Лежащи мами - 48

• 62 330
  • 852
  •   1
Отговори
# 705
Аз знам че Утрогестана се спира по схема .

# 706
Здравейте момичета, от известно време ме тормозят разни мисли и ви чета, моят проблем изглежда направо нелеп, но нали знаете като на човек му е в главата една мисъл трудно я премахва. В 20гс ДМШ беше измерена 36мм от специалист по ФМ и от тогава до 26 седмица увеличихме магнерота на 3Х2 и прилагах Утрогестан 2х1 вечер. Терапията се оказа успешна защото в 26 седмица дмш вече беше 41мм и проследяващия ме АГ ми спря утрогестана и намали магнерота на 3Х1. Миналата седмица в 29гс отново проверихме ДМШ и тя вече беше 34мм(бебето си върви почти две седмици напред) при което тя взе решение отново да се върнем към предишната терапия и да добавим и Алеракт х 2. Вече една седмица съм се поставила в някакви ужасни филми дали това ще помогне, колко изобщо трябва да бъде тази шийка? Не са ми казвали да лежа и да не се движа, но гледам да си почивам. На преглед съм на 4април и само за тояа мисля…

# 707
Здравейте момичета, от известно време ме тормозят разни мисли и ви чета, моят проблем изглежда направо нелеп, но нали знаете като на човек му е в главата една мисъл трудно я премахва. В 20гс ДМШ беше измерена 36мм от специалист по ФМ и от тогава до 26 седмица увеличихме магнерота на 3Х2 и прилагах Утрогестан 2х1 вечер. Терапията се оказа успешна защото в 26 седмица дмш вече беше 41мм и проследяващия ме АГ ми спря утрогестана и намали магнерота на 3Х1. Миналата седмица в 29гс отново проверихме ДМШ и тя вече беше 34мм(бебето си върви почти две седмици напред) при което тя взе решение отново да се върнем към предишната терапия и да добавим и Алеракт х 2. Вече една седмица съм се поставила в някакви ужасни филми дали това ще помогне, колко изобщо трябва да бъде тази шийка? Не са ми казвали да лежа и да не се движа, но гледам да си почивам. На преглед съм на 4април и само за тояа мисля…
Излишни тревоги! В тази седмица 29г.с с предишната бременност бях с 1 см. шийка.
Успех!

# 708
Не виждам място за притеснение. Аз съм със серклаж и в 30та седмица ми измериха шийката 36 см. Щом лекарят следи дължината и има назначена терапия няма място за притеснение на този етап. Доколкото съм запозната е нормално да има промяна в дължината на шийката в трите триместъра:
Гестационна възраст   Дължина на шийката на матката (нормална)
16-20 седмици   от 40 до 45 мм
25-28 седмици   от 35 до 40 мм
32-36 седмици   от 30 до 35 мм

Това намерих в статия, но най-добре попитайте гинеколога, който Ви следи следи, за да няма излишни притеснения.
Успех Simple Smile

# 709
Момичета, тези от вас със серклаж, колко време след манипулацията ви викат на преглед?
Притеснявам се,че ми се появи странно течение  да не е някоя гъба или бактерия, въпреки че до скоро бях на антибиотик след серклажа.. Пия и пробиотик за вагиналната флора още преди манипулацията.
Колко време не може да се поставя вагинално препарат имате ли представа?
Благодаря!

# 710
33hope, Аз съм със серклаж, останах 3 дни след процедурата за наблюдение в болницата и след изписването прегледа ми беше на около 10-тия ден. Още на същия ден след серклажа си продължих с вагиналните дози на Утрогестан, за други препарати не знам 😊

# 711
Здравейте, момичета! Аз съм в 27+1, с близнаци. В края на 24-та седмица се оказах с разкритие и пролабирал мехур. Шийката ми се скъси на 13 мм, фуниевидна. След 2 седмици лежне в АГ Варна на системи магнезий и всичко останало, от три дни съм на режим домашно лежане. Освен всичко съм и с леко кървене, което обаче не плаши особено много лекарите, защото на общия фон не утежнявало много ситуацията. На мен обаче кървенето ми действа ужасно на психиката. Поставиха ми песар, защото беше късно за серклаж. Има ли някоя от вас, издържала до по-късни седмици с подобни проблеми? Как се справяте с всичко, което съпътства непрекъснатото лежане?

Здрасти. Аз към 33 седмица също прокървих и бях без песар,серклаж. Това траеше около 3 дни мисля,беше кафяво и ми казаха да си лежа и да не се притеснявам. Бях в болница през това време. Родих бебе 2дни преди термин.

# 712
Здравейте, борбени момимета! Имало ли е някоя мама с разкритие 3 см в края на 26с, въпреки серклажа и колко време изкарахте?
Аз имах серклаж , но шийката въпреки всичко се скъси и се появи разкритие. Сега съм е болница на задържаща терапия 😕

# 713
Моето го откриха на ФМ във 30 сед .Вече един месец съм на легло ставам само до тоалетна .Ако лежиш и се вардиш няма проблем .И аз бях 2 сед в болница на системи и инжекции за дробчетата на бебка .

# 714
Здравейте мами някой от мат да е имал кафяво зацапване от 5г.с и да не спира дори в болница с лечение.

# 715
Здравейте мами някой от мат да е имал кафяво зацапване от 5г.с и да не спира дори в болница с лечение.
Аз бях със сериозно зацапване от 4г.с. Имах и седмица в болница. Зацапването спря между 10г.с и 11г.с.

# 716
И аз бях със зацапване до към 14-16 гс

# 717
Иначе бебчо е добре има пулс но това зацапване ме притесни.

# 718
Аз имах не зацапване, а на два пъти направо кръвоизливи. До колкото да ми изкарат чак акъла, около 13-14 седмица мисля че беше. Имах престои един месец в болница. След изписването от болницата все още имах кафеникаво зацапване, което постепенно спря. При мен всичко постепенно се нормализира. Стискам палци и при вас да е така 😊

# 719
И мойто си е кафяфо но на моменти се беще усилило на малки капки а на петна .Сега съм в болницата слагат ми системи но пак не спря напълно сега пак е на капки.

Общи условия

Активация на акаунт