Приятели - казвате ли им истината, дори и да боли.

• 6 299
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За мен и двамата не са добри приятели. И двамата обиждат приятелите си, изказват се за тях пренебрежително. Да, зная, че всички хора са клюкари, затова дадох примера как при три приятелки винаги става така, че се менкат и по две клюкарят за третата. Същото е и при мъжете. Но едно е да си клюкарят помежду си, без чуждите уши, а съвсем друго е да се изтипосат в публичен форум.

# 136
Важното е, че завиждат и тя е отмъкнала приятеля. Всъщност има лека препратка и гадост към самия приятел, че е толкова неуспешен, толкова смотан, че не е способен да направи нещата с такъв размах като нашия потребител. Ми, така де, като не слуша нашия човек, хак да му е такава властна жена!
Приятелят е толкова смотан, че и жена не е можел да завъди, та се е наложило нашият колега да ги запознава. Направо ми звучи все едно разказва за човек, когото презира, ама му бил приятел. С такива приятели врагове не ти трябват.

Мда, добре го извъртяхте. Значи щом някой някого е запознал, значи втория е смотан. Хайде сега дайте още такива универсални уравнения и да издадем един бг-мамски сборник за живота? Някои май много лично приеха историята ми, да не почвам и аз да го разнищвам, че ще стане хептен мазало.

За мен и двамата не са добри приятели. И двамата обиждат приятелите си, изказват се за тях пренебрежително. Да, зная, че всички хора са клюкари, затова дадох примера как при три приятелки винаги става така, че се менкат и по две клюкарят за третата. Същото е и при мъжете. Но едно е да си клюкарят помежду си, без чуждите уши, а съвсем друго е да се изтипосат в публичен форум.

С трите имена, снимка и егн ли сме ги изтипосали?

# 137
  • София
Да, ако щеш и лично го приемам. Ако моя приятелка така тръгне да пише по форумите, определено вече няма да ми е приятелка. Не защото не е съгласна с някави неща, които сме си приказвали помежду си или е приказвала с други хора, които са приятели, а защото показва публично такова отношение. Помежду си хората може да са всякакви, но пред чужди хора вече става двойно по-гадно.

# 138
  • Варна
Някои приятели са директни. Не всеки приема истината. Но прикриване или лицемерието не я променят.
В една огромна компания имаше самотно момче. Жените му съчувствахме, мъжете го иронизираха. Пред непознати го играеше гларус. Критикували са избора му. Оказа се, напълно основателно. Едната му взела заем, друга го използва като любовник. Накрая представи провинциалната си любов. Освен, че можеше да му е майка, показа елементарни дефицити на общуване. Свръхтеглото си компенсираше със свръхконтрол и арогантност. Рядка комбинация от дефекти, представяни като театрален ефект. Позволи си и да интриганства. Отприщи се една лавина от недоволство, от културни хора. Мъжът избяга от неудобство.
Смея да коментирам, защото не е приятел, нито еталон за успешен живот. Хората не са идеални. Точният, приятелски коректив е полезен.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:58 от Viviana91

# 139
Рф, нищо лично към теб, само използвах думите ти, от които не си правя извод колко добър приятел си, за да се обоснова как едни неправилно побрани думи може да ни вкарат в устата на моралната полиция във форума.

# 140
Точно позна за безгръбначния- винаги жените са го въртели на малкия си пръст. Всъщност да се познават с жена му, заслугата е моя, запознаха се покрай мен, историята наистина е дълга, и има много фактори и разминавки- в соц. статус, в интелектуално ниво и т.н. Израснали сме в един квартал, в едно училище, бяхме много гъсти в младежките години, но по-късно тези разлики си казаха своето.
Неправилно подбрани, а?

# 141
Аз лично предпочитам грозната истина пред красивата лъжа. Непоискани съвети мразя да давам както и на мен да ми се месят в личното пространство. Химията между двама е трудна за обяснение- зависи от вида връзка, зависи от манталитет, зависи от житейски опит, зависи от желанието да ги бъде . Истинският приятел е такъв защото и за добро и за лошо ще ти удари рамо, ще ти бъде опора, ще ти помогне да изплуваш.

# 142
  • София
Да, приятел за чудо и приказ! Само думите не подбрал правилно. Прияталката от темата и тя - не било така, както изглеждало. Ми, как е, освен така, както си го написал/а!

# 143
Много правилно са ми подбрани думите, просто от времето, когато започна нашето приятелство, тези неща не оказваха влияние. Нещо странно ли има, в което?

# 144
Странно е само неправилно подбраната дума "приятелство".

# 145
  • Варна
rf22, не си го възпитавал ти, споко.Някои приятелства са до време. Именно безхарактерните се влияят и променят негативно. Приятелското състрадание омръзва.
Приятелите, трябва винаги да се идеализират ли?

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:27 от Viviana91

# 146
Чакайте малко сега, значи щом някой ти е приятел, трябва да е идеален ли? Трябва да му казвам (и да го мисля съвсем искрено), че е супер готин, точен и много хубаво прави, като го виждам как всяко едно гадже го е въртяло на малкото си пръстче, как прави много глупости в други отношения? Честно, тук няколкото потребителки изобщо имали ли сте приятели някога и знаете ли какво означава тази дума?
Това е приятелство от детството, от ранното детство, където споменатите от мен неща изобщо не са имали значение. Но по-късно се оказва, че имат.

# 147
  • Варна
И когато потъва, да го насърчаваш, не да му помагаш.😄

# 148
  • София
Не е нужно да е идеален, дори не е нужно вече да сте приятели. Но не трябва да плюеш по него публично. Плюнките помежду ви, в тесен кръг.

# 149
Разликите в нивото нямат нужда от партньор, за да се проявят и да бъдат одумвани.
Старала съм се да не поддържам контакт с хора, с които имаме общо ниво само за кòлата и бирата. Да ги нарека приятели - хич. Много свободно се раздава тази привилегия, приятелството, и още по-свободно се отнема, ако нещо не ни кефи.

Общи условия

Активация на акаунт