Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 322
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Не знам дали вече има таблицата общо за всички. Споделям минимален бал за паралелка, която сме писали. Излизат отстрани на желанията.

# 556
Добре, ще изчакам.

# 557
  • Пловдив
Нормално е баловете да са по-ниски от миналата година. Набори 2007 и 2009 имаше бум на раждаемостта,а 2008 не чак толкова. Ще видим и догодина как ще са.

# 558
  • Пловдив
Руската тази година от явили се 236 човека на ДЗИ по БЕЛ е със среден резултат 5,18. На 19-то място от цяла България. За мен лично едно от топ 3 училищата в Пловдив.

# 559
Забелязвам и аз доста паднал минимален бал при момчетата ... При девойките са почти същите , но младежите явно са се отпуснали Simple Smile Става въпрос само за паралелките с квоти...

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 08:44 от margitog

# 560
  • Пловдив
2008 има повече деца от 2007. 2009 повече от 2008. За следените от нас паралелки, баловете тази година са по-високи. Но като цяло са по-ниски.

# 561
mamiiva, можеш ли да ми потвърдиш в ЕГ Пловдив в края на 10-ти клас само един профил ли може да се избере? И знаеш ли как става допускането до DSD изпита? Всички деца ли, които имат желание могат да се явят или има предварителна селекция и критерии? Доста противоречива информация ми попада и не ми е все още ясно.

# 562
  • Пловдив
Не е вжно балът какъв е, важно е къде се намира детето между останалите. Ако детето се цели в ЕГ, резултатът му трябва да е примерно между първите 300 момчета/момичета. Дали точките БЕЛ+МАТ на тази позиция ще са 165 или 185 няма никакво значение.
Важно е позицията на детето в общото класиране.
Справка за максимални и минимални балове по паралелки още не са качени на сайта на РУО. Иначе там е мястото, където се публикува тази информация.

# 563
Руската може да дава много добра подготовка, но лично за мен трябва да си променят програмата. Каквото и да си говорим руският език е отживелица, и то не заради Путин, а предвид световните нагласи към Русия, пък съвсем.
Даже се чудя защо деца с толкова високи балове избират това училище
Ако вторият език е английски, ще е много по-добре
Мисля, че масово се избират училища, а не това каквото искаш да учиш конкретно
Да , средата е важна, но много училища лежат на стари лаври

# 564
  • Пловдив
Руският се учи като втори език, та ми е интересно какво ниво постигат в масовия случай? Успяват ли наистина да го научат?

# 565
Може ли да споделите Мин бал за момче на английската с  немски или с английски?
Не ни беше в желанията, но ми е интересно.

# 566
  • Пловдив
Има деца, които успешно взимат сертификати за руски език. Има и такива, които едва могат да четат, образно казано. Език не се налива с фуния през ушите, без значение дали е първи, втори или десети език.
ЕГ Ив. Вазов си беше руската гимназия, там руският си е традиция. Не знам колко е отживелица, но руският език не е само геополитика. Има и култура, литература, музика, изкуство. Да не говорим, че във фирми, които работят с Русия и бившите републики, си го ползват. Да не говорим за Украйна.

# 567
  • Пловдив
Нивото на руския се свежда до основни понятия, но на моя близка детето в рускоговоряща среда на бивша соц. република, се оказа, че доста добре се справя. Руски не се говори само в Русия. Но руската гимназие е единственото място в Пловдив, където може да учиш испански и италиански, ако искаш да учиш различен език.
414.5 НЕ
З85.5 АЕ
За куриоз, в Анталия, руския на рецепция ми свърши по-добра работа от английския.Sunglasses

# 568
  • Пловдив
Не се сдържах да се изкажа по повод руския. Бих искала да обърна внимание, че на този език има страшно много литература, която е изключително добре систематизирана, обобщена и обяснена. Особено в инженерните професии.
Да не говорим за енциклопедии и справочници. По-подредена и пълна справочна литература не съм срещала.
Не подценявайте езика, защото точно руският е една вселена.

# 569
  • Пловдив
+1
за полезността на руския език!

Общи условия

Активация на акаунт