Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 253
  • 799
  •   1
Отговори
# 390
Някой има ли вълни без изпотяване.
Просто последните десет дена посреднощ изведнъж ми става ужасно горещо, все едно ми се е развалил регулатора на телесната температура. Цялата сякаш горя, дюшекът под мен е врял. Буквално няколко минути и след това изведнъж край. Даже ми става студено. И така два три пъти. Освен това понякога  имам и сърцебиене в тези моменти, а съм пила хапче за кръвно на лягане. Не се потя както миналата година при вълните, да съм мокра. Да кажа че преди няколко месеца правих хормони на щитовидна, ехо, всичко ми е в норма. Случвало ли ви се?

# 391
Някой има ли вълни без изпотяване.
Просто последните десет дена посреднощ изведнъж ми става ужасно горещо, все едно ми се е развалил регулатора на телесната температура. Цялата сякаш горя, дюшекът под мен е врял. Буквално няколко минути и след това изведнъж край. Даже ми става студено. И така два три пъти. Освен това понякога  имам и сърцебиене в тези моменти, а съм пила хапче за кръвно на лягане. Не се потя както миналата година при вълните, да съм мокра. Да кажа че преди няколко месеца правих хормони на щитовидна, ехо, всичко ми е в норма. Случвало ли ви се?
Имала съм и от едните ,и от другите вълни - без и с изпотяване.
Мисля, че тези с изпотяване са по-тежките - за да се стигне до изпотяване, явно точката на прегряване е по-висока и затова мозъкът вкарва в играта изпотяването - за да се охлади тялото.
При мен в последните месец- два се появиха вълни с изпотяване, но не само нощни, а и през деня. И увеличен пулс към тях - като го усещам като туптене в някакви части от тялото. И разбрах, че до този момент само съм си мислела, че имам вълни - били са "вълнички", с леко затопляне около кръста.
Дадоха ми ХЗТ за 3 месеца, евентуално да рестартира пак организма. На 46 съм.
Като връщам лентата какви симптоми на предменопаузата съм имала в последните няколоко години, си давам сметка, че тези досега са били напълно търпими, обаче тия вълнища, които ме нападнаха последно, не се търпяха.
Също така, има периодичност при вълните,  такава информация срещам на много места в нета, със засилване през есенния сезон.

# 392
  • Бургас
Анемията нормална ли е за нашата възраст, направих си изследвания
Хемоглобин 107 (>115)
Желязо 3.30 (6-26)
ЖСК 81.20 (47-77)
Феритин 2.78 (4.63-204)
Личната ми каза да пия 1 месец таблетки желязо и ще изследвам пак

# 393
Анемията нормална ли е за нашата възраст, направих си изследвания
Хемоглобин 107 (>115)
Желязо 3.30 (6-26)
ЖСК 81.20 (47-77)
Феритин 2.78 (4.63-204)
Личната ми каза да пия 1 месец таблетки желязо и ще изследвам пак
Карахте ли Ковид?

# 394
  • Бургас
Нямам официален ПСР, но август прихванах вирус от сина ми, той ходи на наколко дискотеки в Созопол и лепна нещо, домашните тестове ни бяха отрицателни, а и сме ваксинирани, но имахме ужасен гърлобол и хрема, тогава бях убедена, че не е ковид, но сега мерих антитела - 46486 Au (при протективен титър 1050) и 6601 Bau (при норма 7.1) и личната каза, че съм изкарала ковид 100 процента
Но хемоглобинът ми беше нисък и миналата година, сега се наканих да си направя пълния пакет за Анемия в лаборатория Рамус

# 395
_re_ge, аз такова нощно сгорещяване имам от десетина години насам. Сега съм на 44. Според мен проблемът е в матрака!!! Изпотяване по-рядко ми се случва, но и за там сякаш си имам логична причина - аз съм ужасно зиморничава и си лягам по това време на годината с дебели чорапи. През нощта ми става топло и ги махам.

През деня не съм забелязала да ми става топло.

Аз след замайването в първия ден от цикъла получих страшно кървене този път. Не знам дали има връзка със замайването - то беше преди да се е засилило така кървенето. И през деня, и през нощта беше ужас. Чак се притесних. Добре, че при мен на втория ден намалява, а на третия съвсем спира.

Анемия може да се получи от обилно кървене.

# 396
Анемията нормална ли е за нашата възраст,
Не мисля.

# 397
Нямам официален ПСР, но август прихванах вирус от сина ми, той ходи на наколко дискотеки в Созопол и лепна нещо, домашните тестове ни бяха отрицателни, а и сме ваксинирани, но имахме ужасен гърлобол и хрема, тогава бях убедена, че не е ковид, но сега мерих антитела - 46486 Au (при протективен титър 1050) и 6601 Bau (при норма 7.1) и личната каза, че съм изкарала ковид 100 процента
Но хемоглобинът ми беше нисък и миналата година, сега се наканих да си направя пълния пакет за Анемия в лаборатория Рамус
И аз по същия начин, няколко месеца след Ковид бях с постоянна летатгия и итпадналост и се оказах с повошен ТСХ и нисък феритин.
Затова си ги вижте.Не съм само аз с такива оплаквания след болестта.

# 398
За анемията отговарям Не, този показател не е нормален, Освен ако  това не са ви нормалните показатели за хемоглобин по принцип. В смисъл в тези граници са ви били винаги. Аз бях с такива и по-ниски показатели с десетилентия преди да си сложа Мирена. Имам и Мутация свързана с обработка на фолиева киселина и  всичко се наслагваше като кула . Във вашия случай Предполагам дефицит на нещо , бих заложила В12. Така че пакетът е добро решение.

Значи да се радвам че вълните са от по-леките. Аз съм на 53 ХЗТ за мен вече не се препоръчва. Да не забравя да благодаря на ДъДемон за линка към видеото. Изгледах две видеа на дамата с интерес. Разбрах защо ХЗТ е рисково за мен и какво се цели с прием на растителни естрогени. Както и че  добре че съм спряла след година приемът на Цимифугата ( Ремифемин )колкото и д ами беше ок с него.  Както и много ми е полезна информацията че периодът от две години в края на перименопаузата ( две години след пълно спиране) е ключов за това какви добавки ще приемаш и с това от кои по-нанатъшни старчески проблеми ще се предпазиш. Дамата лектор  е с невероятен речник и изглежда като медик с много опит.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 22:28 от _re_ge

# 399
_re_ge, моля, дай линк, нешо съм изпуснала аз.

# 400

Заповядай. На руски е , при проблеми с  езика съм нареща.

# 401
И аз съм изпуснала, мерси Реге.
Обаче не съм сигурна, че ще разбера добре всичко. Нямаше ли възможност за субтитри на български в Ютуб 🤔

# 402
  • Бургас
Хемоглобинът ми винаги е бил нормален, миналата година правих гинекологична операция за поставяне на слинг и тогава излезе малко под нормата, казаха ми че може причина да са кръвоизливи от цикъл, но аз нямам такива, цикьлът ми е скромен по 2-3 дена едва, в пакета за анемия има и фолиева - 6 (3.10-20.5) и В12 - 343 (187-883) горе-долу съм в норма

# 403
  • София
Аз в един момент се сдобих с нисък хемоглобин и желязо и вит. Б12. Може би при мен пада от глюкофажа, но всичко започна да се случва след 40 г. възраст, та не знам дали се припокриват едното и другото. Когато пия ферофолгама (желязо с вит. Б 12) се оправя. Хематолозите вдигат ръце, не знаели от какво е, била съм сред 20-те % хора, които имат желязодефицитна анемия с неясен произход. Сега периосично си пия ферофолгама и вит. Б12 и така... нямам кръвоизливи.
А с тоя ковид като чета вече имам чуство, че тестовете не го хващат хич. Масово народа е болен с хрема и гърлобол и после отр. тест. Мъжа ми е така сега, но след месец като си пусне антитела ще видим дали не се е сдобил с естествена бустерна доза на ваксината Wink За какво да се чакат ъпдейтите като може да се бустнем с делтата направо Wink Малкото дете също беше така, и нея ще тествам, че преди месец тя нямаше никакви антитела и ще си проличи.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 16:08 от Vache

# 404
То и аз от това видео разбрах доста неща... Даже се абонирах за канала и мисля, че и другите ще са интересни😁. Относно вълните без изпотяване-имам такива, и сърцебиене също.. Сърцебиенето не ецвинаги с вълните, понякогаце самостоятелен симптом😁, понякога имам доста неприятни прескачания, но тия работи сацвсе около МЦ или Ову. Аз нощем се потя около МЦ само зимата - необяснимо за мен защо.... Лятото на 40 градуса не

Общи условия

Активация на акаунт