Професия учител - 12

• 53 370
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, дами!
Имам въпрос - може ли да се кандидатства за работа в Дг или училище, ако в момента съм студент по педагогика?

# 136
Здравейте!
Тази година ще съм 4 курс, специалност НУПЧЕ.
Нито един директор до момента не ме е одобрил за започване на работа, искат завършено образование и стаж.
От университета ни казаха, че можем да преподаваме, те ни издавали някакъв документ, с който можем да работим, стига директор да пожелае да ни назначи. Аз такъв не съм намерила, не знам къде е истината. Всички ми казват, че все пак не сме дипломирани педагози, не сме изучили всички методики и че нямаме учителска правоспособност без диплома.
Според мен  също нямаме право да работим като учители.
Здравейте, дами!
Имам въпрос - може ли да се кандидатства за работа в Дг или училище, ако в момента съм студент по педагогика?

# 137
  • Балчик
Истината е в закона, да, нямате право да сте редовен учител. За редки соециалности може и да се наорави компронис като нетедивен. Но за детски учител, едва ли. Особено с тоя наплив на пазара.

# 138
Аз докато учех работех по заместване лятото в съседен много малък град, но нямаше други желаещи, затова ме взеха. След това назначиха редовен учител.

Аз идвам с друг въпрос. Имам едно ромче в класа, което е на ниво първи клас като знания, а тази година съм класна на 4-ти клас. Поех ги от миналата година, т.е. от 3-ти клас и постигнахме с него някакъв напредък, в началото на годината не можеше името си да напише вярно и да смята до 10, в края на годината нещата бяха доста по-добре. Обаче през тази година в никакъв случай не може да навакса всички пропуски и да настигне останалите, да не говорим пък да усвои новия материал от 4 клас.
Не е със СОП, дори е доста умно дете, като му обясня нещо го разбира бързо, но му липсват съвсем основни знания от 1 и 2 клас, без които просто не може. В часовете преписва от дъската и ако не работя с него индивидуално, няма да направи почти нищо, особено по математика. Имам ли право да го оставя да повтаря класа? Просто не знам как ще го пусна да завърши начален етап на това ниво, което е...
Въобще, как се постъпва с такива деца, които са натрупали огромни дефицити в знанията си в предходните класове поради една или друга причина, особено в начален етап?

ПП: Забравих да кажа, че е включен в проектите за подкрепа по БЕЛ и Математика.

# 139
Здравейте колеги, искам да попитам парите за диференцираното плащане от бюджета на училището ли са или отделно?
Благодаря ви предварително!

# 140
....Имам ли право да го оставя да повтаря класа? Просто не знам как ще го пусна да завърши начален етап на това ниво, което е...
Въобще, как се постъпва с такива деца, които са натрупали огромни дефицити в знанията си в предходните класове поради една или друга причина, особено в начален етап?

ПП: Забравих да кажа, че е включен в проектите за подкрепа по БЕЛ и Математика.
H0uSse_Baby, да повтаря не може, което си е мъка и за учителите, и за детето. Единствено може да му се направи индивидуален план за работа, по който да работи ТО...докато ти работиш с целия клас, което ми е доста фантастично как може да се получи, а и за мен, това е ощетяване на останалите 20+ деца.
В допълнение трябва човек да изпише 101 документа, с което едва ли не убиват желанието на учителите да  помогнем на такива деца.

# 141
Стъпките са няколко и доста тежки и както annysy вече е писала свързани с много допълнителни документи. Като за начало обща подкрепа в зависимост от индивидуалните потребности на ученика до три месеца мисля, след това ако няма напредък допълнителна подкрепа и всичко със съгласие на родителите. Ако те не желаят напредък нищо няма да се случи.

# 142
Здравейте!
Тази година ще съм 4 курс, специалност НУПЧЕ.
Нито един директор до момента не ме е одобрил за започване на работа, искат завършено образование и стаж.
От университета ни казаха, че можем да преподаваме, те ни издавали някакъв документ, с който можем да работим, стига директор да пожелае да ни назначи. Аз такъв не съм намерила, не знам къде е истината. Всички ми казват, че все пак не сме дипломирани педагози, не сме изучили всички методики и че нямаме учителска правоспособност без диплома.
Според мен  също нямаме право да работим като учители.
Здравейте, дами!
Имаш право да работиш, но се водиш нередовен учител и според вътрешния правилник на училището заплатата ти е на 80 или 90%. Издава ти се уверение от университета, че все още учиш и ти предстои да се дипломираш. Аз започнах да работя по заместване още от 2ри курс, а вече в трети курс като бях имах късмета да си намеря постоянна работа. След като си взех държавните изпити отново представих уверение от университета, че вече съм завършила и семестриално и съм издържала държавните изпити и тогава ме направиха редовен учител.

# 143
Днес някой има ли проблем с влизането в Школо?

# 144
Сега влязох, няма проблем.

# 145
  • Пловдив
Помни ли някой предишни години кога от МОН пускаха официалния график на учебното време?

# 146
  • Пловдив
Защо имам спомен, че вече е  пуснат?

# 147
  • Пловдив
В сайта на МОН в графа Ваканции все още стои миналогодишният. В проекти на документи има предложения за тази година вариант, но все ми се струва, че вече трябва официално да го публикуват.

# 148
Здравейте, ако в СДК "учител по..." се напише номер на дипломата ми степен проф. бакалавър, проблем ли ще е когато завърша и магистратура след това в същото направление? Казано по друг начин, има ли значение дали сега си взема квалификацията или е по-добре след магистратура?

# 149
Колеги, какви иновации вкарвате в модулите при втори гимназиален етап?

Общи условия

Активация на акаунт