Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 256
  • 799
  •   1
Отговори
# 405
И на мен ми хареса видеото. Все търся и чета по тази тема.
Аз все още нямам вълни. Потя се преди цикъл през нощта. Случва ми се да ми е топло когато на околните им е добре, но баш вълни, които описвате нямам и много ме плашат. Не се заблуждавам че ще съм от онези малкото жени, които никога не получават вълни. Просто още имам менструация. Когато спре съвсем вероятно тогава ще ме връхлетят.

# 406
Salii,
те идват и когато все още имаш менструация.

# 407
  • София
Тези вълни защо те плашат, Сали. Не са толкова гадни, ако си зиморничева като мен ще ти допаднат:))) шегувам се, чак да ти допаднат едва ли. Но не им се плаши.

# 408
Тези вълни защо те плашат, Сали. Не са толкова гадни, ако си зиморничева като мен ще ти допаднат:))) шегувам се, чак да ти допаднат едва ли. Но не им се плаши.
И аз съм зиморничава. При мен топлите вълни не са такъв проблем. Студените ме побъркват. За малко ми е топло, ок. Ами после?? Настава такъв студ, че ме втриса.

# 409
Много съм зиморничава. Сега преходния сезон е много труден за мен. Непрекъснато ми е студено, крака, ръце на лед. Иде ми да си облека зимно яке. Значи би трябвало да се справя с вълните😀

# 410
  • София
Тези вълни колко време преди да спре цикъла се появяват? Аз нямам, но ми стана интересно да дебна. Засега си имам редовен цикъл и овулация, само се скъси като времетраене кървенето, за сметка на това след него има доста дни зацапване. Напълно ме устройва, понеже преди бях пине 5-6 дни здраво кървене. Сега са само три обилни.

# 411
Още една вечер с вълни, днес вече с изпотяване. При мен е така като не може да ми дойде и не знам с какво да му помогна. Пия повече от седмица отварата от равнец турта и невен ежедневно както преди правех като ме залята вълните, обаче греда. Няма отпускане.

Клеми аз съм от три години с вълни, сега почна четвърта , още имам цикъл от дъжд на вятър на 53 съм. В началото бях на 49 беше по - леко - едно бързо зачервяване на лице деколте изпотяване на корени на коса буквално за минути и после отпускане. Прелюдия на вълни. Откак навърших 50 вълните станаха ужасТ. Четох че може да продължи и десет години. Приплака ми се.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 11:15 от _re_ge

# 412
Klemy, дано пък с теб се разминем с вълните. Ще дебна и аз. При мен също се скъси цикъла, вече е на около 25-26 дни, преди беше над 30, но си е обилен и със съсиреци.

# 413
  • София
Klemy, дано пък с теб се разминем с вълните. Ще дебна и аз. При мен също се скъси цикъла, вече е на около 25-26 дни, преди беше над 30, но си е обилен и със съсиреци.
А, моят си е цял живот такъв, обилен и със съсиреци. Свикнала съм му. За вълните - дано, да видим.

# 414
Желязо 3.30 (6-26)   -   Ниско е желязото, под долната граница.
При мен този Нв е бил, че даже и по-нисък от обилен цикъл и кръвозагуба.
Зависи и от храната донякъде - месо, яйця и пр.. Феро-фолгама съдържа желязо, фолиева к-на и мисля В12, има и др.препарати.

-------

re_ge, и аз съм така - всякакви ги имам, и сухи, през деня - тръгват от кръста нагоре, през гърба и раменете, врата и лицето ми пламва за кратко.
И мокри - с изпотяване понякога вечер.

# 415
  • Бургас
Да, точно феро фолгама ми изписа личната, каза ми да ям червено месо и цвекло,          Иначе нито съм вегетарианка, нито пък имам обилни цикли, къде се е дянало това желязо не знам, дано да е от ковида и да се възстанови

# 416
От Ковид е, това се случи и с мен.Никога не съм имала проблем с желязото, въпреки, че не ям протеин от месо кой знае колко.

# 417
  • София

Гледах го и аз с интерес. Много добре и подробно обяснява лекарката. Убеждавам се, че човек не трябва да минава с инцидентни прегледи, а да си намери читав гинеколог, който адекватно да го преведе през перименопаузата.

# 418
  • София
Да ви питам за София става въпрос, къде ходите на мамолог. Отдавна не съм и ми се иска. Ще ми трябва и мамография предполагам.

# 419
Гледах го и аз с интерес. Много добре и подробно обяснява лекарката. Убеждавам се, че човек не трябва да минава с инцидентни прегледи, а да си намери читав гинеколог, който адекватно да го преведе през перименопаузата.

според мен това е професия с бъдеще. Предполагам че след 20 години ще има гинеколози специализирани точно в това , те ще бъдат търсени и избирани и нашите дъщери ще стареят грамотно интелигентно и без страдание.

Общи условия

Активация на акаунт