Отговори
# 585
Да де тъй като грам не ми е ясно, не знаех дали коша за новородено ще е проблем да се ползва и лятото, или ще спарва бебето и се зачудих

# 586
Аз си мисля все пак за кош за новородено, а и като се ходи на гости е удобно да го оставяш в него.
За креватчета ние си мислим за кошара сгъваема с колелца която да я местя в нашата спалня и в детската. Иска ми се от началото да си свикне в нейната стая да спи поне през деня. А тези сгъваемите кошарки са много удобни за тази цел, а и за пътуване. В бъдеще, ако сметнем, че има нужда ще се купи и креватче, но така или иначе за пътуване ще трябва да се вземе от този тип кошара, така че ще започнем с нея.

# 587
  • София
Да ви се оплача - ревах досега 15 минути заради малоумни подмятания на доктора. Не знам защо изобщо му се впечатлих и то за нищо сериозно - явно хормоните си казаха думата.
Ядосах се, че не ми пуска изследванията, които трябва, но ме накара да пусна за антитела (въпреки, че и таткото е отрицателен резус фактор), защото “не се знаело”. И не ми ги пусна в системата, та 15 минути се обяснявах после.
Накара ми се, че му казвам грешно тегло - при положение, че му казах как моя кантар вкъщи и този в офиса му имат разлика от 1.5кг - нали идеята е да се следи колко се качват егаси…
Казах му, че прещипах нерв на гърба ие се съмнявам да мога нещо да пия/мажа. Той се сопна как кой ми бил казал, че не може. Накрая така и нищо не ми даде за болката - било от стойката ми.
И така цял преглед- пуска тъпи шеги как не можел да гарантира цял живот, че ще е момиче, но докъм 18 поне можел. Как ако някой ми кажел да нося торби пясък - да му откажа….. явно, че се показваше колко е готин пред младата стажантка, обаче е супер тъпо за мен дето 6 седмици не съм била на жк и го чакам да ми помогне с болката, да ми каже дали мога пак да спортувам, че ми е ниска плацентата… много ми стана гадно, а реално за нищо особено….
На излизане си смених лекаря и така, но това не ме спря да си порева вкъщи.

Извинявам се за дългото словоизляние - не искам да ви нароварвам, просто да си го излея

# 588
Боже, какви са тези изказвания, какви са тези лекари, направо падам😳
Сега разбирам защо някои жени се притесняват постоянно и защо масово се страхуват в Бг от раждане и избират секцио.Представям си каква  "подкрепа "оказват на майките при раждане😒
Иначе за антителата и на мен ми пускат изследвания през месец два, аз съм отрицателен РФ и таткото също, но пак ми пускат.💙

# 589
tartaleta123,съжалявам,че ти се е  наложило да изтърпиш това.По-добре да беше мълчал,отколкото да казва тези неуместни "шеги".
Няма лошо,че си поплакала,тъкмо и негативното да не задържаш в теб! Heart Exl

# 590
tartaleta123, много неприятна случка. Има лекари, които въобще не се съобразяват. Хубаво, че си го сменила щом не те кара да се чувстваш сигурна на прегледите.
   Аз днес бях на преглед, бебка е 340грама Heart
За подутите глезени нищо съществено не ми каза,било нормално, ама аз не мисля, че е нормално...утре ще пусна ПКК и ще видим резултатите какви ще са.

# 591
Мамчета,  усещам едно като боцкане в корема, някъде 5см под пъпа, много е странно,  да се обаждам ли утре на доктора???? Не мога да кажа,че ме боли, но е някак си странно и се сдухвам, не съм казала на мъжа ми да не го плаша напразно

# 592
  • София
Еее, Тарталета, много ми стана гадно! Съжалявам, че ти се е случил такъв доктор. Егати човека. Аз както сега съм супер докачлива, ми трябва само и доктор да ми говори тъпотии и да се прави на интересен, и съвсем ще откача. Аз на твое място също бих си намерила друг по възможно най-бързия начин. Какво означава да се прави на интересен? Ненормалник… 😣 Добре, че си го сменила.

Нина, и моите глезени и крака са подути и уж всичко е наред. Пусках ПКК и и там всичко е ок. Според 2 доктора, е защото не пия вода. От няколко дни се наливам като луда, пия по 2л и половина на ден с мнооого зор (и благодарение на едно приложение на телефона, което ми напомня кога да пия). 🙄 И видимо има промяна.

# 593
И аз не съм от пиячите на вода попринцип. Да взема и аз да почна с наливането, със сигурност няма да ми навреди, поне да помогне. Благодаря ти, ще опитам.

# 594
  • София
Срам, не срам, аз не се сещах въобще да пия. Трябва да съм супер жадна, че да се сетя за вода. Което не е хич добре, дори и за небременна жена. Дали и по чаша на ден пиех. И то сега си е оказало влияние явно. Сега на всеки час през деня ми пиука телефона да пия..

# 595
Срам, не срам, аз не се сещах въобще да пия. Трябва да съм супер жадна, че да се сетя за вода. Което не е хич добре, дори и за небременна жена. Дали и по чаша на ден пиех. И то сега си е оказало влияние явно. Сега на всеки час през деня ми пиука телефона да пия..

Е чак така не съм. Но със сигурност не пия 2 литра, а то си е в нормата попринцип това количество.
  Вие от кога мислите да си пускате болничен? Аз мисля да изкарам и октомври и от ноември да си почивам вече.

# 596
Аз имам опция за хоум офис, така че ще работя до последно.

Ако нямах тази опция - вече щях да съм излезнала в болничен.

# 597
Мамчета,  усещам едно като боцкане в корема, някъде 5см под пъпа, много е странно,  да се обаждам ли утре на доктора???? Не мога да кажа,че ме боли, но е някак си странно и се сдухвам, не съм казала на мъжа ми да не го плаша напразно
Да не рита бебето?

Ние си имаме дървена кошара и съм доволна. За при майка ми/пътуване има сгъваема. Ако вземете сгъваема за основно ползване, пак трябва матрак. Вграденият е тънък и неудобен. Тези тип next to me казват, че са удобни, но като се ползват толкова малко, не ми се взима.
Аз мисля да си ползвам зимен кош. Предният път бях с количка 3 в 1 и като има, си го ползвах. Към 4-5 месец бебетата почваха да нервничат в коша за новородено и го сменях. Но пък на приятелка и се падна мноооого спокойно и спящо бебе и си го ползваше до 7-8м.
Малкото ще почва ясла след 10 дни, ако всичко е наред. Не мисля за 2-3м да се връщам на работа, и без това ако ни затворят ще трябва да пускам отпуск.
За пазаруване съм на вълна дрехи за големите и не ми остава време да гледам за малкото. Трябва да харесаме и двуетажно легло. За малкото ще гледаме края на годината.

# 598

И аз усещам такова боцкане, когато не съм ходила от няколко дена до тоалетната.

# 599
Когато ходихме да избираме количка, попитах, защо е важен коша за новородено. Човека обясни, че той се ползва докато почне детето да седи. Една от причините които изтъкна, че летен кош с пълно легнало положение не е вариант, защото в коша за новородено присъства матраче на което лежи бебето и е важно да гръбначния му стълб, тъй като все още са меки костите.
А като се замисля коша за новородено е като малка кошарка, а летния е открит където според мен за толкова малко бебе не ми звучат окей коланите за обезопасяване в летния кош.

Общи условия

Активация на акаунт