Лежащи мами - 48

• 62 372
  • 852
  •   1
Отговори
# 645
На мен винаги ми отговаря, понякога със закъснение. Пиша му само във Вайбър.

Момичета, доктор Христов, отговаря ли на съобщения във Вайбър. Каза да му пиша, но сега видях, че има и имейл на визитката..

# 646
И аз само по Вайбър съм му писала. Винаги отговаря, разбира се, ако е зает може да се забави с отговора, но не и да игнорира.

На мен винаги ми отговаря, понякога със закъснение. Пиша му само във Вайбър.

Момичета, доктор Христов, отговаря ли на съобщения във Вайбър. Каза да му пиша, но сега видях, че има и имейл на визитката..

# 647
Здравейте, бременна съм в 14 седмица инвитро.
В 6та седмица при установяването на бременността шийката ми бе с дължина 39мм.
6 7 седмици по късно в 12+3 имах преглед заради болки и схващане на крака. Док не каза да имам контракции, бебето беше ОК, изписа ми Алекарт 2по1, нош па, което не съм спирала да пия от трансфера отново 3 по2. И измери шийка 35мм. Абсолютно никакъв коментар нямах, доктора не беше притеснен. Следващ преглед след 1 месец.
От тогава имах доста често болки, стрелкащи ме точно под пъпа ниско долу и някъде на вътре във влагалището. Не са постоянни, появяват се от време на време, последните дни още по малко. Дали това са контракции?
Или симптоми на скъсяване на шийката?
Притеснена съм доста.
Почти по цял ден лежа, ставам до тоалетна, да сготвя нещо на бързо и пак се връщам в леглото.

Да добавя,че от няколко дена си самоназначих и по 1 папаверин при нужда.

# 648
Yoanna не си замоназначавай лекарства, за да не направиш беля. Шийката ти е ОК. Стрелкащите болки най-вероятно са от разрягането на матката. Слушай си АГ и ако имаш съмнение отиди на второ мнение.

# 649
Много ми е странно как след една определена седмица изписват но шпа, при положение, че то успокоява и изглажда мускулатурата, а шийката е мускул?!
Иначе 39мм е добре. 35 може да са измерили заради мръдване или нещо друго. Аз от почти 2 месеца държа 38-39мм и миналата седмица док измери 34мм като бързаше страшно много и два дни след нея, другият ми следящ измери пак 39мм. Та и измерването не винаги е супер точно.
Болките в тази седмица са нормални от разтягането на матката. Контракциите се усещат като стягане и отпускане, придружено с менструална болка.

# 650
Определено нямам такива стягания и отпускания. Само единствено тежест в корема,която е почти през целият ден и тези резки болки,които ги има някой път при повече навеждания или ако съм седяла права повече или просто докато си лежа.

Не ви разбрах за нош пато, не е подходящо ли в тази седмица?

# 651
Не съм сигурна точно след коя седмица, по спомен след 14та седмица натам не е добре да се пие, защото изглажда шийката и тя става мека. Заменя се с други неща.

# 652
Аз пия и но шпа още от първия ми преглед до сега (8-ми месец). Докторите си знаят най-добре, да не даваме много категорични съвети, че жената може да си докара проблем, ако взима лични решения за спиране и почване на хапчета  😬

# 653
Е и аз Ви казвам мнение от доктор. Не съм си го измислила аз Simple Smile А и не давам съвет. В крайна сметка всеки си преценява и си има доктор. Простата логика обаче също върши работа тук.

# 654
little.madness никой не казва, че ти си го измислила, но ние също имаме доктори и след като те го изписват и носят отговорност за това …простата логика може да я прилагаме на други мяста. Първата ми бременност я износих до 39 г.с. с чудесна шийка и с 3*2 но шпа. Тази ми бременност имам скъсяване и фанелинг, но никакво омекване на шийката, като но шпа е само при нужда. Не съм учила медицина 6г., не съм специализирала още 5г. и не ми минават по 30-40-50 жени днес на прегледи, така че слушам о изпълнявам каквото док каже..

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 23:52 от Жоржи

# 655
До 17 седмица бях на но шпа  , но тогава се установи,  че шийката ми е 28мм и АГ ми го смени с папаверин.  Но и при първата бременност имах скъсяване.  Пия и магнезии и утрогестан. Но шийка 35мм е направо супер,  това не е скъсена шийка. Следвайте ди съветите на доктора и всичко ще е наред. Това, че сте инвитро не значи че ще се скъси. Аз спонтанно забременявам, но шийката ми е слаба. При вас всичко е наред. Винаги когато имате съмнение за контракции казвайте на АГ, те знаят какво да изпишат в конкретен случай и конкретна жена. Успех.

# 656
Благодаря. Мен най много ме притеснява това,че беше месец по рано 39мм и че се скъсява, но дано се задържи. 🍀🍀🍀

# 657
Няма как да стои едни см, ще се скъсява и още, важното е да е в норма, а с напредване на бременноста нормите се намаляват. При раждане няма шийка.  Бъдете спокойна.

# 658
Здравейте, лежащи мами! От днес и аз съм сред вас за съжаление.
В петък, след контролен преглед от АГ, се оказа, че шийката ми е 11мм... Утре влизам в 26 седмица и това ми дойде като гръм от ясно небе.
Не съм имала никакви симптоми или оплаквания. Добре, че тя на своя глава реши да я измери.

Досега нито лекаря ми по ЗК, нито на феталните са ми я мерили. Дори лекаря, при който отидох сега, се учуди, че никой не я е мерил.

Вкара ме веднага още същия ден в болница. Сложи ми песар и ме оставиха 3 дни на системи.
Днес вече съм вкъщи с куп лекарства и никакво ставане.
Другата седмица ще ходя и за инжекции за разтваряне на дробчетата на бебчето. Лекарката иска да сме подготвени... На някоя от вас слагали ли са такива инжекции?
И още нещо, тъй като забравих да питам - има ли значение на коя страна се лежи? Как е по - добре, на страни или по гръб?
Благодаря ви предварително за съветите.
Връщам се назад да чета темата и се надявам всички за избутаме максимално 🙏

# 659
Deni_val и аз съм с кортикостероиди за дробчетата на бебока. В 26г.с си идеална, лежи си и почивай песара ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт