Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На море в България 2021 г.! - 5

 • 23 318
 • 319
 •   1
Отговори
# 315
 • Мнения: 800
На Магнолиите в Приморско приемат домашни любимци.
Цените са доста завишени и с ранни записвания за 7 нощувки постигнах прилична цена за сезона в икономична стая.
Аз обикновено зимата планирам, но в момента си е късна есен с този дъжд навън и нищо не ми остава освен да си мечтая за лято и море.

# 316
 • Мнения: 74
Мислите ли, че заседналият кораб ще има някакво влияние върху чистотата на водата на север?

Години наред сме почивали без да знаем колко са чисти водите. Водата, която пием също не е безупречно чиста. Храните ни са обработени кой знае с какво. Морето ни е система с течения, които се движат от север на юг. Защо да избягваме северното Черноморие?? От 2007г не ходим на юг заради лудницата и презастрояването. А и ни е далече. Данните, които ще изнесат ще бъдат за чисто море - убедена съм. Както винаги това може и да не е истина.

# 317
 • В.Търново
 • Мнения: 5 820
Малко информация за азотните торове. Не мисля, че трябва с лека ръка да казваме "Защо да избягваме северното Черноморие??".

На вредните последици от прекомерното внасяне в почвата на големи количества азотни торове е било обърнато внимание още през 1941 г., когато е било установено недопустимо замърсяване на хранителни продукти и вода с нитрати (нитратите са соли на азотната киселина, като най-разпространените са: натриев нитрат, калиев нитрат, калциев нитрат и т.н.. Очистването от тях е много трудно, тъй като те са разтворими във вода, с малки изключения). При торене с големи количества торове, съдържащи азот, нитратите се поглъщат от растенията и тъй като не могат да се използват изцяло за създаване на белтъци, се натрупват в тях. След това по хранителната верига преминават в организмите на човека, домашните животни, рибите. Създават се условия за получаване на нитрозамини. Неусвоените нитрати замърсяват и подпочвените води.

По данни на Световната здравна организация, човешкият организъм понася до 5 мг нитрати на кг тегло. Поглъщането на по-големи количества води до създаването на опасни концентрации от канцерогенни вещества, в т.ч. нитрозамини.

  # 318
  • Мнения: 74
  Малко информация за азотните торове. Не мисля, че трябва с лека ръка да казваме "Защо да избягваме северното Черноморие??".

  За азотни торове в растениевъдството си знаем. Всяка година правят проверки за нитратно съдържание по пазарите. Но ние си ги купуваме, мием и си ги ядем.
  Сега по въпроса за северното Черноморие ...Кораба с торовете е на определено място. Разграждането им във водата няма да стане за 1 ден. И водата с концентрация на разградените торове няма да остане "статична"...Няма институция, която да постави "мрежа" от точки с която да измерва "чистотата на водата" с километри. Няма да имаме инфо

  # 319
  • В.Търново
  • Мнения: 5 820
  Петя, нещо не цитираш добре постовете, и този и предния, и се губи от къде почваш ти да пишеш.

  Общи условия

  Активация на акаунт