Лежащи мами - 48

• 62 289
  • 852
  •   1
Отговори
# 135
От сърце ви благодря момичета мнека бог не оставя никогонс празни ръце всяка майка иска да си гушне бебчо живо и здраво пожелавам го на всички 🥰🙏

Стискам палци за бебчо. Вярвам,че ще е вашият малък боец и герой. Не спирайте да вярвате в него колкото и да е трудно. Пожелавам ви бързо възстановяване.

# 136
Здравейте, момичета!
Аз съм със серклаж, защото нямам шийка.
Интересува ме вашите лекари какви решения са взели за вас - превантивно или ще се наложи слагане на сърфъктант, ако сте го обсъждали?

# 137
При мен беше превантивно. Шийката ми е 12-15мм.

Здравейте, момичета!
Аз съм със серклаж, защото нямам шийка.
Интересува ме вашите лекари какви решения са взели за вас - превантивно или ще се наложи слагане на сърфъктант, ако сте го обсъждали?

# 138
Момичета днес в 4 сутринта родих мойто момчемце което е в 24+2 г.с  цезерево имам ужасно много болки но стига бебо да  е добре 580грама имал малко инф от мене дето хванал но господ е голям 🙏🙏🥰🥰🥰

От все сърце желая на теб и малкия герой да сте много здрави! Бързо да трупа грамчета малчо и скоро да се гушкате вкъщи. Бъди силна!

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 23:59 от Bobby_g

# 139
Момичета, аз съм с една загуба в 26 г.с.
Втората ми бременост завърши успешно в 35+6 дни.
Серклажа ми беше в 13 г.с. със шийка 2.7 см.
В болница бях всеки месец с много контракции за задържане.
Утрогестан, алеракт, биолектра 365, но шпа по 8 бр на ден, витамини , желязо и още някои други допълнителни когате лекувах бактерии например. Един тон хапчета . На всеки 2 седмици прегледи. 95% лежане, не ставах за разходки или нещо подобно . Всичко за бебето поръчвах онлайн . И успях да си гушна бебчето.
Знам че когато лежиш бременна , след загуба или изживяваш страха от такава нищо на света не би могло да ти повлияе . Но моя извод от ситуацията е че влизах за контракции защото страха, в главата ми , сълзите и караниците с най- близките ми ( изкарвах си на тях своето безсилие. ) ме довеждаха в болницата. Защото не си дадох минута спокойствие. Сега съм си пуснала кръвен за чхг , тъй като първия според доктоора е не му е ок, ще видим този. Страхувам се , защото пък сега идва новия страх- кой ще ми гледа детето ако ми се наложи лежане?
И вече шансовете ми намаляват значително. Но това ще го обсъдим друг път. Сега просто от опит исках да ви дам кураж и съвет да сте спокойно защото контракциите скъсяват шийката. Не си галете коремите- това също прави контракции. Шокалада и цитрусите карат бебчовците да стават по - бурни затова по лекичко с тях . Защото от много ритане също съм стояла в болница 😁 леко приповдигнат тази също помага. Моя доктор ме беле посъветвал с малка дъска да се повдигне матрака за да не е в изцяло право положение. И така съм спала до края. 🙃😉

# 140
Креми, честито ти детенце! Да бъде борбено и здраво!
Многократно съм писала, но и сега ще ви дам кураж.
И двете ми бременности са в следствие на инвитро, някои от вас знаят какво е стимулация и какво нанася тя на тялото на жената. След като забременях за радост от първия път, имах контракции още след кръвния тест за бременност, като при първата бременност не знаех, че е това, а втората бях с близнаци и ми се очертаваше матката съвсем ясно.
Пиех над 20 хапчета на ден по график всички, инжекции в корема 18 месеца плътно за двете бременности. Аларми имах над 3 на ден. Имах 2 бременности - 3 серклажа, общо 3 пункции,2  трансфера и за да се родят тия деца живи и здрави общо 9 пълни упойки. Многократно лежах по болници на системи, получавах кръвоизлив, а контракциите си валяха през цялото време. Пусках си накрая и системи у дома, по лекарско предписание , като придружаваше медицинска сестра, защото не можех да пътувам.
Ежедневието ми се състоеше в това да си изпия хапчетата, да хапна. Грижеха се за мен. След първата бременност беше доста ангажиращо кой да ми гледа детето, но и там се справихме.
За тези, които сега лежат и четат това - вие сте силни жени! Помнете го и не допускайте никога отчаяние!

# 141
  • София
Креми,честито бебче!Живо и здраво момченце да порасне!Много вярвайте в него и бързо възстановяване на теб

Nova777
Пиши му на Вайбър,ще ти отговори когато може 🙂

emeka, благодаря за споделеното,такива разкази ми дават сила и надежда,че и аз ще си имам второ детенце.С ЕТСО серклаж ли си била?

# 142
emeka
Малко е просто да те поздравя. Възхищавам се на всичко, което си издържала, за да бъде щастието ви пълно.
Но какво наложи 3 серклажа за две бременности?

# 143
Момичета до коя седмица пиехе магнерот, алеракт и но-шпа? Аз съм със серклаж, ще раждам секцио и скоро влизам в 9ти месец. До края ли се пият?

# 144
  • София
И аз се присъединавам към въпроса на Baby Monkey, от утре съм в 35 г.с. Момичетата с опит ако може да споделят  освен кога обикновено се спират лекарствата и кога се маха конеца при нормално раждане.

# 145
И аз да питам също за конеца кога се маха и дали боли, че съм с много нисък праг на болка явно.
Колкото до хапчетата на мен ми казаха до края, но моя край няма да е 40 г.с.според,докторката.Каза ми щом махнем конците, ще родиш много бързо по естествен път.

# 146
Здравейте, аз съм в 35+3 и АГ каза, че може да спирам магнерота, но съм чувала до 37 г.с. да се приема и така и ще направя, моето секцио е в 38ма, а на този АГ нямам много доверие и дори наскоро си взех всички документи, 9 месец ще изкарам при израждащия, който пък ме посъветва да спра Натаспин месец преди секциото и да остана на Клексан само за тромбофилията, а относно Алеракта също каза да го спирам, само магнерот стигал и така вече от 2 седмици съм спряла Натаспин и Алеракт /в 33 г. с. /, а в 34 г.с. приключих и с утрогестана. Магнерот намалих от 3х2 на 2х2 преди дни. Честно казано, чувствам се прекрасно като не гълтам една камара хапчета, може би е на психическа основа, но пък за мен е първа бременност и наближаването на секциото ме побърква,  уж не ми е нисък прагът на болка, страх си ме е, че не мога и да спя добре 🙄

# 147
От лекции за бременни знам, че магнерот се пие до 37г.с., подсле се спира, за да се отпусне мускулатурата и да не става пречка за раждане.
Серклажа също се маха в 37г.с., ако ще се ражда нормално. А ако е секцио - в деня на секциото.
Моя лекар не се е изказал още по въпроса за моя серклаж, утрогестан и магнерот. Другата седмица съм при него.

Аз скоро питах дали на някоя от вас е поставен сърфъктант, ей така превантивно. Май няма такива мами🙂

# 148
Аз съм в 34+2,в 36 седмица ще махнем серккажа и ще се пробвам нормално раждане след секцио преди 6 години.За сърфактант,мисля,че след 34 седмица го отричат защото дробчетата са развити(поне така знам аз от моя доктор)
Имам раждане в 35 седмица,не е слагам сърфактант,не е имало и проблеми с дишането.

# 149
Аз ще съм секцио, конецът ще ми го махнат преди секциото. В моя град свалянето серклажния конец е без упойка.

Общи условия

Активация на акаунт