Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 51 663
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
ТСХ го знам.
За половите ми е въпросът. Естардиола е висок...

# 61
  • Пловдив
ТСХ го знам.
За половите ми е въпросът. Естардиола е висок...
не го видях, щот няма Висок отбелязано отстрани и нямам представа...

# 62
  • София
точно такъв естрадиол говори за зф, но не винаги е това.
може да се разбере дали е това само с преглед.
може да е и много ранна овулация, в такъв случай пък се случва подраняване на цикъла.

# 63
  • Бургас/Пз
точно такъв естрадиол говори за зф, но не винаги е това.
може да се разбере дали е това само с преглед.
може да е и много ранна овулация, в такъв случай пък се случва подраняване на цикъла.
Много се извинявам за въпроса, но какво е "зф"??

# 64
задържан фоликул

# 65
  • Бургас/Пз
Много благодаря Simple Smile

# 66
  • София
Малко по- високите дози естрадиол отговарят за младеенето в тази възраст. Така знам аз. За това и един мамолог ми е дал лист с предписания- задължително ленено семе и чия всеки ден. За сега само чия(тя е за прогестерона) приемам.
В какво съотношение се приемат и по кое време на деня?Благодаря.

# 67
Когато и както искате. Както ви е сладко. Дори се сещам, че има тахан с ленено семе.

# 68
  • София
Малко по- високите дози естрадиол отговарят за младеенето в тази възраст. Така знам аз. За това и един мамолог ми е дал лист с предписания- задължително ленено семе и чия всеки ден. За сега само чия(тя е за прогестерона) приемам.
С чията да внимава, който имат таласемия. Натрупва много желязо.

# 69
Я, това е много интересно. Може въпросът ми да е тъп, но при това положение чията може ли да се твърди, че вдига желязото, хемоглобина?

# 70
  • София
Я, това е много интересно. Може въпросът ми да е тъп, но при това положение чията може ли да се твърди, че вдига желязото, хемоглобина?
Имам близка приятелка с таласемия и тя ми е казвала това. Чията вдига желязото в кръвта, но при хората с таласемия то не се натрупва където трябва, защото нещо е бъгнат нормалния механизъм. Та се получава насищане в кръвта и в същото време нисък хемоглобин. Това ми е казвала тя. И тя е хапвала така чия без да го знае, ама после е разбрала и сега не консумира. За да се усвои желязото, трябва вит. Б12. Ако ти липсва, и да приемаш желязо няма да има ефект. При хората с таласемия също е нисък Б12. Разбира се, всичко това го разказах като пълен лаик. Хубаво е, който е заинтересован да прочете повече по въпроса. Simple Smile

# 71
Благодаря.

# 72
Аз съм с таласемия. Имам много еритроцити, но малки и с намален обем. Скороста им е бавна, също така.  Нямам това насищане с кислород, което е нормално. В еритроцита се  е намествал вируса на маларийния комар и ги е пръскал, при което хората са измирали от малария. За да се защити, човешкия геном е мутирал  - намалил е обема, за да не прониква в него, направил го е недостъпен за маларийния комар. Така се е спасил от маларията.
Хемоглобина ми никога не е бил твърде нисък, неизвестно за мен защо. Дори сега е около 140 -, имайки предвид, че нямам месечни кръвозагуби. Малкия ми син е със същия синдром, и неговия хевмоглобин не е кой знае колко нисък, около 130 е, но и двамата често често въздишаме дълбоко, за да се насищаме с кислород.  На ПКК  вееднага се вижда разликата в три стойности.  Иначе сме здрави и устойчиви на заболявания. Хематоложката която откри този синдром у нас ни предупреди да внимаваме един ден като се жени, да си търси жена на север, където не се срещат хора с такава мутация. Тя е характерна за средиземноморските народи, където е вилнял най много вируса на маларийния комар.  И ние го изпратихме да учи на север Simple Smile. Ся, дали ще докара от там булка... Божа работа. Но ще има изследване при всички случаи.

# 73
G..D.., просто кандидат снахата трябва да се изследва за таласемия, не е нужно да е от севера. 😏

# 74
  • София
G..D.., просто кандидат снахата трябва да се изследва за таласемия, не е нужно да е от севера. 😏
Абе сега.. ти пък... може да са по-свестни северните булки Simple Smile Нека си доведе момчето Wink
G..D.., моята приятелка няма нищо общо със средиземноморието, поне не в близките поколения. Мисля, че и синът ѝ има също, открили са й го при бременност. Тя дори се бъзикаше, да казват бабите тайните и да ходи да си търси наследствената вила в Гърция Simple Smile))) Кажи вярно ли е това за чията, ти си чела със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт