха, изправени и побираха всичко. Една съсипа, купих още две за всеки случай, защото ги бяха спрели от производство. Едната продадох наскоро…другата не помня къде е. Но от към втори клас ходи с декатлонска раничка, от онези елементарните. Малкият също. Доволни сме, побират кутии, бутилка, някакви дреболии.

Поръчах нова раница на големия-ще е пети клас от септември. Искаше ми се на Cool pack, но той хареса тази https://www.ozone.bg/product/uchenicheska-ranitsa-st-right-geome … y-s-4-otdeleniya/
Пак ще е целодневно там и имат някакви рафтове и шкафчета, където си държат вещите. Предполагам, че ще носят раницата в понеделник и ще я взимаме в петък.
Имат 3 хранения там и няма да се налага да носи вече храна, само вода и някакви малки вещи.

# 652
Наистина храната в стола е под всякаква критика, децата се прибират гладни. Сега ходят на занималня, с включена храна, харесват я и дори не изяждат съдържанието на кутиите.

# 653
  • София
Нашите пък си харесват стола. Даже много деца, които не бяха записани, се записаха в последствие. Поръчваме от smartercard.com. Може би има значение доставчикът. За мен е голямо облекчение, не мога да си предствя да готвя ежедневно и толкова разнообразно

# 654
Нашият стол е на училището, не е кетъринг.

# 655
Нашето не яде почти нищо. Нито от стола, нито от вкъщи. Та не знам доколко вината е в училищната храна. Колко храна съм изхвърлила, внимателно приготвена за деня ... много ми е кофти.

Сега лятото е на занималня, от която ги водят да обядват в ресторант. За първи път чух от нея изречението: "Там храната е хубава". Още не ми се вярва.

# 656
Само при локдауна съм му приготвяла храна от вкъщи, защото столът беше затворен. Голям кошмар ми беше. Не ме интересува дали мрънка, не ме интересува какво яде. Осигурена му е топла храна - да се оправя.

# 657
И аз съм на същото мнение, осигурявам храна, да се оправят. Нямам възможност да готвя непрекъснато, а със сухоежбина по кутиите не мисля да прекалявам. Вкъщи ако не се харесва яденето не предлагам друго, само в изключително редки случаи.

# 658
Синът ми е много консервативен по отношение на яденето. Уж яде всичко, но трябва да е приготвено точно по начина, по който той е свикнал и нищо други не приема. Направо е ад -  нова храна не се опитва, на ресторант е прекалено сложно. В момента сме на морето при баба му и дядо му, с чието готвене не е свикнал, защото се виждат рядко. Ми баба му готви всеки ден, той само отказва.

# 659
Като отказва давате ли друго? Аз не давам и децата си ядат почти всичко. Когато има избор, примерно на хотел ядат всевъзможни вредности и глупости.

Общи условия

Активация на акаунт