Подготовка за малкия човек - тема 14

• 43 518
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
Чери блосъм, не претендирам эа правилност, но ми се струват малко бодитата. Представи си, че трябва да смениш и 4те налични бодита в рамките на един ден. Не бих била с абсолютния минимум. Също си представи, че бебето харесва или му е ок само с боди с дълъг ръкав? Тогава имаш само две. Естествено можеш да купиш веднага нови, но си е стрес. По-добре повечко, но по-евтини, но да са в наличност и да не търчиш по магаэини или да чакаш пратки и да трябва да переш постоянно. Също така раэхпдите эа прането ще са много повече от теэи да още няколко бодита.

п.с. Аэ съм в групата на преэапасяващите се и не съм най-добрият пример, но съм вэела 6 бодита с дълъг ръкав, эащото иэхождам от това, че моето бебе ще ги предпочита, а и эащото эимата при нас си е хладно, 5 с къс ръкав, предимно эа спане да не се претопли в чувалите. И всичките са междинен раэмер 50/56 или са ,,растящи". От раэмер 62 съм вэела само с дълъг ръкав эасега, но ще има и с къс.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 17:38 от snowwhite12

# 586
Дрехите са малко. Още повече щом нямате сушилня. Ако бебето връща мляко ще се налага да сменяте дрехите. При нас памперс никога не е пропускал, но не се знае при вас как ще е.
Шасито на моята количка дойде с 2 дъждобрана (за коша за новородено и за лятната седалка). Ползвах ги много (особено този за коша). Цяла зима бяхме навън, без значение какво е времето. При мъгла и много силен вятър го слагах.
Купих си чанта, зимен чувал за лятната седалка, комарник, чаша и чадър. Само чантата и чувала ползвах. Останалите бяха абсолютно безполезни. Бих ползвала чашата, но мястото й беше зле измислено.
Одеала имах сигурно 15. Не съм се замисляла за материите. Ползвах според времето навън.

# 587
Дрехите са много малко. Особено за зима и без сушилня. Моето бебе първите 2 месеца връщаше доста мляко на всяко хранене, преобличах я често, а нощем имахме драма с памперсите. Поне по 2 - 3 бодита на ден си сложете.
За количката, аз лятото няма ден да не съм била без комарник. Имаше ужасно много комари, голямата ми дъщеря беше брутално нахапана въпреки, че е на 7г и смених 5 вида репеленти. Затова не рискувах с бебето. Поставка за чаша имам в комплекта на количката, не съм я ползвала, дъждобран ползвах 1 път.
Одеало/пелена памучна, плътна е ок. Все пак количката има покривало, а детето ще е и с яке/ескимос.
За коритото ползвам жезлонг, но не пластмасов, а текстилен. Удобен е на бебето и на мен.
На Биодерма водата е чудна за гънките под гушата и памперс зоната. Особено под гушката в първите месеци с къпането трудно се почистват. Аз почиствах с тампонче през деня, също за очите и лицето.

# 588
А за новородено бебенце всъщност трябват ли някакви играчки?😏

# 589
  • Германия
А за новородено бебенце всъщност трябват ли някакви играчки?😏

Не

# 590
Моето бебе беше с рефлукс и на ден често сменях по 10 ката дрехи. Така че и на мен ми се струват малко дрешките.

За одеялцето - аз харесвам от мерино, ползвам едно от моя бебешки период даже Grinning Доста демоде на вид, но много, много меко. Не запарва като полиестера, бебето не се претопля като го напече слънцето, а когато е студено топли много. По-добре едно такова, отколкото 5 различни поларени/полиестерни.

# 591
  • Пловдив
Комарник и дъждобран изобщо нямам. Поставка за чаша си взех чак сега, малката като стана на година. Чадър също нямаме.

Нашата пък изобщо не повръщаше, не е пропускал почти памперса и пералня за нея пусках веднъж на 10 дни, докато се съберат дрехи.
Имахме към 8-9 панталона, 10 бодита с къс ръкав и 3-4 с дълъг.

Одеало от мерино вълна и аз ползвах много миналата зима. Много топли.

За новородено никакви играчки не са ми трябвали. Чак като беше на 2-3 месеца взех да я слагам на активната гимнастика.

# 592
Да попитам използвали ли сте ръчно плетено одеалце от мека вълна? Как го перете, може ли да се глади?

# 593
Да попитам използвали ли сте ръчно плетено одеалце от мека вълна? Как го перете, може ли да се глади?
Програма за вълна на пералнята или на ръка, като оставите да се отцеди добре. Не се глади.

# 594
  • София
Момичета, аз само да побутна моето питане за бебешката кошарка, няколко страници по-напред е. Дали някой е ползвал такава?

# 595
Здравейте, момичета, влизам с поредните въпроси като first time mom Simple Smile

1. Според вас какви аксесоари към количката е добре да взема за октомврийско бебе? Засега съм решила да взема дъждобран за зимния кош, държач за шише/чаша и евентуално за летния кош комарник? Според вас има ли нужда от него?

2. Имам 2 памучни одеялца, но доста тънички, както и една олекотена завивка за количка, но пак тънка. Какво по-дебело одеяло да взема, от какъв материал? Гледам много готини пухкави одеяла от полиестер, но това ок ли е за новородено? Одеялото ще го ползвам само навън. За спане вкъщи съм взела чувалчета.

3. От вашия опит каква ваничка/корито е най-удобно? Със сигурност искам да е със стойка. Кое е важно за една ваничка за да е удобна - анатомична ли да е или с някаква приставка и каква? Моля, споделете от кои сте доволни.

4. Купила съм мицеларна вода на Биодерма и сега се чудя за какво мога да я ползвам при хигиената на бебето? Не ме съдете Simple Smile, малко необмислено я поръчах и нея, а сега не знам за какво точно е удачно да е ползва.

5. Колебая се дали ще ми стигнат следните дрешки в размер 56:
- 2 бодита с дълъг ръкав
- 2 бодита с къс ръкав
- 2 ританки
- 4 ромпъра
- 1 пухен гащеризон
Виждат ми се много малко, нямам сушилня също така. От 50 размер съм взела само 1 боди и 1 ромпър. От 62 имам няколко, но те са за по-натам при всички положения.
Май е добре да взема още поне толкова от всичко, нали?

Май е това засега Simple Smile

За количката аз съм спортен тип и постоянно ходехме, затова бях взела поставка за чаша, дъждобран и един летен комплект на който си лежеше и мисля, че му беше по-удобно.

Одеала използвах три за навън най-много две памучни от по-тъничките, а мама ми беше изплела едно от бебешка мерино вълна и беше повече от уникално! Перс го на ръчно и давам на мама да го глади.

Аз използвах анатомична ваничка със стойка. Имаше грапавко и беше много удобно, защото на един месец се обръщах наливах си вода и не се притеснявах, че ще се удави. Сега за първа седмица го слагам седнал и пада голямо пляскане, голяма радост!

Като дрешки моето бебе беше март и имаше:
8 бодита с къс ръкав
5 комплекта от блуза с дълъг ръкав и ританки. За мен това беше най-удобно. Махам ританките и сменям памперса. Три от тях жега комплект с ръкавички, лигавниче и шапчица, а едно ит тях за ръкавите бяха пришити ръкавички.
2-3 гащеризончета от по тънките
4 бодита с дълъг ръкав(две от които ползвах за дневно облекло и останалите за пошамка. Беше много удобно.
2 чивта обикновенни ританки.
2 пижами с дълъг ръкав.
Спален чувал ползвам от сега 5 месеца. Исках да започне да се върти, но лятото беше много топло.
1 суитшърт.
Аз му давах само играчка тип парцалче и биберон.
Късмет!

# 596
  • Beyond the stars
За да не преповтарям - аксесоари за количката - допълнителен сенник за зимния кош взехме, че слънцето ниско и печеше много в очите. И раницата за количка ми беше доста по-удобна, и сега се ползва за вечер при баба или за пътувания кратки.

За играчки - въртележка за над леглото, нещо тип за приспиване с музичка и бял шум.

# 597
Играчките съм ги оставила эа по-натам като/ако рабера пола,  нищо че съм 26 г.с. Сега съм вэела само едно мече с муэика эа приспиване, но ще купя от онеэи кърпи играчки като энам момиче или момче е. Също съм си набеляэала нещо эа количката.

Не е точно играчка, но съм вэела и едно агънце, което става на топлеща въэглавничка като се напълни с гореща вода, дълго е около 60 см и се слага на корема примерно при колики или се гушва, эа да облекчи. :Д Колко ще влеэе в употреба не энам, но аэ вече го пробвах при проблем с ухото и е супер готино, предполагам и бебето ще го хареса.

# 598
  • София
Аз започнах с 5 бодита къс ръкав, 5 - дълъг ръкав, 3 пижами/гащеризони цели с цип, 3 броя ританки, 1 цяло боди на Angel baby и един комплект боди и панталонки от Шушулка, спален чувал 1 (Angel Baby), 1 одеало памучно  и 1 чувал от софтшел от Шушулка за навън. Априлско ми е бебето. Дрехите ми стигнаха идеално за месец и половина. Бяха размер 56. Сгъвах ръкавите в началото. Без сушилня сме у дома.

А междувременно  започнаха да валят буквално подаръци. Даже някои не можах да ги сложа, защото не бяха подходящ размер в сезона, за който бяха предвидени. Питка не сме правили на 40 ден, но направихме градинско парти когато бебето стана на 3 месеца - заляха детето с играчки и какво ли не. 

За следващото бебе, ако има такова,  мисля че нищо няма да купувам. Цветовете на повечето неща са унисекс, изобщо не съм гледала дали нещо е за момиче или момче и детето до появата на подаръците нямаше пукнато розово нещо.

# 599
В случай, че на някоя мама ще бъде полезно - от днес до неделя включотелно има намаления в сайта на Petit Bateau (от 30% до 60%). Пропуснах да отбележа - в българския сайт не виждам намаления, но в английския и немския има такива, съответно с доставка във Великобритания и Германия.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 15:16 от MulberryW

Общи условия

Активация на акаунт