Професия учител - 12

• 52 872
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!При диференцирано заплащане лично учителя ли попълва своята карта?В кои случаи могат да му я попълнят колеги?Ако учителя не го устройват дадените точки, какво може да направи? Благодаря на отзовалите се!

# 346
  • Пловдив
При нас всеки учител си попълва картата с молив. После картата сее преглежда от комисия, която ако има нужда коригира точките. Минава и през директора ако не  е бил с комисията и после се връща за омастиляване. Тогава ако има възражения се обсъжда отново с комисията и директора.

# 347
Аз от няколко години работя на едно и също място и така и не съм си виждала картата.

# 348
При нас всеки учител си попълва картата с молив. После картата сее преглежда от комисия, която ако има нужда коригира точките. Минава и през директора ако не  е бил с комисията и после се връща за омастиляване. Тогава ако има възражения се обсъжда отново с комисията и директора.
Да речем,че и тук е така.Каьуса обаче е друг-колеги попълват картата,учителя не е съгласен с точките, които са му дали и тогава какво? Въпреки,че картата е подписана,може ли да се оспори?

# 349
  • Ямбол
Аз от няколко години работя на едно и също място и така и не съм си виждала картата.
Как така? Не се ли подписваш на картата си. Това е задължително.

При нас всеки получава карта и сам си слага точки. След това комисията разглежда всяка карта в присъствието на съответния председател на МО, който може да защити ако някой от комисията иска да отнеме точки. От скоро в постоянната комисия са и председателите на синдикатите, та и там имаме защита. Като цяло рядко намаляваме точки.

Скрит текст:
Да речем,че и тук е така.Каьуса обаче е друг-колеги попълват картата,учителя не е съгласен с точките, които са му дали и тогава какво
? Въпреки,че картата е подписана,може ли да се оспори?
Може, от наредба 4:
Цитат
(4) Лицата, които не са съгласни с дадената им оценка на резултатите от труда, могат да
подадат писмено възражение ,в което да посочат мотивите за несъгласието си соценката.
(5) Възражението по ал. 4 се подава до председателя на комисията по чл. 27, ал. 2 или ал.
4, съответно до директора- в случаите по чл. 27, ал. 1 и 3, в срок до 3 работни дни от датата, на
която оценяваният се е запознал скартата си за оценка на резултатите от труда.

# 350
Как така? Не се ли подписваш на картата си. Това е задължително.

При нас всеки получава карта и сам си слага точки. След това комисията разглежда всяка карта в присъствието на съответния председател на МО, който може да защити ако някой от комисията иска да отнеме точки. От скоро в постоянната комисия са и председателите на синдикатите, та и там имаме защита. Като цяло рядко намаляваме точки.

Скрит текст:
Да речем,че и тук е така.Каьуса обаче е друг-колеги попълват картата,учителя не е съгласен с точките, които са му дали и тогава какво
? Въпреки,че картата е подписана,може ли да се оспори?
Може, от наредба 4:
Цитат
(4) Лицата, които не са съгласни с дадената им оценка на резултатите от труда, могат да
подадат писмено възражение ,в което да посочат мотивите за несъгласието си соценката.
(5) Възражението по ал. 4 се подава до председателя на комисията по чл. 27, ал. 2 или ал.
4, съответно до директора- в случаите по чл. 27, ал. 1 и 3, в срок до 3 работни дни от датата, на
която оценяваният се е запознал скартата си за оценка на резултатите от труда.
Не, мен ми се е искало да я видя, но никой не ми я давал. Какво остава за подпис.

# 351
  • Пловдив
При нас в комисията са председателите на МО, главните учители и председателите на синдикатите. И директорите.
Намаляме точки ако някой си е оценил неща, които никога не е правил. Примерно една от точките е по-голям клас 23+, някой с 20 деца си дава точки за това. Или да речем как подготвя сам презентации, а той не знае от къде да си пусне лаптопа и от този род.

# 352
Благодаря на всички!Явно в този случай всеки си прави каквото си иска и смисъл да се оплакваме няма!

# 353
  • Пловдив
При нас намаляваме точки, ако някой е отбелязал, че е защитил ново ПКС, а то му е от преди две години. Или си е писал, че изготвя програми по ИУЧ/ФУЧ, докато по неговия предмет изобщо няма часове по разширена/допълнителна подготовка.

# 354
  • Пловдив
Да, това имам предвид, намалят се точки, когато е попълнено некоректно.

# 355
Здравейте!
В моето училище искат всеки учител да има два часа седмично консултации с ученици и един час седмично втори час на класа за консултации с родителите. Задължително е да сме в училище независимо дали имаме уговорена среща с ученик или родител.
Въпросът ми е тези три допълнителни часа на седмица заплащат ли се? Ако да - по колко?

# 356
Втори час на класа при нас се заплаща, но честно казано не знам точно по колко, не съм обръщала такова внимание във фишовете. Консултациите - не. Но то така или иначе реално почти не се случва да имаме такива в начален етап.

# 357
Аз съм прогимназия.
Значи вися два пъти по 40 минути благотворително в училище... 😀

# 358
  • Пловдив
И в началния висим.

# 359
  • Пловдив
Втори ЧК ми се струва, че от януари при нас май е към 50 лева, но трябва да видя фиш. Консултации имаме веднъж седмично - никой не ни иска да са в два дена.

Общи условия

Активация на акаунт