Лежащи мами - 48

• 63 419
  • 852
  •   1
Отговори
# 240
И аз съм със серклаж от 26 г.с имам контранции но не са болезнени пия магнерот 3 *2 утрогестан 2*2 и нош паа 3*1 вече съм в 36 г. с * и след няколко дни ще спра утрогестана а нош па и магнерот до секциото което е живи и здрави след 2 седмици

# 241
Здравейте, на мен ми направи в 26 гс серклаж др Христов заради прилабирал мехур. После стоях една седмица на системи заради контракции. Сега съм вкъщи. Др Христов ми каза, че не е ок да имам и една контракция. В същото време завеждащата отделението в Надежда ми каза, че една контракция на 1 час е ок. Естествено сега се появиха по 1 контракция на 2 часа и се чудя нормално ли е или да бягам към болницата.Момичета със серклаж след пролабирал мехур, какъв е вашият опит? На терапия съм коринфар 4х1, но шпа 3х1 и утрогестан 1х2. Но явно тази терапия взе да не работи вече, при условие че почнаха да ми се появяват контракции, а до вчера 3 дена нямах изобщо.

Здравей 🙂аз бях със серклаж на пролабирал мехур  + разкритие , бях си с контракции които не усещах в началото , издържах до 38+ 🤗моята терапя беше 3х1 папаверин 3 х1 салбутамол (2мг) ( подписка маточните контракции ), алеракт 2х1 , 3х2 утрогестан , диаспорал 400 2х1 и много лежане само до тоалетна и обратно в леглото от 19г. До 38 г. с. няколко пъти лежане в болница , но всичко завърши с щастлив финал пожелавам го на всички

# 242
Момичета на моменти пипам корема си твърд. Пия 3по2 магнетор. Няма болка и стягане. Аз съм с поставен песар в 22сед.

# 243
Здравейте момичета!
В 34 г.с.съм и снощи забелязах при забърсване кафяво слузесто течение, със серклаж съм на някоя да и се е случвало. Вчера бях на преглед нямаше проблем и микробиология ми взеха. Направо не знам какво да правя имах вчера и болики доста силни но втвърдяване не та се чудя дали не са контракции.

# 244
Недей да се плашиш само. Може нищо да не значи, от самия преглед да са те разранили. Може и тапата да е , ако е гъсто слузесто, по-различно от обикновенно.
Най-добре да те прегледат.
Вече си в добра седмица и бебето не е малко. Всичко ще е наред.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 09:16 от KK27615177

# 245
FBID, отиди на лекар според мен. Знам, че слузесто в повечето случаи е тапата.

# 246
Здравейте, бъдещи мами Blush След изключително тежка бременност на 39 г., имам момиченце почти на 1 година. Много болки от ден първи, силно кървене в 13 седмица, при шийка 2,4 см. ми поставиха песар, от който получих възпаление и кървене. В 21 г. с. мехура беше тръгнал и ми направиха серклаж на вече 0,5 см шийка. Безброй антибиотици, утрогестан, магнерот, спазмалгон и но шпа. 50 дни общо в болница и леглови режим. В 34 г. с. ми изтекоха водите и в 35 г. с. родих нормално. Бебка вървеше с 10 дни напред и я водят 36 седмица 2540 гр. Ако бях лежала още, може би щях да задържа още малко. Та съветът ми е да си пазите леглото и нервите. Не позволявайте да ви боли нищо и мислете само позитивно. Половината бременност изкарах в четене на такива форуми и това ми помогна много. Имам останали опаковка и половина Утрогестан, които са още в годност и бих искала да ги подаря на някоя бъдеща мама, на която й е изписан. За София лично предаване май е по-добре, че с бебето ми е трудно да ходя до Еконт.

# 247
Здравейте, мами! Искам да пожелая на всички ви, успешна бременност и успешен финал. Следя внимателно темата. Аз съм в 28 г.с. с контракции около месец. Лежах една седимца в болница на системи с магнезий плюс инжекции папаверин. Вече една седимца съм в къщи, пия 2х1 Диаспорал от 300 мг. Нищо друго не са ми изписали. Лекарката ми ме прегледате и ми каза, че шийката на матката е омекнала. Това много ме изплаши. Имало ли е друга от вас на която са и казали така? Измери дължината през корема, не с вагинален ехограф - 35 мм. Каза ми да лежа и да си почивам. С предишната си бременност също имах контракции през цялото време, но не съм лежала и не е имало проблеми.  Корема ми се стяга, а след това чувствам неприятна болка ниско долу, подобна на менструално и това много пъти всеки ден. Дай боже всички да издържим до края и да се радваме на здрави деца!

# 248
Утрогестан не са ти изписали вагинално да слагаш?
Аз пия при пъти на ден магнезиев диаспорал 300. Пак имам някоя друга контракция, но съм и със серклаж и би трябвало той да държи.
Това е терапията която масово изписват - магнезий, утрогестан и лежане. Ношпа само ако имам болки са ми казали.

# 249
Утрогестан не са ми изписали, не знам защо така е преценила. Аз нямам серклаж, изобщо не е ставало дума, а и си мисля, че е късно вече. Пия само диаспорал и витамини Премама Дуо.

# 250
Не е късно, аз съм в 32-ра седмица вече и още пия две хапчета утрогестан вечер. Пия ги защото имах бактерии покрай серклажния конец.
Вагинално принципно на всички изписват и казват че има мн голям ефект за шийката. Като химичен серклаж. Питай я твоята докторка защо не е изписала.
Друго няма какво, освен в болницата да те наблюдават и системи магнезий. Ако се тревожат че ще родиш по-рано правят профилактично кортикостероидна терапия. Аз си полежах от 26 до началото на 29-та седмица, да закрепя положението и да сложат тези инджекции. В майчин дом поне имат мн опит за задържане.

# 251
Имам въпрос до мамите със серклаж. В 20г.с. съм и докторът ме предупреди, че 20, 21 и 22 седмици са "най-страшни". Със серклаж съм от 15г.с. (Макдоналд). На прегледа след серклажа (в 18г.с.) д-р Христов каза, че не е задължително да лежа и мога да седя, ако ми е удобно. Лекарят, при който ходя на ЖК, каза, че според него трябва да лежа и да ставам в редки случаи. Също така каза, че след 22 г с. шийката не се мери, защото няма нужда. Преди два дни бях на преглед, шийката не е мръднала от серклажа насам. Планирам да отида на преглед отново след седмица, за да видим как се движи, пък и иначе ще се побъркам Simple Smile
Има ли и други като мен, на които са позволили да седят? Шийката ми е затворена, серклажът е заради скъсяване вследствие на конизация. Колко често ходите на преглед и мерят ли ви шийката с вагинален ехограф след 22 г.с.?

# 252
Благодаря за информацията. В сряда съм на преглед. Да видим какво ще ми каже.  Не знам защо не сме говорили за тези неща - инжекции и утрогестан.

# 253
Благодаря за информацията. В сряда съм на преглед. Да видим какво ще ми каже.  Не знам защо не сме говорили за тези неща - инжекции и утрогестан.

Hexe2021 и моят съвет е да се консултираш отново с АГ относно утрогестана. Не знам дали е късна седмица, на мен в 27-28 г.с. ми откриха скъсяване на шийката и ми предписаха утрогестан вагинално. Вече съм 34+2, аз лежа, откакто разбрах за скъсяването, направо по своя инициатива строго лежане, излизане само за прегледи. Честно казано, в по-ранните седмици, в които бях доста притеснена като теб, ми действаше много добре чисто психологически, че слагам утрогестан - смятам, че ефект със сигурност е имало, както са ти казали - действа като химически серклаж.
Успех и спокойствие, доколкото е възможно! Да гушкаме всички здрави бебоци! Flowers Four Leaf Clover

# 254
Имам въпрос до мамите със серклаж. В 20г.с. съм и докторът ме предупреди, че 20, 21 и 22 седмици са "най-страшни". Със серклаж съм от 15г.с. (Макдоналд). На прегледа след серклажа (в 18г.с.) д-р Христов каза, че не е задължително да лежа и мога да седя, ако ми е удобно. Лекарят, при който ходя на ЖК, каза, че според него трябва да лежа и да ставам в редки случаи. Също така каза, че след 22 г с. шийката не се мери, защото няма нужда. Преди два дни бях на преглед, шийката не е мръднала от серклажа насам. Планирам да отида на преглед отново след седмица, за да видим как се движи, пък и иначе ще се побъркам Simple Smile
Има ли и други като мен, на които са позволили да седят? Шийката ми е затворена, серклажът е заради скъсяване вследствие на конизация. Колко често ходите на преглед и мерят ли ви шийката с вагинален ехограф след 22 г.с.?

Седя само докато ям, излизам само за прегледи.
Мерят ми я на всеки преглед, с вагинален.
Всички седмици са страшни, преди седмия месец.
Само спокойствие и лежане и ще мине времето.

Общи условия

Активация на акаунт