Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 217
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
Галчудо,  каква хомеопатия ползваш,  от тези перлички, които се смучат под езика ли? Ако не те затруднявам названието.
Много е неприятно, влияе на дишането и т.н.

# 451
Включвам се в групата с проблеми в УНГ- то.

# 452
  • Пловдив
Аз пък от дете имам проблеми с УНГ, алергичен ринит, сенна хрема, астма..кво ли не съм пила през годините - и антиалергични, и билки, и хомеопатия - Боарон и класическа. С всичко имаше облекчение, но другата пролет пак с начале.
От 3-4г всичко ми мина от само себе си. От годинките ли, що ли... Нямам обяснение.

# 453
Малко се отклонихме от темата, но същия проблем с носа. Бях станала зависима към ксилометазолина. Сериозно. Беше първото нещо, което слагах в чантата като тръгна на път. УНГ-то как ми се кара, че съм си повредила лигавицата. Ама то нямаше спане нощно време. Гърлото сутрин сухо и ме боли защото спях с отворена уста. Намерих едни лепенки за нос. Лепят се отвън на носа, разтварят каналите и се диша добре. По принцип се водят лепенки против хъркане. В началото ги ползвах всяка вечер. Сега все по-рядко. Напълно зарязах ксилометазолина. На работата понякога ползвам муконазал спрей. Също отпушва. В краен случай обаче. Там лепенки не ползвам, че съм като извънземно в лицето😀

# 454
  • София
Писах, писах и без да искам натиснах нещо и ми се затриха писанията.
Ренинел, ще ти пиша ЛС с въпросчета относно операцията ти.
Благодаря на всички за включванията по въпроса, явно сме солиден отбор с УНГ проблеми.
А иначе кортикостероидната терапия ми е за 20 дни. Но ето, че веднъж дневно отново прибягвам до ксилометазолина. Нямам сериозни поражения по лигавицата, хронично набъбнала си стои. Страх ме е от операции и упойки, никога не са ми правили.
Благодаря за включванията на всички по въпроса ми и се извинявам за отклонението от темата.
Утре все пак ще попитам дали да пусна пакет за щитовидните хормони. То аз преди около година пусках и всичко беше в норма...

# 455
Аз не мисля, че е отклонение от темата, защото темата е за всичко през този период, пък знае ли човек, дали не са навързани нещата. Менопаузата удря и по лигавиците.

# 456
Не знам къде удря, ама аз да се оплача, че откакто захладня, все ми е студено. Преди жега, сега студ, няма угодия.

# 457
  • София
А на мен всичко ми ври и кипи, изключила съм всякакво отопление, ще ги уморя от студ всички вкъщи. В офиса пък дъни климатик и ми иде да се хвърля през прозореца. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 458
И на мен за първа година не ми е студено, мм е в шашинг : ))

# 459
В офиса пък дъни климатик и ми иде да се хвърля през прозореца. Stuck Out Tongue Winking Eye
Е те така съм в момента. От време на време излизам в коридора. Не дават да отворя прозореца. Климатикът е на 25гр
Мани бегай, как ще се кара😀 А по принцип съм зиморничава.

# 460
Преди много държах на студ, жега никога не ми е понасяла. Продължавам да не понасям жеги, но вече и студ.

# 461
И аз имам проблем с носа... Какъв точно, никой  не знае... Нещо като задна хрема, около цикъл и Ову се влошават нещата.... Пак около тези дни се опитва да ми избие и херпеса, който си влача от 20 годишна. Той е отзад на опашката... Беше се кротнал, последниъежмесеци нещо пак се активира. Вчера бях на кардиолог, профилактично, заради моите сърцебиенета от време на време. И как може у нас крувното ми да е винаги супер, а при кардиолозите все 130/80. Направо излагация! Иначе ме прегледа човека, ЕКГ ми прави, нормален синусов ритъм, без шумове и тн... пулс 70,ехокардиография - всичко точно. Попълни ми амбулаторния лист човека и ми го подаде с поглед, който ясно показваше, че му губя времето... Питах го да пия ли нещо като стане пак така? А той ми вика:"Ами ако имате нужда, пийте". Почувствах се много глупаво и се прибрах... Днес пък една колежка, която е в друг град, ме навря в кучи г*з, защото напуснах създадената от нея група и добавена без съгласието ми в месинджър, в която да обсъждаме с другите подарък за шефа🙄. Бях наречена, безотговорна, че не съм била в ред и тя винаги го била твърдяла и накрая бабичка👀(тя е на около 30+). Направо нямам думи. С лакво провокирах и заслужих това, просто не знам.

# 462
Здравейте, след 12 дневно закъснение на цикъла отидох на гинеколог. Изписа ми дуфастон за 10 дена, за да ми дойде цикъла и каза, че след като ми дойде ще ми пусне полови хормони за изследване. Не мога да разбера защо трябва да изследвам хормони, след като е ясно, че влизам в критическата. Все пак съм на 49 години. Вие имате ли някакво обяснение?

# 463
  • София
А ти защо отиваш на лекар като ти закъснява? На тази възраст е нормално.

# 464
А ти защо отиваш на лекар като ти закъснява? На тази възраст е нормално.
За да чуя професионално мнение и да си направя годишната цинонамазка, но не разбрах защо трябва да изследвам хормони, след като тя ясно ми заяви, че влизам в критическата.

Общи условия

Активация на акаунт