Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 605
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Специално и Кантарджиев, и Кунчев в ролята си на специалисти обясняваха как "училищата са развъдници на Ковид".
Вероятно притиснати от краля Слънце.
Питате ли се защо Мутафчийски се отказа да оглавява щаба? Не можа да излезне на глава с една кратуна... Иначе днес положението можеше и да е различно, с прилагане на една разумна стратегия, а не с търчане по г@за на разни алибеговци всякакви...

# 436
  • София
Много ми харесва интервюто на Вълчев, ама наистина много.
П.П. Аз не съм сигурна дали утре ще дойда на протеста. Честно казано се притеснявам да съм в навалица и с много хора.

# 437
  • гр.София
Мама Мони,ако искаш ще стоим леко встрани с маски, за ужас на останалите Smile Ние сме ваксинирани. На открито ест ,че не ходя с маска , но не ми и пречи да съм.  С.изяви желание да дойде и тя и ще се възползвам да си имам компания. Не очаквам много присъстващи.

AIR,. възхищавам се на енергията ти. Интериорът ти е супер!

# 438
С.изяви желание да дойде и тя и ще се възползвам да си имам компания. Не очаквам много присъстващи.
Между другото много по-силно послание би имал протестът, ако има повече ученици на него, а не предимно родители, които се смятат за някакви откачени и истерични люде в голямата си част.

Аз имам подозрение, че протестът ще бъде обърнат срещу протестиращите. Като се има предвид, че се организират и други подобни от "Възраждане" и т.н., е твърде вероятно да се обяви, че са се вдигнали бройките в София заради тези масови събития.

# 439
Шмърци, на никой сегашен протест не могат да се съберат толкова хора, колкото по кръчмите на Морска гара се събраха всяка вечер цяло лято..

# 440
Аааа, в това хич и не се съмнявам, Скаридка, но нали знаеш, че е по-важно как ще бъдат представени нещата в общественото пространство. И после ще има: "Ние много искахме, ама така се случи, че децата трябва да са ДО".
Просто от сега им виждам номерцата.

# 441
  • София
Мама Мони,ако искаш ще стоим леко встрани с маски, за ужас на останалите Smile Ние сме ваксинирани. На открито ест ,че не ходя с маска , но не ми и пречи да съм.  С.изяви желание да дойде и тя и ще се възползвам да си имам компания. Не очаквам много присъстващи.

Ако реша ще пиша.

# 442
  • Някъде в Европа...
Звънче, не, че не харесвам цвета на винкела (там, където се вижда), а ръждясал. Затова се каня да го боядисвам.
blanc, благодаря ти! Ама да не помислиш, че постоянно съм така, напротив, много обичам да мързелувам. Но обхване ли ме ентусиазмът, правя неща, за които не съм си и представяла..Лошото е, че искам бързо да стават и съм голям педант в детайлите. Ето тези от фирмата например, дето сглобяваха дивана, нещо не се справиха, еднта дупка не отговаряше, не улучиха мястото на новата и не можаха да приберат плътно единия подлакътник. Еми, вади ми очите.. Имам и подозрения, че крачетата също не сложиха на правилното място (нямаше схема за монтаж, нито пък маркирано къде да са), абе, общо взето, едни 20 лв. на вятъра...

Остава ми да измисля какво да направя старата холна маса от бабино време, масивна е. Смятах да я сменям, но много си пасва по височина с дивана(55 см е), не е като сегашните ниски, дето по-скоро са удобни за поставяне на краката Smiley. Та, най-вероятно ще я боядисам, въпреки че ще си е доста работа, че плота й е гланциран и може би, ще трябва да я шкурна малко. За основен ремонт с майстори останаха моята спалня, банята (хол, кухня и детска са оправени и освежени) и коридорите (широки и дълги, а са с дървена ламперия в чудесен вид, но червено дърво и мозайка). Обаче, в някой друг живот Smiley  или ако "спечеля от тотото" Smiley, че трябват много финанси, а предпочитам да ги давам по почивки и  "живот".  Моята спалня бива, пък банята си е удобна, нищо, че е на старите квадратни плочици до някъде на стената и на мозайка отдолу...

# 443
  • София
.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:45 от Aila

# 444
  • Sofia
Air, много добре се е получило!
За масата, ако е здрава - задължително хубаво минаваш с шкурка навсякъде и едва тогава полагаш лак или боя. Навън по възможност, че доста миришат тези лакове.
Я кажи за този разредител АМВ как го ползваш за бялата дограма и каква е - PVC ли ? И какво успява да изчисти?

# 445
  • Някъде в Европа...
Air, много добре се е получило!
Я кажи за този разредител АМВ как го ползваш за бялата дограма и каква е - PVC ли ? И какво успява да изчисти?

На памучен тампон, без да разреждам. Например подпрозоречната ми дъска не е гладка ами грапава - мръсни пръсти, зацапанко, петънца..като ми смениха дограмата, след майсторите я почистих цялата с разредител. Иначе старите, немахнати лепенки по нея - с уреда за почистване на керамичен котлон, с друго не успях (вкл. сушоар, олио. мд40 и т.н..).
Масата е здрава, да, тя и сега е много хубава, стоеше за красота по-скоро по времето на баба и дядо (то в хола не се влизаше Wink) и ако ми отговаряше по цвят, не бих я пипнала. Много хвалят боите на Витекс на водна основа, хващали и без шкурене, та не знам...Фолио не мога да харесам, а и тя е разтегателна...

# 446
И на нашата ваканция дойде ред Simple Smile
Удоволствие от нищоправене - както казват италианците Simple Smile
То, набора и преди си беше така. Нищо не е чел, а литературата му е слабото звено. Когато го питам, все някакви стихотворения ми пробутва Simple Smile , а големите произведения отбутва настрани Simple Smile Да сме живи и здрави! Сега е време за почивка. Другата седмица ще го мисля. Маняна.

Нана, стискам палци, от все сърце. ❤️

Аир, Протекта е много добро решение за ръждясали повърхности. Няма нужда да се маже с ръждопреобразуватели, като едно време. Направо мажеш с Протекта, но задължително нездравите места мини със шкурка. Трябва основата да е здрава.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 16:19 от citron

# 447
  • у дома
Нана,стискам палци и вярвам,че всичко ще е наред!❤️❤️❤️
Училището няма да избяга-здравето е най-важно!

# 448
  • София
Значи аз както не бях купила нищо, така днес купих всички учебници, без този по втория език - немски.
Кумата ми подшушна за борса за учебници, на която отиваш със стария комплект, те ти ги оценяват, дават ти за девети клас, приспадат ти цената и воала. Купих всичко само за 90 лева, като продадох само 5 учебника. Детето си остави другите, за да преговаря за входните нива. Разбрах се с продавача, като минат тестовете, да отида да му продам и останалите. Така че имайте го предвид, като опция. Учебниците, които купих са втора употреба, но изключително запазени. А снощи, като сметнах чисто новите щяха да ми излязат към 210 лева.

# 449
  • гр.София
Нана, вие сте имали миналата година всякакви предмети, а аз какво да продам- музика ,философия и Бел. Мат е в мн лошо състояние,макар,че я постегнахме, беше единствена и почти ми я подариха на борсата, ще ме е срам да им я пробутам обратно.
Но иначе да- това е хубава опция ,гимназистите масово я практикуват.
Аз ходя На Цариградско,между Бриколаж и Дъ МОл,в посока изход от София, ляв тротоар.

Общи условия

Активация на акаунт