Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Един бг татко тук! С въпрос защо Патриарх Евтимий / Лиляната предлага същото на вид обучение като Хуманитарната, и Английската за първите години, но със значително по-нисък бал? Има ли някаква уловка?

# 466
  • Пловдив
Уловка няма! Просто балът е по-висок в традиционно по-желаните училища! Един от критериите да са избирани от дрца и родители е нивото на изхода, или ДЗи 12 клас. Тази информация я има по-назад в темата, където се вижда, че хуманитарната тази година е изпреварил Търговската и МГ и е на трето място. Разбира се език най-добре се учи в езиковите, така че те са предпочитани

# 467
Един бг татко тук! С въпрос защо Патриарх Евтимий / Лиляната предлага същото на вид обучение като Хуманитарната, и Английската за първите години, но със значително по-нисък бал? Има ли някаква уловка?

Няма никаква уловка, Лиляната си е много добро училище, просто тези, деца, които не могат да се вредят в другите гимназии отиват там, но пак си е с висок бал. Училището е предпочитано и защото е на центъра на удобно място.Аз лично съм завършила  там.

# 468
  • Пловдив
Уловка няма. Бала не го определя училището, а е  резултат на бала на децата, които са били приети там. Съответно и приема в по-желано училище е с  по-висок бал.

# 469
Здравейте! Имам въпрос за ХГ - какво е нивото на езика, заслужава ли си да се избере немски като първи език? Езиковите не са опция поради нисък бал на девойката. Някой с преки наблюдения?

# 470

Няма никаква уловка, Лиляната си е много добро училище, просто тези, деца, които не могат да се вредят в другите гимназии отиват там, но пак си е с висок бал. Училището е предпочитано и защото е на центъра на удобно място.Аз лично съм завършила  там.
А има ли нещо вярно в слуховете, че основно са деца на заможни родители и са … да кажем разглезени? Не съм от Пловдив и информацията ми е само и основно от нета.

# 471
Здравейте! Може ли вече да се влиза онлайн за кандидатстване след 7 клас или от 5ти ще може?

# 472
  • Майничка
Не. Всякакви деца има.

# 473
  • Пловдив
Дъщеря ми беше в Лиляната от 1 до 7 клас. Нито сме заможни, нито детето ми е разглезено.
Познавам деца, учещи в гимназията от съвсем нормални средностатистически семейства. В гимназията се влиза по бал, не по доход. А разглезени деца от заможни семейства може да срещнеш навсякъде. И не от чак толкова заможни, но разлигавени, и сериозни деца от семейства с възможности. Гаранция няма.

# 474
Дъщеря ми беше в Лиляната от 1 до 7 клас. Нито сме заможни, нито детето ми е разглезено.
Познавам деца, учещи в гимназията от съвсем нормални средностатистически семейства. В гимназията се влиза по бал, не по доход. А разглезени деца от заможни семейства може да срещнеш навсякъде. И не от чак толкова заможни, но разлигавени, и сериозни деца от семейства с възможности. Гаранция няма.
Не съм имал за цел да обидя никого. Както казах информацията ми е  изцяло от интернет, а всички знаем как е там, мненията са от едната в другата крайност. Наясно съм, че лигави и читави деца има навсякъде и не всичко опира до доход и финанси, просто това прочетох на няколко места.

# 475
  • Пловдив
Моята дъщеря завърши 8 клас в Руската,ние не сме богати, но предпочетох да я запиша там. Всичките й приятелки,които влязоха там,също не са с богати родители.
Разбира се,има и такива,които са от хай-лайфа,но пък за да влязат там,децата са си го постигнали,така че нивото и капацитетът са високи.
Какво ви притесняват богатите родители? Въпреки че в класа имаме такива,дъщеря ми чувства чудесно и казва,че това е най-хубавия клас и най-готините деца.

По въпроса за ХГ - имаме приятелско дете там с немски. Учи детето, казва,че понякога до среднощ,но то си е до дете -например моята учи не повече от час вкъщи. Не мога да кажа като ниво на преподаване как е -предполагам,че е добро,щом има толкова желаещи и балът е висок. Знам,че базата е много стара. Също така там са основно момичета и конкуренцията между тях е голяма. Това съм чувала от майката на детето.

# 476
Племенницата ми се двоуми между  хуманитарната и френската. Тя е твърдо решена ,че иска да учи френски и ще пише първо желание френската с френски. Опитвам се да я разубедя, но като си помисля всъщност двете гимназии са доста различни. В хуманитарната вече няма френски, единствената специалност която ми хареса е с английски, защото другите са с руски, немски , биология и химия.
Та сега дилемата е френската с френски и френската с английски, но ако  ако наистина иска да научи добре френски , трябва той да е първи език. Това са моите разсъждения, ще ми е полезно да "чуя" и други мнения.

# 477
  • Пловдив
Френският задължително като първи език трябва да е, за да успее да го научи. Труден е, със сложна граматика. Пристрастна съм към ХГ, но тъй като не е опция вече - мислила ли е за Руската с френски. За учителките по френски съм чувала само хубави неща (още ми е мъчно, че щерката не записа френски, но тя си искаше немски).
В Руската доскоро преподаваше по френски моята класна от едно време - Капка Тодорова - строга е, но за мен това все още е перфектният учител по език.
ФЕГ вече не е това, което беше едно време за съжаление - и за там чувам, че деветокласници ходят на уроци по френски...

# 478
  • Пловдив
ФЕГ и през 90-те, когато се отдели от другата ЕГ, не беше сила и там влизаха деца с по-нисък бал. Единици да са били тези, на които да им е била цел.

# 479
На същото мнение съм : ако е за Френски език, най-добре Руската с френски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт