Приятели - казвате ли им истината, дори и да боли.

• 6 318
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
Заради много "истини" загубих ценни приятелства. Такива, които и на мен ми бяха казани брутално и грубо и такива, които аз счетох че трябва да кажа. Ако за някой обиди и груб тон са истини, то за мен не са. Ако няма деликатен начин да кажеш нещо, което мислиш то не го казваш. Мисля, че хората са по-важни от егото да си го кажем пък квото стане.

# 76
Твърде е вероятно приятелката ти дори да е искала да ти се похвали с него.
Очаквала е:
- Какво мислиш?
- Страхотен е!!!
А получила дето казва Вяско - абе да сме живи и здрави!
JoyJoyJoy

Ако не го показва по фейсбука, може да е щото той не иска/ не одобрява показността на ранен етап или изобщо?

# 77
За външен вид, на когото и да е, не давам отрицателни коментари. Никой не е виновен, че се е родил нисък, мургав, с гърбав нос, рядка коса и т.н. (Е, на днешно време има възможност за корекции, но не толкова значителни).  В студенстските години сме обсъждали тоя и оня, но така, на шега. Важни са други черти при една сериозна връзка. Ако смата приятелка пита, означава, че се колебае и е несигурна в него. Освен това, се вижда много ясно, когато двама си подхождат и са щастливи и когато нещо куца.

# 78
Заради много "истини" загубих ценни приятелства. Такива, които и на мен ми бяха казани брутално и грубо и такива, които аз счетох че трябва да кажа. Ако за някой обиди и груб тон са истини, то за мен не са. Ако няма деликатен начин да кажеш нещо, което мислиш то не го казваш. Мисля, че хората са по-важни от егото да си го кажем пък квото стане.
Собствената ми сестра не ми говори от три години, защото изразих мнение, че не одобрявам гаджето й. И аз не го познавах добре, реагирах само на нейните описания за неадекватно му поведение, но накрая съм вън от кръга надоверие. Тя продължава да е седма, осма година с него и да се оплаква от него, разбирам от роднини, но аз съм лошата. Та така.

# 79
  • София
А тук го има и следващият момент - ако заради един мъж сестра отрязва сестра си, то тогава се вижда кой й е по-важен. Този мъж утре може да изчезне от картинката, тогава какво прави, нали пак на вратата на сестра си ще почука! Няма сила, която да ме накара да се скарам с близък заради мъж. Никаква!

# 80
Собствената ми сестра не ми говори от три години, защото изразих мнение, че не одобрявам гаджето й.
Не ми се вярва да е само от един коментар. По-дълбоко се корени проблема.

# 81
  • София
Няколко пъти вече казах, че темата беше в друга насока, а вие обърнахте нещата на 360°. Ей тва е, женското въображение, преиначаване на нещата и от мухата слон.

Тоест... В същата "насока"? Smile

# 82
Собствената ми сестра не ми говори от три години, защото изразих мнение, че не одобрявам гаджето й.
Не ми се вярва да е само от един коментар. По-дълбоко се корени проблема.
Темата не е за мен но отговарям. Разбира се, че не е бил еднократен коментар.

# 83
Нямам приятели, на които позволявам да обсъждат външния вид на приятеля ми, нито аз го правя с техните. Това е заявка за нисък интелект и махленщина. Изобщо, отношенията между мъж/жена, без значение как им изглежда на другите отстрани, са строго интимна категория, която касае единствено мен и мъжа, койото съм избрала. Непоискани съвети не давам и не приемам. Ако искам мнение, ще питам, приятелите ми няма да ме излъжат. Такива куртоазници със сладки лъжи нямам в обкръжението си.

Скрит текст:
Пускам тази тема, защото ми е интересно как мислите и как постъпвате в всъщност.
Казвате ли истината на най добрата си приятелка? Предпочитате горивата истина или сладката лъжа? Имам приятелка, която е не обвързана, когато си хареса някой и ме пита какво мисля. До сега винаги съм била искрвнна, която може да не й харесва. Но все бяха временни или мимолетни връзки. Докато наскоро не се обвърза сериозно, та заживяха набързо заедно. Бях й казала, да не ме пита вече, защото е ясно, че имаме различен вкус за мъжете и не искам да я нараня или обидя. Важното е да е щастлива и обичана. Време й е да създаде семейство и деца. Но последния направо хич не е за харесване. Този път не ме пита, но знаеше отговора. Усетила е, че и тяхните не са го харесали. Моя мъж също. Все ме пита къде го намери този 🙄. Казвам му, не искам да се бъркам и да казвам каквото и да е било. С една такава, уж много добра приятелка, си развалихме отношенията, защото аз бях искренна, за дадох й един въпрос, на нея не й хареса и ме блокира. С което приключи дългогодишното ни приятелство. Не искам и сега да се случи така. Въпреки, че съм на принципа - горивата истина пред сладката лъжа.
Факт е, че и тя вижда, че никой не го харесва, дори рядко качва снимки във фейсбук, а по  принцип е като манияк на тази тема. Също така знам, че и външността не определя човека какъв е, но все пак,,,...
Как постъпвате вие?

# 84
Едно е да си кажеш мнението, когато те питат, съвсем друго е да се бъркаш в чужди отношения.

# 85
  • София
За външен вид не коментирам. За характер - ако видя как я овиква, обижда или изневерява, краде, пие, бие, ей такива неща няма да спестя. За всичко друго ще се доверя на нейната преценка. Та тя и мен е избрала за приятелка. Значи има вкус. Wink
Между другото, моят съпруг няма и не е имал снимка в социалните мрежи. Аз също. Той фб няма. Аз имам един с цветя и природни картини. И хич не сме грозни, нито ни е срам от хората.
На сестра ми навремето не й спестих истината за бившия й мъж. Той й е бивш от близо 30 г., а аз още съм й сестра. Но това е съвсем друго. Пък той беше красавец.
Приятелка, която се бърка в семейството ми, без това да е на живот и смърт или да касае моралните ми принципи, няма дълго да ми е приятелка.

# 86
И моят мъж не е „представен” във фейсбук. Дори не сме приятели там. Предпочитам да не получавам съобщение за всяка негова стъпка във фейсбук. Не изпитвам необходимост да се хваля с него, но аз като цяло не показвам лични снимки.

# 87
Аз никога не съм търсела мнение от някой. Моите родителите пък все са недоволни и са намирали кусури на гаджета та ми. Единия бил много голям, другия нисък, третия прекалено обсебващ, и т.н. И са били директни, но не ми е пукало какво мислят. Аз никога така директна не съм била, дори и към много близки. Дори и на сестра ми съм спестявала неща, въпреки, че тя на мен не, а и бях свидетел на една много грозна сцена между нея и партньора й, но си замълчах.
По горе имаше въпрос дали бих оставила мъжа си, ако ми кажат, че е грозен? Не, не бих, даже и не питам кой какво мисли за него. Нито пък искам тя да го остави, защото пр не е красив,. И аз не знам защо всеки път ме пита, когато хареса някой, какво одобрение очаква и защо. Може би все е била в чуденка и е очаквала подкрепа 🤔

# 88
Е, те тия дето най-много се обичат във фейсбук и инстаграм, после най-лесно се разръчкват. Защото са повърхностни отношения това, а не действителни.

# 89
Аз никога не съм търсела мнение от някой. Моите родителите пък все са недоволни и са намирали кусури на гаджета та ми. Единия бил много голям, другия нисък, третия прекалено обсебващ, и т.н. И са били директни, но не ми е пукало какво мислят. Аз никога така директна не съм била, дори и към много близки. Дори и на сестра ми съм спестявала неща, въпреки, че тя на мен не, а и бях свидетел на една много грозна сцена между нея и партньора й, но си замълчах.
По горе имаше въпрос дали бих оставила мъжа си, ако ми кажат, че е грозен? Не, не бих, даже и не питам кой какво мисли за него. Нито пък искам тя да го остави, защото пр не е красив,. И аз не знам защо всеки път ме пита, когато хареса някой, какво одобрение очаква и защо. Може би все е била в чуденка и е очаквала подкрепа 🤔
А с тази приятелка изключително близка ли сте? Всичко ли си споделяте? Другото, което се сещам да не би тя да е много объркана, след предишни неуспешни връзки и да се притеснява, или по-принцип да си е такава нерешителна и без собствено мнение.

Общи условия

Активация на акаунт