Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 499
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Дидева, благодаря за извадката!

gargamela, дистанционната форма може и да е съществувала, но не и по желание на родител. И да не забравяме, че ОЕСР е обързано не само с техническа обезпеченост, но и с успеха на ученика!!! Тоест ОЕСР определено не е за мързеливи ученици и безхаберни родители. Всички деца, които избраха ОЕСР по желание миналата година, са с много добри резултати! Не мисля, че ОЕСР означава подарени оценки.

Pulitash, ''било защита от вируса'' не е удобно извинение, а първопричината да се сфорира групата и да се търсят срещи с политици, които биха ни подкрепили, за да може да се осъществи ОЕСР. Толкова труд и борба за какво? Просто за по-удобно? Не, тук става въпрос да се опазят човешки животи. Ние не тропаме с крак, а искаме да имаме право на избор. И как да тропнем с крак за взимамне на цялостни мерки ? Та то цялото общество е против тях. Как се контролира унищожителното поведение на едно цяло общество? Ние можем да контролираме само нашето собствено поведение и точно това искаме, да ни се даде тази възможност.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 18:01 от Brin de muguet

# 301
Ако е локално/училище - добре.
Но ако е град/област - ужасно.
Ние в Сф никога няма да видим ПО.

# 302
  • Русе
Те и миналата година имаха възможност да се вземат решения на локално ниво. Май чакаха обаче по стар обичай да им спуснат мерките и теглилките. Но оценявам,че не им е лесно. Настроенията са в крайни посоки и локални мерки могат да срещнат негативни оценки,каквото и да се направи

# 303
Слушах го сега министъра. Общо взето празни приказки. Ще видим за тестове, но първо ще питаме родителите дали са съгласни. Измиват си ръцете. Понеже голяма част от последните няма да са съгласни да се тестват децата, то няма да тестват никого и проблемът е "решен". Няма да има нужда да се закупуват тестове. А, само малка вметка, то и пари нямало предвидени в бюджета за тая работа. Ама те тези пари така или иначе няма да ни трябват, ако родителите не се съгласят на тестване.
Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 304
  • София
Учителски организации искат трета ваксина за всички в сфератаВ отворено писмо до служебния премиер и до министрите на образованието и на здравеопазването от неформалните обединения "Учители за безопасно образование" и "Обединени учители за безопасно образование" се казва, че "тъй като МОН, МЗ и болшинството родители настояват за присъствено започване на учебната година при начало на четвърта вълна в страната, а учителите работят на "първа линия", трябва да се разреши прилагането на трета бустерна доза за всички, които работят в системата на образованието, лица над 65 години и всички лица с хронични и съпътстващи заболявания".

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/uchitelski-organizacii-isk … v-sferata-2281566

# 305
  • София
От отвореното писмо:

"При сегашния темп на разпространение на заболяването към 15-ти септември 2021 г. страната, или поне по-голямата част от нея, ще бъде в тъмночервената зона според критериите, определени от МЗ. Това означава, че учебната година или въобще няма да започне присъствено, или обучението от разстояние в електронна среда ще бъде въведено непосредствено след началото ѝ за по-голямата част от учениците.

Ние няма да приемем това. "

Освен протестни действия, какво друго ще направят тези родители? Не искаме маски, не искаме тестване, не искаме карантина, ама искаме на училище! Идва ми да тропам и аз с крак: Искам да съм принцеса!
Къде точно в цитираното писмо са го казали това тези родители? Че не искат маски, не искат тестване, не искат карантина... Къде?

Utro77, 12 и 21-годишни деца прекарват лятото си предимно вкъщи с много ограничени контакти? За мен това звучи ужасно, съжалявам. Никога не бих го причинила на моите.

# 306
Кой говори за отвореното писмо? Ама четете внимателно като отговаряте. Очевидно е, че някой се опитва да направи нещо, но само няколко от пишещите са за мерки, за да има ПО. Преобладаващите и то абсолютно преобладаващите са за без мерки, без ваксини, без маски, без тестове. Точно 15 мин ми бяха достатъчни.

# 307
milka, те тия същите искат и затваряне на училищата за 1-12 клас при 300/100хил, което е пълна дивотия и е равносилно на никога да не отворят

# 308
Скрит текст:
Слушах го сега министъра. Общо взето празни приказки. Ще видим за тестове, но първо ще питаме родителите дали са съгласни. Измиват си ръцете. Понеже голяма част от последните няма да са съгласни да се тестват децата, то няма да тестват никого и проблемът е "решен". Няма да има нужда да се закупуват тестове. А, само малка вметка, то и пари нямало предвидени в бюджета за тая работа. Ама те тези пари така или иначе няма да ни трябват, ако родителите не се съгласят на тестване.
Да се смееш ли, да плачеш ли...
На мен ми хареса интервюто. Говореше внимателно, загрижено за ученици и учители. Е, няма как да звучи категорично, защото има много неясноти.
Но то зависи и кой какво иска да чуе. Аз чух това, което ми трябваше и съм доволна.
Настроена съм оптимистично.

# 309
На мен отвореното писмо ми звучи като "Щом не се вземат никъде другаде мерки,      значи и в училище не трябва да се вземат'.
Не трябваше ли да е в друг дух, примерно - ПО, като се направи всичко възможно да се намали риска за децата, като се вземат цялостни мерки в обществото, а в училищата децата се тестват регулярно и задължително, следи се стриктно за симптоми и т.н. Каквито примери имаше от чужбина, където децата учеха ПО. Учеха, учеха, но само тези които се тестват два пъти в седмицата, не щеш ли тест- близалка, стоиш в къщи.

# 310
  • Майничка
...gargamela, дистанционната форма може и да е съществувала, но не и по желание на родител. И да не забравяме, че ОЕСР е обързано не само с техническа обезпеченост, но и с успеха на ученика!!! Тоест ОЕСР определено не е за мързеливи ученици и безхаберни родители. Всички деца, които избраха ОЕСР по желание миналата година, са с много добри резултати! Не мисля, че ОЕСР означава подарени оценки. ...
Именно де. Не твърдя, че са подарени - изкарани са. От кого и как, при част от децата, е друг въпрос. Говоря от позицията на гимназиален учител. След 2г. същите тези "притеснени деца" ще са кандидат-студенти и оценките им ще са конкурентни на другите, които не са спирали да учат.

# 311
Ston го е написала. Пари за тестове НЯМА предвидени. Купиха таблети вече. Пречистватели за въздуха и тестове не са.
Просто правят най-лесното.

# 312
Аз лично сега разбирам, че дистанционна форма на обучение е съществувала и досега, и едва ли съм само аз, което според мен говори колко нищожен процент са и биха се интересували от нея, без екстрени условия като епидемична обстановка. Което пак според мен слага край на всякакви преднамерени вещания как някой си искал антиутоппии, да ни затваря децата, не разбрах и аз по какви причини.

Нали непрекъснато се говори как в другите страни учат ПО, пък ние не. Ето как точно, това ако стане и у нас, добре. Ама пак да съберем децата за две седмици и после цяла година ДО, което е по вероятното, ще значи пак да настъпим същата мотика.

Министърът на образованието на Австрия Хайнц Фасман и министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн обявиха мерките за предпазване от COVID-19 за новата учебна година. Главната цел на новия план е да бъде избегнато дистанционното обучение. Кои мерки ще се прилагат зависи от решението на регионалните власти в зависимост от степента на риск.В началото на учебната година се въвежда "фаза на сигурност", продължаваща три седмици, в която вички ученици и учители носят маски извън класната стая. Децата и подрастващите се тестват в училище три пъти седмично: в понеделник с ПСР и антигенен тест и в четвъртък с антигенен тест.

Още на тестуването ще запецнем, ми се струва. Австрийчетата как търпят, не знам. При това процентът ваксинирани при тях сред деца и учители е несравним с нашия.

Министърът всъщност каза, че има пари за тестове с актуализацията на бюджета.

# 313
А каква е идеята на два теста в един ден?

# 314
Защо два в един ден? Три седмично - един ПСР и два антигенни. Така са преценили хората.

Общи условия

Активация на акаунт