Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 602
  • 799
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Минавам да се отчета и оплача. Пих Витекс горе-долу редовно. Не усетих физически симптоми, обаче нещо се сдухах. И ми дойде 10 дни по-рано. И по-обилно.

# 361
  • София
На този етап не е потвърдена връзката между ваксините и промените в менструалния цикъл. Такава възможност тепърва ще е обект на изследвания. Например, организацията на националните здравни институти на САЩ ( NIH) е предоставила фонд от 1.67 милиона долара за тази цел. Менструалният цикъл представлява много сложен механизъм, който е изключително индивидуален за всяка жена и се влияе от множество фактори. Наличието на голям брой персонални истории за нарушения в цикъла след ваксиниране все още не е научно доказателство. А и според повечето докладвани случаи става дума за кратковременни отклонения.

Аз лично смятам, че покрай пандемията всички станахме хиперчувствителни по отношение на собственото ни здраве и сме склонни много повече отпреди да се вглеждаме и в най-малките промени. С това не искам да омаловажа притесненията, но ме безпокои, че е възможно много жени да изпитват колебания дали да се ваксинират, при положение, че рискът за здравето при заразяване с ковид е доказано многократно по-голям.

Днес ми е последният ден с Примолута, от утре го спирам и ще чакам да ми дойде. Докторът ме увери, че би трябвало този път да е нормално кървенето.

# 362
  • в кукувиче гнездо
Добър гинеколог в София- Мажена Панова в Света София на бул. България. Работи с едно много младо момиче, което е изключителен професионалист. Краят на август отидох на контролен преглед, след като за първи път в живота ми , на 46 съм, ми дойде два пъти за един месец. Първият път, на датата си започна кървене без да съм имала никакъв ПМС и болки, което изобщо не е характерно за мен. На 5-6 ден, когато трябваше да спре изобщо не спря и пих калций с витамин С, за да го спра. Спря. И седмица по-късно си дойде юнашката със всички болки и дискомфорт. Бая се притесних.
Прегледът при д-р Панова мина по следния начин - първо на магарето за микробиология и цитонамазка, влезе бая
навътре в канала с четчицата, усети се не особно приятно. После вагинален ехограф, прегледът продължи близо 20 минути, накрая вече бях откачила с това желязо между краката. Подробно огледа яйчници, матката, обясни подробно всичко. Имам миомен възел, малък, 3 на 4 на предна стена, предположи, че от това е дошъл цикъла два пъти. Всико друго беше наред. Когато излязоха резултатие ми ги прати веднага по вайбър. Не помня от кога не съм била ПАП I група. Като видях не повярвах на очите си. И това срещу 80 лева. Клиниката работи със здравни фондове.

# 363
здравейте момичета,
има ли и при вас следното
пукане (не скърцане) на всички стави, не е болезнено. просто си пукат при обикновени ежедневни движения
например китка, ключица, лакът, колена, глезени, тазобедрена и т.н..
преди няколко години ходих при ортопед и според него ставите ми са си просто халтави. препоръча стягане на мускулите, за да помогне това на ставите
напоследък пак се замислих над това пукане, защото ми се появиха други проблеми Sad

# 364
На мен са ми така и
получих същия съвет, заздравяване на мускулатурата

# 365
  • 1st floor
С Астра съм ваксинирана. Четох, че е възможна такава реакция след всяка една ваксина. Имаше и научно обяснение с формирането на имунитет и участието на хормоните. Ако намеря материала, ще го постна. Обяснено беше, че е временен ефекта, не е опасен и няма отношение относно евентуален бъдещ стерилитет.

# 366
  • Варна
И аз съм с Астра Зенека и въпросът дали да се ваксинирам не е стоял никога пред мен. Направих го веднага щом ваксините станаха достъпни за простосмъртни. Ако знаех обаче за тоя страничен ефект щях да взема мерки предварително.
Относно скърцането на ставите и аз го имам. Омега 3 читава и движение и спират да скърцат.

# 367
  • София
С АЗ съм, никакви промени в цикъла нямам. И след прекаран Ковид нямах промени, ако има значение.

# 368
  • София
Аз съм с Янсен. Не намирам връзка на ваксината с цикъла ми.

# 369
  • тук и там
Да се отчета и аз. С Пфайзер, нищо различно от преди.Цикалът ми стана дълъг, едва го издържам, но това след спиралата, а не след ваксината..

# 370
Ваксинирана съм през март и април, цикъл тази година съм имала три пъти, последно през юли или през август, 46 г. Пих мака почти месец, спрях я в понеделник, вчера зацапа и до там. Когато започнах да пия мака, гърдите ми станаха подути и болезнени, все още са така. Последната година качих доста килограми от липса на движение и прекаляване с въглахидрати, основно около корема. Всички изгледвания, които правих преди половин година, бяха в норма. Имам няколко миоми, от двама лекари са преценени по различен начин: "Кога ги махаме" и "Няма нужда да ги пипаме". Изпих и една опаковка Ентеросан основен, прочетох за него в темата. Чудя се да купя ли нова, но не разбрах имаше ли някакво действие или само го пия за свое успокоение, че правя нещо.
Колко време могат да се пият добавки като мака и витекс?

# 371
Днес ми е първи ден от цикъла. Замаяно ми е, сякаш ми се вие свят. Все още не е силно кръвотечението и няма да е от него. Кръвното ми е 140/90. Аз по принцип съм на хапчета за кръвно. Освен, че ми беше малко по-нервно, други симптоми на ПМС не съм имала. Този път ми дойде на 28-мия ден, но се е случвало и на 25-26. Този месец не съм пила Витекс и Прим Ойл.

Притеснява ме замайването. На какво може да се дължи? Преди шест месеца пак ми се случи…

# 372
Замайването е от хормоните-дали излишък или недостиг и на кой, не мога да кажа... Аз през месец съм така и понякога е много силно..
Друг път пък имам направо втрисания и все ми е студено(преди или след цикъл)... Изобщо, много меща се появяват

# 373
Мен също много ме втриса преди да ми дойде, общо взето по това си познавам че е близо. Втрисане вечер и потене през нощта. Втриса ме и по време на М, в момента съм вече след и пак ме втриса. А замайването може и да е от кръвното. Моето също около цикъл е 140/90 и също съм на хапчета. Вчера ми беше последен ден и пак ми беше 140/90. Това си е малко височко кръвно.

# 374
  • София
Мен също много ме втриса преди да ми дойде, общо взето по това си познавам че е близо. Втрисане вечер и потене през нощта. Втриса ме и по време на М, в момента съм вече след и пак ме втриса. А замайването може и да е от кръвното. Моето също около цикъл е 140/90 и също съм на хапчета. Вчера ми беше последен ден и пак ми беше 140/90. Това си е малко височко кръвно.
Това с кръвното се получава обикновено от задържането на вода около и в цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт