Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 570
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Ваче, на приятелка сина май датчанка ще взима, та, инфо по нататък ..  😏😸

# 76
О, аз далеч не съм голям фен на чуждоземските половинки - имам много приятели с такива връзки в семействата си. Няма добра комуникация, и това си е проблем за нас вечно бърборещите и споделящи  българи.
Не съм чувала нищо за чия. Обичам я, макар че си давм сметка че доста време не съм хапвала. Иначе имаше период, много я ядях. Моят дневен режим включва предимно жива храна ( силно повлияна съм от книгите на Милен и Ади, както и от Емзимния фактор). През деня и сутринта плодове обилно, вода и чай, вечер - вариво направено на пара ( кипвам вода, пускам варивото, гася котлона, и чакам да си поеме водата). Използвам киноа, амарант, булгур, елда, просо, сварен нахут, червена леща.  Към това добавям прясно нарязани или настъргани сезонни зеленчуци. Това е  много вкусно, а с малко зелени маслини и парче сирене си е направо деликатес. А за останалите в семейството е салтата  за вечерта.

# 77
  • София
G..D.., не хапвате ли месо? Звучи вкусно това. Аз съм всеядна и еднакво с пържолите обичам всякакви постни манджички, особено лятно време.
Леми, ще споделиш за датчанката Simple Smile

# 78
Гледам да не ям месо. Дето се вика направо не ям. От всичко изчетено оставам с убеждение- колкото по малко месо, толкова по добре. Същото важи и за млечните. Абе с две думи - несериозно е на тази възраст и с тези изменения да се продължава живота както преди. Промяна иска, и то сериозна. Така както се променяме ние, така трябва да се променя и всичко останало- начин на хранене, спорт , почивка, че и гардероб ако щете....

# 79
  • София
Да, със сигурност трябва промяна. Аз пък от опит досега съм се убедила за себе си, че колкото по-балансирано и разнообразно ям, толкова по-добре се чувствам. Разбира се, гледам да държа на минимум въглехидратите, но и смятам, че те са полезни и не бива да се елиминират съвсем. Трябва да се елиминират бързите. Вкусът ми се насочва към средиземноморската кухня. Признавам, че изобщо не си падам по екзотиките като киноа, чия и пр. дето не са традиционни по нашите географски ширини. Аз лично трябва да почна отново да спортувам, че все нямам време. Но пък и не съм седнала да седя. Тичам непрекъснато с малката да я водя по занимания. Нямам ден да не навъртя 10 000 крачки.

# 80
Аз имам опит в изключването на цели видове храни, и вече съм на мнение, че не е добра идея за постоянно. Животинският протеин и калция от млякото и месото, нищо не може да го замени, а са много важни за остеопорозата, и не само.

# 81
  • Варна
Ох.....аз съм месоядна гад по принцип,но преди почти два месеца направих едно 20 дневно гладуване по Ковачева със захранване след него. Млечните ги включих горе долу,но с месото не ми се получава. Просто не ми се яде и толкова. Нямам намерение да ставам вегетарианка,но не мисля и да се насилвам. Пия омега и още една добавка за нормализиране на хормоните,която уж се грижи и за остеопорозата.

# 82
Коя е добавката?

# 83
Аз обичам много кисело мляко и домати... Едно от двете явно ми качва килограмите, колкото и странно да звучи, месо не ям...

# 84
  • Варна
Не е само от вида на храната,а и от количеството и. Не искам да кажа,че някой преяжда,но след определени години организмът просто няма нужда от толкова много храна.
Добавката,която пия е Фито 40,но не съветвам никой да я пие на своя глава. При мен е част от цяла програма имаща за цел нормализиране на хормоните. Отърва ме от вълните и другите 'красоти'.

# 85
На мен ми звучи странно, дори и да имаш някаква непоносимост, едва ли ще има чак такова качване на килограми от домат или мляко. 🤔
Аз нали спрях сума ти храни тази зима, е, отслабнах с 3 кила, но само защото почти нищо не остана за ядене, и си ходех все гладна.
За мен не от месото, а от въглехидратите и небалансираното меню се качват килограмите.

# 86
  • София
Аз съм ЗА чуждоземните половинки:))
Мъж ми е швед, прекрасен е, освободен, научил ме е на толкова много и още ме учи, а е само на 31…шведите знаят как да го живеят живота, и са безстрашни, спокойни, позитивни и големи оптимисти. Той ме извади от жестока депресия и съм много благодарна, че го срещнах❤🔥

Килограми се качват на наши години от хипофункция много често. Бавен метаболизъм и оттам и на салати да караш пак се дебелее.
И аз съм в долната част на фт3 и фт4 и май без хормон няма да ги вдигна. Но съм с история на Базед и не смея да почна хормон😬

# 87
Аурора, какво стана с твоят хранителен режим, има ли подобрение?

# 88
  • София
Аурора, какво стана с твоят хранителен режим, има ли подобрение?

Много подобрение, махнах бетаблокера от 5 месеца не съм го приемала, а бях от 3 години на бетаблокер.
Ликьориш ми помага много за ниския кортизол сутрин и следобяд, както и за червата.
Пазя си режима без млечни и яйца. Хлебни си ям доста обаче, че ако и тях спра ще ми поникнат крила:))) към пшеница имах лека непоносимост обаче, не както към яйцата и млечните дето излезе на макс.
Закъснява ми цикъла, Карагьозив каза да търся причината при ендокринолог и че не е гинекологично. И аз я намерих, нисък кортизол, оттам нисък прогестерон…а за тея екстри виновна ми е хипофункцията. Тсх ми е винаги супер около 1.8-1.9…но фт3 е 2.60 (2.-4.40) и фт 4 ми е 12 (9-17)…

# 89
Много подобрение, махнах бетаблокера от 5 месеца не съм го приемала, а бях от 3 години на бетаблокер.
Ликьориш ми помага много за ниския кортизол сутрин и следобяд, както и за червата.
Брей, това си е сериозно подобрение.
При мен нямаше такъв ефект.
А какво е Ликьориш?
И аз мисля за още 3 месеца да повторя моят режим, налага ми се.

Общи условия

Активация на акаунт