Можете ли да кажете каква е разликата между суха и дехидратирана кожа?

Немалко жени смятат, че двата термина означават едно и също. Сухата и дехидратираната кожа обаче страдат от съвсем различни проблеми и се нуждаят от различен подход, за да бъде подобрено състоянието им. Ако не разбираме разликата, можем да се опитваме напразно да се погрижим за кожата си, като без да осъзнаваме й вредим допълнително.

Сухата кожа - това е тип кожа, характеризиран с по-малко на брой мастни жлези.

Дехидратирана кожа означава липса на вода, а не на мазнини, и е термин, който се отнася до моментно състояние, а не до тип. Това означава, че на практика всеки тип кожа може да бъде дехидратирана. Съответно всеки тип кожа се нуждае от редовно овлажняване, просто трябва да се уверим, че използваме продукти с подходящи за нас текстури.

В зависимост от това как усещате кожата на лицето си, можете да изберете лек или интензивно хидратиращ и подхранващ крем Mixa Hyalurogel. Лекият Mixa Hyalurogel Light с хиалуронова киселина и 7% глицерин е с гел консистенция, оставяща копринено нежно усещане върху кожата.Ако смятате, че се нуждаете от по-интензивно подхранване и защита, доверете се на Mixa Hyalurogel Rich. Дневният крем с богата текстура има овлажняващо действие благодарение на съдържащата се във формулата хиалуронова киселина, както и 10% глицерин. Консистенцията е лека, но по-маслена и дарява дълготраен комфорт дори на много сухата кожа.Как изглежда дехидратираната кожа?

Обикновено тя има сивеещ, повяхнал тен. Тъмните кръгове под очите са по-изразени, както и фините линии. Ако леко ощипете бузата си и вместо да остане гладка, кожата там образува мрежа от бръчици, сякаш е пергаментова хартия, значи я мъчи жажда. Помогнете й, като използвате подходяща интензивно овлажняваща козметична грижа от серията Mixa Hyalurogel.

И още: Избягвайте кафето и алкохола, пийте много вода, приемайте повече плодове и зеленчуци. 
А как да разпознаем сухата кожа?

Тя е склонна да се бели, да сърби, забелязват се и зачервявания. При сухата кожа трябва да сме много внимателни при почистването, като избягваме агресивните миещи продукти, които могат допълнително да нарушат защитната липидна бариера на епидермиса. Ако страдате от суха кожа, включете в менюто си повече ядки и семена, както и риба. И не забравяйте да нанасяте продукти с богата текстура, които да подхранват и защитават кожата.

А вие сблъсквали ли сте се с проблемите суха или дехидратирана кожа? Включете се в дискусията на Mixa до 5 ноември и можете да спечелите един от петте козметични комплекта на марката!

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 13:42 от LazyMage