Дъжд навън вали - по вода да ни върви!!! 23.10-29.10

• 16 012
  • 325
  •   1
Отговори
# 225
здравейте и от мен на края на седмицата

та моля ви за помощ - имаше една докторка която беше пуснала тема че търсят деца за някаква програма за генет. изследвания ама не й помня името и не можах да я намеря ... - помогнете ми да намеря координатите й - Благодаря ви предварително
и до майките които са ходили по такива доктори - кой ще ми препоръчате - Тинчева и Радева ги познавам  ooooh! а за Симеонов какво мислите - а има ли други добри в тази област  newsm78 и дали въобще там ни е проблема - нали на Теди генет. иследвания бяха в норма  #Crazy а сега накъде  Cry

Hug на всички и лека вечер

И аз се питам къде е Нанди и на кю-то я няма - дано са добре

smile3525

Ето я темата: Информация за родителите на деца с умествено изоставане
Казвам се Радослава Въжарова и съм лекар в Катедрата по медицинска генетика на Медицински университет София
Бих желала да установя контакт с родители на деца с умствено изоставане и/или вродени аномалии.
С колегите ми работим по проект за изследване на микроструктурни хромозомни аберации при деца с изоставане в нервнопсихичното развитие.

Както някои от вас са се убедили, понякога е много трудно да изяснят причините довели до възникване на вродени аномалии и/или умствено изоставане. В момента набираме пациенти за провеждане на генетични изследвания с цел изясняване на причините, водещи до такива тежки увреждания.

Очакваната полза от тези изследвания е:
- уточняване на диагнозата
- създаване на възможност за профилактика на заболяванията в засегнатите семейства
- разработване на нови стратегии за лечение

Ако проблемът ви интересува, можете да се свържете с нас на адрес: гр.София, ул."Здраве" №2, СБАЛАГ"Майчин дом" 13ет. Катедра по медицинска генетика
тел. 9172491
тел. 9520357
radvazh@yahoo.com
Надявам се да ви бъдем полезни.

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 23:34 от Rosoneri

# 226
Rosoneri ,абе какво става днес бе,жено...цял ден ходя след теб и ти местя мненията от старата в новата седмична тема! hahaha Joy Joy

Случват се такива неща Wink, кой ме знай какво съм искала да направя, днес беше весел ден Wink
iskrica_nadejda благодаря ти за съдействието  bouquet, надявам се да не съм те изтормозила Hug

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 23:33 от iskrica_nadejda

# 227
мами и татковци, имам въпрос към тези, които дават Зелена енергия на Аквасорс на децата си: как я давате? страх ме е, че ния ще се задави с капсулата, а като я отворя, вкусът е толкова гаден, че нито с мляко, нито със сок я пие ... и сега си стоя вкъщи със 140 капсули ЗЕ и се чудя какво да правя newsm78

# 228
  • The new Earth
Rosoneri ,никакъв проблем не е това,просто ми стана забавно! Peace Laughing

agneshka ,от съвсем малък давам на Калоян и Коластра и Водорасли.Зелена енергия не съм давала,но предполагам,че е същ ата разфасовка на капсули.Аз разтварям капсулите и изсипвам съдържанието в млякото или сокче.Не съм имала проблеми bowuu

# 229
  • София и там където не се пуши
мами и татковци, имам въпрос към тези, които дават Зелена енергия на Аквасорс на децата си: как я давате? страх ме е, че ния ще се задави с капсулата, а като я отворя, вкусът е толкова гаден, че нито с мляко, нито със сок я пие ... и сега си стоя вкъщи със 140 капсули ЗЕ и се чудя какво да правя newsm78

Пробвай с капсулата. Когато не успях с моето дете малкото - да давам напр Бронховаксом, давах Рубомонил прахчета /май така се казваше/,  то е нещо като разтворим вариант на Бронховаксома - същите съставки, но друга фирма. А за капсулите ЗА, ако стават за майки и те имат нужда

# 230
dorothy, доволна ли си от Рибомунила? Аз давах на сина ми 6 години Бронховаксом и последната година се скъса да боледува. Според лекарката сме постигнали "обратния" ефект, вместо да подсилим имунната система тя е отслабнала.  Чувам различни, противоречиви мнения за имуностимулантите и сега се чудя да му давам ли нещо и какво.

# 231
Аз давах AFA като изсипвах садържанието в лъжица примесено със сок или мляко ,но той беше на 5 и разбираше ,че трябва да пие.Иначе половината остава по чашата и опитвахме по няколко пъти докато изпие всичко.

# 232
  • София

Вале,така се ядосвам,като чета за перипетиите ти.Ще се опитам да намеря повече информация и евентуално познати и да се опитам да помогна с каквото мога.  Hug
Благодаря ти! Hug

Валенце, защо не вземеш да събереш моля другарките с директорката, да си кажат пред теб детето спокойно или изнервено е след престой в градината, по - дълъг от 20, 30 или дори 40 мин.? Да ги видим тогава на кого ще прехвърлят топката...
Бим бам,аз зная какво ще стане.Когато ги питам как се държи детето,те ми отговарят,че всичко е наред...като кажа обаче за увеличаване на престоя някак се сконфузват и казват-аа,не,тя директорката...
Другото,за което говорих с тях,но нямах успех,е това,че се държат с Буби като с абсолютно слабоумно и неразбиращо дете.Какво ми казва учителката вчера-ауу,то вашето дете е толкова чаровно и мило,днес го гушкам и му говоря ,че е голяма красавица,че винаги мирише на хубаво и е чисто облечено Shocked,и то детето ме гледа все е дон,че ме разбира #Crazy.Ето това е-все едно я разбирала.Ами колко пъти да им кажа,че ги разбира,естествено,че ги разбира.

# 233
Добро утроооо! Лек и слънчев ден, пожелавам днес пак на вън пак да е пролет  Hug и в душите ни настроението също да е весело, пролетноо. Похвалете се, споделете, днес има ли някой празник от колегите Wink от форума.
Ние вече - т.е. някои от нас сме на виртуално кафе и си бъбрим, стартирали сме деня, да го направим и от тук.
А за това чудо ЗЕ - от вас го научавам, нямам никаква представа. Бог да ме пази да не се налага да използваме много лекарства, вас също.
Хайде, компанията.. стартирайте весело и леко деня, да прекараме още един чудесен ден заедно.

# 234
    Валя, моето мнение е веднага да се изнасяте от тази детска градина. Дори и да спечелиш тази война, това ще бъде пирова победа.

# 235
Валенце, ето ме и тук. Наистина съм съгласна с по-долу мненията да събереш другарките при директорката, пък да ги видим тогава. Казвам ти го от опит. Ние също бяхме при директорката, възмутени  и разочаровани от родителската среща, видяха се толкова "пробойни" и когато родителите се борят за доброто на детето, наддадат глас и се чуят думите ти, ситуацията и положението се променя за добро. Сега всички ми казват, че са взели при сърце Гери и с нея се работи по-често, г-жите също са променени, поне едната де - се прави на по-любезна и внимателна, споделя и с другата си колежка какво е работила с Гери, защото преди това го нямаше. Бори се, нека гласът и болката ти да се чуят.. Peace Ние духом сме с теб, далечното разстояние не ми позволява с друго да помогна, виж ако беше в Пловдив, нямаше да имаш дерт.
А сега трябва да вдигам дупето от компа и да събуждам горепосоченото лице да става за градина и да стартира мама Диди деня... чао до след 2 часа.

# 236
А за това чудо ЗЕ - от вас го научавам, нямам никаква представа. Бог да ме пази да не се налага да използваме много лекарства, вас също.
то не е лекрство Wink това са няколко вида водорасли, водят се храна и са мощен/както казва една приятелка нощен/ имуностимулатор Grinning
Валенце, за съжаление и аз мисля като Волф...все пак дано се наредят нещата. това за събирането на госпожите и директорката ми се струва добра идея.

# 237
Анелия капсулите ги дъвче.Понякога и ги изсипвам направо в устата.Питам я как иска и така. smile3521
Ох,след снощния купон,още не мога да се разсъня. smile3516
Я ме открехнете,чудим се на пролет дали да купим ново строителство на шпакловка и замазка/може и недовършено/ или нещо готово.Страх ни е дали ще е  качествено направено.Много лоши неща чуваме за новото строителство-паднали мазилки,наводнени мазета и др.  TiredСтава въпрос за София.Моят мъж не иска панел.И иска да не довършено,за да направим форми с гипсокартон,да си го боядисаме с каквито цветове искаме ,банята да си направим по  наш вкус-баща ми е строител също и ще ни удари рамо за банята.Затова се спряхме на ново,но ни е страх от качеството на строежа. Blush
Казвайте сега какво ви е мнението,софиянци! smile3503

# 238
  • София
Добро утро и от мен! Hug

Краси, да ти е жива и здрава рожденичката!!!  bouquet  bouquet  bouquet
За новото стоителство, според мен много внимавайте да има акт 16, има в СФ много апп, които не е ясно кога ще вземат акта. Поне да има нормален ток /не трифазен/ и всеки апп да си има електромер.

Вале, не знам за енергията - чувала съм, че може и в малко хляб да я сложиш, кисело мляко, сок. Може би първо да й дадеш малко и лека полека да увеличиш.

# 239
  • София, "Младост 3"
здравейте
нашия татко разля урината
за наказание в  понеделник ще става с мен в 5.45 и ще помага
тогава ще я пази не ами живота си ще даде за нея...
както идза елек и хубав ден ви желая

за стимулаторите - считам, че се дават когато има нугжда - ако често боледува детето и тем подобни
на здраво дете да го стимулираш - наистина вярвам, че има вероятност да стане обратния ефект - дори и билки не се изписват току така, а едно е храна, друго - хран. добавка
но това е мое лично мнение

Общи условия

Активация на акаунт