Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 221
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
  • София
според мен това е професия с бъдеще. Предполагам че след 20 години ще има гинеколози специализирани точно в това , те ще бъдат търсени и избирани и нашите дъщери ще стареят грамотно интелигентно и без страдание.

Много хубаво казано. Дано да е така! Пред последните години на нито един АГ преглед, на който съм ходила, не си направиха труда да ме посъветват каквото и да било във връзка с перименопаузата. Дано гинекологът, който намерих сега заради кървенето, да се окаже читав (както ми изглежда), и да ми съдейства да мина по най-добрия начин през този период.

# 421
Дай боже re_ge. Аз имам две дъщери. Дано поне при тях всичко да е наред. Аз не мога да се примиря че в 21 век жените продължават да се мъчат в този период от живота им. И не приемам изказвания като "те ваще баби дали са знаели какво е пременопауза и менопауза"

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 13:22 от Salii

# 422
Аз не мога да се примиря че в 21 век жените продължават да се мъчат в този период от живота им

"те ваще баби дали да знаели какво е пременопауза и менопауза"
Така само в България ни третират. Отдавна извън Б-я знаят как да подходят към този период с по съвременни методи.

# 423
  • София
Да ви питам за София става въпрос, къде ходите на мамолог. Отдавна не съм и ми се иска. Ще ми трябва и мамография предполагам.

Мога да препоръчам др. Спиридонов, кабинета е в ИСУЛ, записва се онлайн. От 10+ години ходя при него, много голям професионалист.

# 424
  • София
Aurora, благодаря! Ще се възползвам.

# 425
  • Пловдив
След моето огромно закъснение от 43 дни днес ми дойде. Пих три дни преди това бял равнец. Действа ми добре. Ще го продължа. Вчера си купих и Витекс и сега се чудя дали мога да ги пия двете едновременно. Аз продължавам да вярвам,че моите проблеми са след прекаран Ковид и трябва да направя нещо да нормализирам нещата. На 39 години съм.

# 426
Днес ми е ден за почивка и направих малко над един час йога с Boho Beautiful. Като за първи път с тази мацка, си избрах две практики за релакс. Добре се разтегнах и издишах една камара тревога и напрежение. Точно от това имах нужда насред тази супернервна седмица.
Утре - цяло тяло с Карълайн.

# 427
Днес ми е ден за почивка и направих малко над един час йога с Boho Beautiful. Като за първи път с тази мацка, си избрах две практики за релакс. Добре се разтегнах и издишах една камара тревога и напрежение. Точно от това имах нужда насред тази супернервна седмица.
Утре - цяло тяло с Карълайн.

Завиждам на тези, които имат време за себе си, дори и за 1 ден. Аз едва смогвам да оправя гардероба за сезона на 3 деца, а от днес си имам две 6-годишни в къщи за 10 дни, защото има учител с положителен тест за КОВИД. В тази обстановка се опитвам и да работя. Планирала съм смяна на някои мебели, пране на килими, зареждане на дърва за зимата, абе изобщо гърч. Главата ми е шантава, горещи вълни нямам, но съм с перманентно замайване, на което се опитвам да не обръщам внимание, като знам от какво е. 

Бъдете здрави и приятни занимания Simple Smile

# 428
А съм мн.зле с
паметта и нервността, изпадам в епизоди на депресия със 100 тоново нещастие.
А не бях такъв човек!🙄
Сега пия едни лекарства за оросяване на мозъка-
още по-зле съм с тях.

# 429
  • Бургас
Споко, всяко нещо - с времето си, и аз преди години нямах час свободен за мен си, сега детето порастна, скоро ще е студент, даже се чудя с какво да си запълвам свободното време…
За депресията има разни добавки, аз си взех едни с жълт кантарион, и едни с пасифлора и като че ли ми просветна малко
Някой разбира ли от щитищовидни хормони, всички са в норма, само ТАТ излезе 7.99 при норма <4.11

# 430
То май всички се гледат за цялостна оценка.Как са ТСХ и останалите?

# 431
Завиждам на тези, които имат време за себе си, дори и за 1 ден. Аз едва смогвам да оправя гардероба за сезона на 3 деца, а от днес си имам две 6-годишни в къщи за 10 дни, защото има учител с положителен тест за КОВИД. В тази обстановка се опитвам и да работя. Планирала съм смяна на някои мебели, пране на килими, зареждане на дърва за зимата, абе изобщо гърч. Главата ми е шантава, горещи вълни нямам, но съм с перманентно замайване, на което се опитвам да не обръщам внимание, като знам от какво е. 

Бъдете здрави и приятни занимания Simple Smile

О, хаха, сега виждам, че съм сгрешила темата - мислех си, че пиша в темата за домашните тренировки Grinning

Моите деца са големи, но напоследък пък съм с доста напрегнат работен режим и минимум 10 часа съм в офиса, понякога 12 и едва успявам да спретна някаква бърза вечеря.
Под ден за почивка имах предвид ден за почивка от обичайните тренировки Blush
Каквото и да ми струва, винаги съм намирала време за движение, дори с много малки деца и баба инвалид, за която се грижих няколко години, пак успявах 30 минути да отделя за интензивно движение, супер ми се отразяваше на духа и тялото. В момента варирам между 45 и 60. От всичко друго се отказвам, но от това - не. Ползата е огромна.

# 432
Някой разбира ли от щитищовидни хормони, всички са в норма, само ТАТ излезе 7.99 при норма <4.11
Макар и малко завишени, вероятно Хашимото. Колко е тсх, и лекар ли пусна изследванията, или самоинициатива?

# 433
  • Бургас
Самоинициатива, оплакванията са от обилно потене и четох, че може да е от щитовидната, fr3, ft4, MAT TSH са добре, TSH e 1.610 при норма 0.35-4.94

# 434
Самоинициатива, оплакванията са от обилно потене и четох, че може да е от щитовидната, fr3, ft4, MAT TSH са добре, TSH e 1.610 при норма 0.35-4.94
Не в добре да са долни граници също, това знам. Лекарите гледат и някакви съотношения.

Общи условия

Активация на акаунт